Trápí tě vyrážky a akné? Zkus tyto domácí masky na aknózní pleť!

domácí masky na aknózní pleť

Nepříjemné a otravné vyrážky či akné ani zdaleka nejsou problémem jen dospívajících jedinců. Problematická pleť jednoduše trápí i dospělé osoby. A aby byla v co nejlepším stavu, potřebuje dostatečnou a zejména vhodnou péči.

Zhoršit kvalitu tohoto typu pleti může například neodličování make-upu či vymačkávání vyrážek. Nezbytná je naopak každodenní hygiena a ošetření pokožky těmi správnými přípravky. Zapomínat bychom neměli ani na to, že velký vliv na stav pokožky a pleti má i naše strava.

V dnešním článku jsme si pro vás připravili několik tipů na skvělé domácí masky na aknózní pleť. Jaké účinky může mít domácí pleťová maska? Maska dokáže pleť hloubkově vyčistit a měli bychom ji používat klidně i dvakrát týdně.

Výhodou domácích masek navíc je, že jsou velmi šetrné k pokožce, neobsahují žádné nežádoucí látky a za pár minut si je kdykoli připravíte v pohodlí domova. Pokud vás také trápí zmíněný typ pleti, pojďte si s námi vyrobit masku na obličej! Které pleťové masky nejlépe pro aknózní pleť vyzkoušíte?

Podívej se také na: Metličkové žilky na nohách: Jak a proč vznikají?

TOP rychlé domácí masky na boj proti akné a vyrážkám:

1. Protizánětlivá kvasnicová pleťová maska na problematickou pleť

Jednou z nejlepších přísad do domácích masek na problematickou pleť jsou jednoznačně kvasnice. Droždí je totiž plné cenných látek, obsahuje například vitamíny skupiny B. Obsahuje biotin, niacin, thiamin i riboflavin, které mimo jiné výrazně podporují i zdraví pokožky. Kromě toho skrývá i různé minerály, stopové prvky a enzymy. Kvasnice jednoduše dokážou s vaší pletí hotové zázraky.

Mají výrazné detoxikační účinky, pokožku důkladně vyčistí a vyživí, stáhnou póry a potlačí záněty. Proto je to i skvělá maska proti vyrážkám. Na kvasnicovou masku budete potřebovat jen kostku droždí a trochu mléka nebo vody. Z droždí si odlomte asi třetinu a tu v menší misce rozmíchejte s polévkovou lžící vybrané tekutiny. Výsledná maska by neměla být příliš hustá, ale ani tekutá.

Připravenou kašičku naneste na pleť a nechte působit maximálně 20 minut. Maska na tváři postupně zaschne a začne se odlupovat. Poté ji můžete smýt teplou vodou. Na pokožku naneste hydratační krém. Při této účinné masce to však s délkou působení určitě nepřehánějte, jinak může hrozit mírné podráždění či zarudnutí pokožky, které se však rychle ztratí.

Doporučujeme: Líbí se ti účesy česané na stranu? Nech se inspirovat!

domácí masky
Depositphotos

2. Hydratační maska skořicovo-medová proti podráždění

Mezi domácími recepty na masky můžeme zmínit i masku, která obsahuje skořici s medem. Při problémech s vyrážkami vám pomůže i skořicovo-medová maska s kokosovým olejem. Obě suroviny, med i skořice, mají totiž vynikající protizánětlivé a antibakteriální účinky, stejně jako antioxidační účinky.

Kokosový olej zase podporuje obnovu pokožky, bojuje proti projevům jejího stárnutí a také ji vyživuje. Na domácí masku na aknózní a problematickou pleť budete potřebovat 2 polévkové lžíce medu, půl lžičky mleté skořice a jednu čajovou lžičku kokosového oleje. Všechny ingredience důkladně promíchejte. Masku naneste na obličej a nechte působit 7 až 10 minut.

Následně ji opláchněte vlažnou vodou a pokožku opět ošetřete oblíbeným pleťovým krémem. Sílu této masky navíc můžete podpořit přidáním několika kapek jedinečného čajovníkového oleje, který je velmi účinný právě při léčbě akné. Tea tree olej totiž má silné dezinfekční účinky, ničí bakterie, eliminuje záněty a potlačuje zarudnutí i podráždění pokožky.

3. Čisticí bazalkovo-ovesné masky proti akné

Své problematické pleti můžete také dopřát masku, jejímž základem je bazalka a ovesné vločky. Bazalka je charakteristická svými protizánětlivými účinky, stejně tak má antibakteriální vlastnosti. Ovesné vločky jsou zase zásobárnou mnoha cenných látek, například vitamínů skupiny B, hořčíku i fosforu. Stejně tak jsou zdrojem zinku, který je nezbytný pro dobrý stav pokožky.

Na výrobu masky budete potřebovat silnější nálev z bazalky. Ten si můžete připravit ze 2 polévkových lžic sušené či čerstvé bazalky na 1 až 2 dl vody. Nechte ho louhovat asi 10 minut a sceďte. Dvě až tři velké lžíce ovesných vloček rozmixujte a po troškách do nich přilévejte bazalkový nálev. Vzniknout by měla jednotná kašička, která se bude dobře aplikovat na obličej.

Tu nechte na pleti působit alespoň 15 minut. Před umytím obličeje můžete ještě pomocí masky pokožku jemně promasírovat. Po opláchnutí na pleť opět naneste vhodný krém. Zbylý bazalkový nálev určitě nevylévejte. Můžete ho totiž použít jako přírodní domácí pleťovou vodu na vyčištění pokožky.

Doporučujeme: 6 rad, jak si udržet opálení co nejdéle

kurkuma
Depositphotos

4. Kurkumová maska proti vyrážkám

Nejlepší domácí maska na problematickou pleť může být pro vás i ta z kurkumy. Je perfektní volbou pro pleť s nedokonalostmi. Pokud ji zkombinujete s jogurtem, vznikne vám perfektní maska na podrážděnou pleť, která si poradí i s rozšířenými póry. Stejně tak je dobrým pomocníkem proti černým tečkám.

Kurkuma má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci zmírnit záněty spojené s akné. Dokonce pravidelná aplikace kurkumy může pomoci zlepšit tón pokožky a zmírnit hyperpigmentaci nebo tmavé skvrny.

A jak si takovou masku připravit? Smícháme 1 polévkovou lžíci bílého jogurtu, přidáme čajovou lžičku medu a také čajovou lžičku kurkumy. Nakonec přidáme i trochu mletých ovesných vloček podle potřeby na zahuštění masky. Naneste na obličej a nechte působit 20 minut. Poté smyjte vlažnou vodou.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE