Vytláčení černých teček je stále hitem. Tyto videa viděly miliony!

Vytláčení černých teček

Černé tečky na obličeji představují póry, které jsou částečně zablokované kožním mazem, odumřelými buňkami a bakteriemi. V odborném žargonu se jim občas říká i komedony. Černé tečky nepřidávají na kráse a nejraději bychom se jich všichni zbavili rychlým vytlačením, ale odborníci říkají: „NEDĚLEJTE TO!“ Vytlačení černých teček nechte na nich! 

Tip pro vás: Rýžová voda jako zázračný elixír na pleť, vlasy a trávení. Zjisti, jak ji vyrobit, používat a skladovat

Vytlačování vyrážek a pásky na černé tečky - i TAKTO lze odstranit černé tečky 

Na trhu najdete pásky na odstranění černých teček. Stačí si jen navlhčit pokožku, přilepit pásek ať už na nos, tvář, bradu nebo čelo, nechat působit a černé tečky se na ně nalepí, čímž je jejich odstranění jednoduché a bezbolestné. Tyto pásky většinou obsahují ošetřující a změkčující látky, které si s odstraněním černých teček hravě poradí. Avšak, tyto pásky nejsou účinné na každého. Každopádně doporučuji vyzkoušet.

Doporučujeme: Jak dosáhnout hladších a plnějších rtů bez injekcí?

pásky na černé tečky Depositphotos

Správné čištění pleti

Pokud se chcete zbavit černých teček, důležité je i správné čištění pleti. Černé tečky pomalu vystupují směrem k povrchu pokožky, čímž se v podstatě dokážou samy odstranit. Proto mytí obličeje a jeho čištění pomocí přípravků, jako je například peeling, pomáhá odstraňovat nadbytečné množství kožního mazu a odumřelé kožní buňky, což pomáhá předcházet jejich usazování v pórech a vzniku černých teček.

Jak vyčistit ucpané póry a léčit černé tečky?

K vyčištění ucpaných póru existuje více způsobů. Jedním z nich je pravidelné čištění obličeje pomocí šetrných čisticích prostředků, které pomohou odstranit nadbytečný olej a nečistoty z pokožky i výskyt černých teček a nadbytečný kožní maz. Je také důležité pravidelně exfoliovat pokožku, aby se odstranily odumřelé buňky a zabránilo jejich ucpaní pórů.

  • Další možností je použití parního koupele pro obličej jako hloubkové čištění pleti, což pomůže otevřít póry a usnadnit odstraňování nečistot.
  • Po takovém koupeli je dobré použít čisticí pásky nebo masku s obsahem hlíny, které dokážou efektivně vyčistit póry a množství černých teček.

Důležité je však i každodenní čištění pleti, správná péče o pleť, čisticí masky, čisticí náplasti, peeling obličeje, pleťové masky, micelární voda či mechanický peeling obličeje pro váš typ pleti i proti černým tečkám a na zbavení černých teček.

Nakonec, nezapomeňte na správnou hydrataci pokožky a používání produktů s obsahem kyseliny salicylové nebo benzoylperoxidu, které pomůžou minimalizovat tvorbu černých teček a ucpaných pórů.

Nepřehlédněte: Jak správně aplikovat na obličej gel z Aloe vera? Připrav si z něj domácí masky

Kovový odstraňovač jako speciální nástroj na ucpané póry či otevřené komedony

Komedonový extraktor je malá smyčka umístěná na konci kovové tyčinky. Smyčka jemně zatáhne kůži kolem černé tečky, čímž ji uvolní a vyčistí.

Samotné čištění černých teček je jakýmsi pocitem sebeuspokojení. Mnohým lidem přináší blažený pocit, když vidí, že po stlačení kůže dojde k vyčištění pórů, čímž se na povrch dostane nechutná černá hlavička. Možná byste ani neřekli, že z něčeho takového se může stát virální fenomén, který se bude šířit. Mnoho lidí fascinuje vytlačování enormních černých teček. Jednoduše milují ten nechutný pohled, který přispívá k proměně „ošklivosti“ v něco opravdu úchvatného.

Bude tě zajímat: 8 rad, jak si vypěstovat zdravé a krásné řasy

Odborné vytlačování černých teček - jak se zbavit černých teček a jak odstranit zanícené vyrážky?

Znáte jméno Dr. Vikram? Pokud ne, je to jeden z největších fanoušků, co se týče černých teček. Na YouTube si vytvořil lékařskou a chirurgickou vzdělávací TV, která poukazuje na zdravotní problémy v životě a jejich léčbu. Mezi jinými tam najdete i to, jak mohou vypadat černé tečky a jak je odstraňuje. Skutečně proměňuje něco odporného v krásné. Viz sami!

Podívejte se také: Rada z lékárny: Jak si vybrat opalovací přípravek na míru

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE