Co symbolizuje sen o těhotenství a porodu?

porod a těhotenství ve snu

Premýšleli jste někdy nad tím, jak vlastně vznikají sny? Odkud pocházejí? Sny jsou příběhy a obrazy, které vytváří naše mysl během spánku. Mohou být zábavné, vzrušující, romantické, znepokojující, děsivé a někdy i bizarní. Jedna studie tvrdí, že sny vycházejí spíše z naší představivosti (vzpomínky, abstraktní myšlenky, přání čerpaná z hlubin našeho mozku) než z vnímání (živé smyslové zážitky), které sbíráme v předním mozku.

Jsou sny jen součástí spánkového cyklu, nebo slouží k nějakému jinému účelu? Existuje několik možných vysvětlení. Sny mohou představovat nevědomé touhy a přání, interpretovat náhodné signály z mozku a těla během spánku, konsolidovat a zpracovávat informace shromážděné během dne nebo fungovat jako forma psychoterapie.

Každému z nás se něco čas od času zdá. Mnozí z nás jsou zvědaví, co jejich sny symbolizují. Co znamená, když ve snu vidíte těhotnou ženu? Co prozrazuje sen o těhotenském testu nebo porodu?

Zaujme tě: Co předpovídá had ve snu?

Sen o těhotenství
Depositphotos

Sen o těhotenství

Ať už děti mít nechcete, dlouhou dobu toužíte otěhotnět nebo o tom vůbec nepřemýšlíte, může se stát, že se vám zdá o tom, že jste těhotná. Bez ohledu na to, jaké máte pocity o reprodukci, sny jako tento nemusí nutně přímo souviset s těhotenstvím nebo plodností. Takový sen může prozrazovat vaše pocity týkající se jiné změny nebo cíle ve vašem životě. Sny o těhotenství jsou většinou spojeny s něčím jiným – s něčím, co je ve fázi růstu a vývoje. Mohou symbolizovat vaše plány, cíle, projekty, myšlenky, které při realizaci vyústí do nového života.

Pokud se snažíte otěhotnět, sen může být také přáním. Pokud naopak otěhotnět nechcete a zdá se vám, že jste těhotná, sen si lze vyložit jako strach z nových povinností. Zdá se vám, že čekáte dvojčata nebo trojčata? V tomto případě se pravděpodobně rozhodujete, zabýváte více věcmi a vaše podvědomí vám to odráží ve formě více plodů. I muži mohou snít o těhotenství. Takový sen symbolizuje nedosažené ideály.

Zdá se vám o pozitivním těhotenském testu? Pokud nemáte děti a sníte o dvou čárkách, nemusí to nutně znamenat, že děti chcete. Sen o pozitivním testu může naznačovat, že brzy uvidíte ovoce své snahy. Pokud chcete děti, sen symbolizuje přechod vašeho života do nové fáze. Pokud máte strach, když ve snu vidíte pozitivní těhotenský test, obáváte se toho, co si o vás myslí ostatní lidé v různých situacích.

Význam negativního těhotenského testu závisí na tom, jak se ve snu cítíte. Obecně negativní výsledek znamená, že se bojíte, že ztratíte někoho nebo něco. Většinou však tento sen doslova odráží váš strach ze ztráty dítěte, pokud jste skutečně těhotná.

Podívej se:  Dítě ve znamení VODNÁŘ: Zajímavé vlastnosti a jeho charakteristika

Porod ve snu
Depositphotos

Porod ve snu 

Porod ve snu symbolizuje znovuzrození, změnu, nový začátek, šanci pozitivně ovlivnit svou budoucnost a splnit si své plány. Porod je náročný proces, během kterého rodička přes bolest přináší na svět nový život, a proto je tento sen spojen s překonáváním svých strachů a překážek. Pokud je muž přítomen během porodu, tento výjev se vysvětluje jako znak jeho odpovědnosti vůči rodině a příbuzným.

Pokud váš porod ve snu byl dlouhý, těžký a bolestivý, znamená to, že na vaší životní cestě bude množství překážek, ale nakonec vše překonáte a naplníte své plány. Rychlý a snadný porod symbolizuje snadnou cestu k vašim stanoveným cílům. Narození chlapce může prozrazovat povýšení v práci, zahájení úspěšného podnikání, může také naznačovat vhodný čas na renovaci nebo přestěhování. Máte-li doma jednoho syna a ve snu jste viděli porod chlapce, sen si lze vyložit tak, že vaše dítě začne novou etapu svého života. Narození holčičky je pozitivním znamením a naznačuje, že z vašeho oblíbeného koníčka se stane prosperující byznys. Narození mrtvého dítěte může znamenat problémy s oplodněním nebo neplodností jednoho z partnerů. Narození dvojčat nese symboliku množství pracovních nabídek či výběru mezi několika muži.

Pokud ve svém snu pomáháte rodící ženě, je to znak nového seznámení s osobou, která bude pro vás ideálním partnerem.

Vidět svou matku při porodu symbolizuje příznivé období a pozitivní změny v životě vašeho rodiče. Pokud matka vidí svou dceru rodit, je to projev přirozené touhy chránit své dítě. Pokud muž vidí svou manželku rodit, je připraven mít dítě ve skutečném životě.

Vidět zemřít jednoho ze svých příbuzných během porodu je znakem neúspěšných pokusů zlepšit vztahy s příbuzným, kterého jste dlouho neviděli. Pokud se muž vidí jako rodí, znamená to, že nebude moci uniknout odpovědnosti. Sen může také naznačovat nadbytek snů a plánů a také to, že muž si není jistý svou životní pozicí, prací a způsobem vydělávání peněz.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE