Maska na popraskané paty jen z 3 surovin: Lepší než pemza

Maska na popraskané paty

Ztvrdlá či popraskaná kůže na patách je nevzhledná a obzvláště během léta je pro každou dámu nežádoucí. A ať používáte jakékoliv metody ideální na její odstranění, žádné nejsou dostatečně účinné. Ani taková pemza, která by si měla se ztvrdlou kůží poradit, to nedokáže úplně.

Jedinou možností je navštívit pedikérku, která svými zázračnými nástroji dokáže vyhladit i tu nejpopraskanější a nejtvrdší kůži na chodidlech. Případně si salon a pedikúru můžete udělat i doma.

Pokud důvodem tohoto vašeho problému se ztvrdlou kůží a hlavně popraskanou kůží (kterou můžeme označit i jako hyperkeratóza) není žádný zdravotní problém, tak vám určitě pomůže domácí maska na nohy, která ji dokáže obnovit už během 1 měsíce. Jak ošetřovat popraskané paty?

Podívejte se také: Vytláčení černých teček je stále hitem. Tyto videa viděly miliony!

Sbohem popraskané paty – pomůže regenerační maska

Vyrob si domácí masku není žádný problém. V kuchyni totiž najdete dostatek surovin, které můžete při přípravě masky využít. V první řadě je to obyčejný jogurt, který má hydratační účinky. Zázraky dokáže i smetana, tvaroh, ale i mléko.

Mezi kořením najdete také takové, které prospívají pokožce – dokážou ji regenerovat, vyhladit, zjemnit a dokonce příjemně hydratovat.

Při popraskaných patách je vhodné sáhnout po olivovém oleji, který má hydratační a zjemňující účinky. Stejně tak sáhněte i po citronové šťávě, která má peelingové účinky a vaječném žloutku, který pokožce dodává vláhu.

Jak si vyrobit domácí masku na suché a popraskané paty?

Smíchejte 1 žloutek, 1 lžičku citronové šťávy a 1 lžičku olivového oleje. Ze surovin si vymíchejte masku a naneste ji v hrubší vrstvě na chodidla a především na popraskané paty, kde se vyskytuje zhrublá pokožka.

Masku překryjte potravinovou fólií, natáhněte si bavlněné ponožky a nechte ji působit alespoň 30 minut. Masku následně smyjte teplou vodou a nezapomeňte svým chodidlům dopřát extra péči v podobě krému na nohy.

Masku se doporučuje používat alespoň 2x do týdne, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Hladká pokožka chodidel vás dostane!

Doporučujeme: Rýžová voda jako zázračný elixír na pleť, vlasy a trávení. Zjisti, jak ji vyrobit, používat a skladovat

Jak předcházet popraskaným chodidlům? Depositphotos

Jak předcházet popraskaným chodidlům? 

  1. Dobrá péče o nohy: Pravidelné mytí, odstraňování mrtvé kůže a stříhání nehtů jsou základní kroky pro udržení zdravých chodidel. 
  2. Hydratace: Používejte kvalitní hydratační krém nebo máslo na nohy, nejlépe s obsahem složek, jako je močovina, glycerin nebo vazelína. Aplikujte je denně, obzvláště po umytí chodidel. Tím snížíte riziko, že se objeví suché paty a zrohovatělé paty. 
  3. Vyhněte se nadměrnému tření a tlaku: Noste obuv, která dobře sedí a je pohodlná. Vyhněte se příliš těsné obuvi, která by mohla způsobit tření nebo tlak na určitá místa chodidel. 
  4. Exfoliace: Pravidelné odstraňování odumřelé kůže z chodidel pomocí exfoliačních produktů nebo pemzy může pomoci předcházet tvorbě hrubých míst a popraskaných patek. 
  5. Vlhkost: Snažte se udržovat vhodnou úroveň vlhkosti ve vašich nohou. Vlhké prostředí může vést ke změkčení kůže a zvýšit riziko popraskaných chodidel, zatímco příliš suché prostředí může způsobit vysušení a popraskání kůže.
  6. Pravidelné cvičení: Udržujte zdravou cirkulaci krve ve vašich nohách tím, že budete pravidelně cvičit a chodit. Dobrá cirkulace může pomoci udržovat pokožku hydratovanou a zdravou.

Další tipy na péči o nohy:

  • Namáčení chodidel: Předtím, než se pustíte do odstraňování zrohovatělé kůže, namočte si nohy ve vaně s teplou vodou asi 10-15 minut. Toto změkčí kůži a usnadní její odstranění. 
  • Noční ošetřovací rituál: Před spaním si natřete chodidla bohatým hydratačním krémem a potom si na ně natáhněte bavlněné ponožky. To pomůže zajistit, že hydratační krém zůstane na místě a bude působit během celé noci. Podpoří se regenerace suché popraskané kůže. 
  • Kokosový olej a med: Kokosový olej má výživné vlastnosti a med má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Smíchejte kokosový olej s medem v stejném poměru a aplikujte tuto směs na popraskané paty před spaním. Zakryjte je bavlněnými ponožkami a nechte působit přes noc. 
  • Ovesný koupel: Ovesný koupel může pomoci změkčit kůži a zmírnit podráždění. Smíchejte mletou ovesnou kaši s teplou vodou a namočte do ní nohy asi 15-20 minut. 
  • Aloe vera: Aloe vera má uklidňující a hojivé vlastnosti, což ji dělá skvělou volbou pro léčbu popraskaných pat. Aplikujte čerstvý nebo čistý aloe vera gel přímo na popraskaná místa a nechte působit několik hodin nebo přes noc.
  • Ricínový olej: Ricínový olej má silné hydratační vlastnosti a může pomoci změkčit hrubou kůži na popraskaných patách. Masírujte ricínový olej do popraskaných míst několikrát denně. 
  • Vaječný bílek a citronová šťáva: Smíchejte bílek z jednoho vejce s trochou citronové šťávy a aplikujte na popraskané paty. Počkejte, dokud se směs nevysuší a opláchněte vodou.

Zaujme tě: Upokojující bylinková koupel - hladí tělo i duši

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE