Jak na rychlé, krásné a především bezpečné opalování?

jak na bezpečné opalování

Většina z nás miluje letní počasí. Samozřejmě každé roční období má své kouzlo, ale léto je něčím výjimečné. Letní lásky, letní polibky pod hvězdami, nebo opalování. To je důvod, proč se každý rok těšíme na příchod letních dnů.

Léto je také spojeno s dovolenými. Pokud si to můžeme dovolit, naše kroky směřují k moři. Na sluníčku bychom měli udělat vše pro to, abychom se vyhnuli spálení sluncem. Připomeňme si známá pravidla bezpečného opalování.

Tip pro vás: Rada z lékárny: Jak si vybrat opalovací přípravek na míru

Základní péče o pokožku 

Mnoho z nás si v naději krásného letního opálení před samotným „opečením“ pod sluncem zajde párkrát do solária. Možná si myslíte, že solárium je skvělou volbou, jak si vytvořit základ, ale není to tak. Mnoho dermatologů v současnosti varuje před tímto rychle účinným a jednoduchým způsobem chytání bronzu, protože má přímý vliv na rozvoj rakoviny kůže.

Základem je dodat pleti potřebné vitamíny. Už naši staří rodiče doporučovali jíst mrkev. Ta je bohatá na betakaroten (provitamin A), který potlačuje negativní vliv volných radikálů na pokožku. Avšak v tomto případě si dávejte pozor na množství betakarotenu v krvi. Pokud sníte více mrkve, a tedy přijmete více betakarotenu, než tělo dokáže zužitkovat, odrazí se to na zbarvení pokožky, která vám může zžloutnout.

Pokud hledáte něco bezpečné, tak vsaďte na vnitřní výživu. Není nic lepšího, než dodat pokožce správnou výživu zevnitř. Dostatečný příjem mědi zase podporuje přirozené opálení a prodlužuje jeho trvání.

Doporučujeme: Sladký život bez vrásek

bezpečné opalování
Depositphotos

Používejte zdravý rozum 

Určitě jste se již setkali s názorem, že opalování bychom se měli vyhnout v čase mezi 11. a 15. hodinou. Jaký je na to důvod? V tomto čase je sluneční záření nejintenzivnější, a to nejen u moře, ale i v našich podmínkách. V tomto čase bychom se měli určitě schovat někde do stínu. Určitě nezapomínejte na povinnou sluneční výbavu jako jsou klobouky, sluneční brýle a povinná jízda v podobě opalovacích přípravků.

Sílu opalovacích přípravků mnoho z nás podceňuje. Dokonce jsme se setkali s názorem, že při použití takovýchto přípravků se vůbec neopálíte. Ale toto je jeden velký mýtus! I při použití opalovacích přípravků dosáhnete krásného opáleného vzhledu pokožky. Opalovací přípravky brání pronikání UV záření do pokožky, které způsobuje její spálení. Platí, že čím vyšší faktor, tím vyšší ochrana před poškozením pokožky.

Také platí, že opalovací krém byste na svoji pokožku měli aplikovat alespoň 30 minut před samotným sluněním. A co je také důležité, tak aplikaci opalovacího přípravku je nutné opakovat po každém spotení se, pobytu ve vodě nebo přibližně každé 2-3 hodiny. Mimochodem, nezapomínejte na pravidelný pitný režim!

Podívej také: Opalovací mléko nebo olej? Víme, co bude sedět právě vám

pooopalovací péči
Depositphotos

Nezapomínejte na pooopalovací péči 

Den strávený na slunci dokáže člověka opravdu zbavit veškeré energie a doslova ho vysát. Ale i přes tento fakt byste neměli zapomínat na správnou pooopalovací péči. I když vás láká postel, tak ji vyměňte za osvěžující sprchu, která vás zbaví nejen všech zbytků opalovacích přípravků, ale i mořské soli či chlorovaného zápachu.

Nezapomínejte na následnou hydrataci. Nejen vliv slunečního záření, ale i voda má tendenci pokožku vysušovat. Sázejte tedy na pořádný hydratační krém, který vaši sluncem políbenou pokožku příjemně ochladí, dodá jí potřebnou dávku výživy a dostatečně ji zregeneruje a uklidní.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE