Jak vybrat svatební boty? Držte se těchto rad!

Jak vybrat svatební boty

Také u vás přišel ten čas, že si musíte koupit svatební boty? Vybrat a hlavně najít ty správné svatební šaty není snadné. Ale často je mnohem těžší najít ty správné boty, které se hodí k šatům stylem i barvou a zároveň nám vyhovuje i výška podpatku. Co se týče podpatku, měli byste si zvolit takovou výšku, na kterou jste zvyklá. Svatba není vhodný den na experimentování.

I když jsou svatební boty na vysokých podpatcích nádherné, dobře si rozmyslete, jestli budete schopná v nich bez problémů dojít až k oltáři a dokážete si představit protančit v nich celý večer. Boty by měly být pohodlné, aby jste na konci dne neskončila s bolestmi nohou. Dnes už najdeme širokou nabídku svatebních bot vhodných pro každou svatbu, ať už klasickou romantickou nebo neformální.

Jaká svatební obuv je vhodná? Volit boty na svatbu bez podpatku? Jakou barvu obuvi zvolit? Jak na výběr svatebních sandálků nebo lodiček? Nebojte se, poradíme vám!

Podstatný prvek svatebního outfitu – na co myslet při koupi svatebních bot?

Při koupi svatebních bot je důležité myslet na několik hlavních zásad. Vyberte si boty, ve kterých se budete cítit pohodlně po celý den. Myslete na to, že v nich budete stát, chodit i tancovat.

Zvolte boty, které ladí s vašimi svatebními šaty a celkovým stylem svatby. Pokud máte tradiční šaty, lodičky nebo baleríny mohou být ideální volbou. Pro moderní nebo neformální šaty můžete zvážit tenisky nebo sandály.

Zvažte výšku podpatku, která vám bude pohodlná. Pokud nejste zvyklé nosit vysoké podpatky, raději zvolte nižší nebo baleríny. Vyberte si kvalitní materiály, jako jsou kůže, satén nebo hedvábí, které zajistí komfort a dlouhou životnost bot. Při výběru zohledněte roční období a místo svatby. Na letní svatbu na pláži mohou být vhodné sandály, zatímco na zimní svatbu jsou lepší kozačky.

Mějte připravené náhradní boty, například baleríny nebo tenisky, pro případ, že byste se během svatebního dne cítili unavené nebo by vás bolely nohy. Stanovte si rozpočet a držte se ho. Kvalitní boty nemusí být nejdražší, ale je dobré investovat do těch, které vám poskytnou pohodlí a vydrží celý den.

Podívej se také na: Jak si vybrat správné datum pro svatební den

boty v jiné barvě - ladí s vašimi doplňky
Depositphotos

Obuv pro nevěstu – jaký typ bot vybrat?

Dnes existuje široká škála svatebních bot pro nevěsty, které se liší stylem, materiálem a účelem. Zde jsou některé z nejpopulárnějších druhů:

  • Lodičky: Tradiční a elegantní boty s uzavřenou špičkou a vysokým podpatkem. Často jsou vyrobeny ze saténu, hedvábí nebo kůže a mohou být zdobeny krajkou, perlami či krystaly. 
  • Sandály na vysokém podpatku: Ideální pro letní svatby. Mohou být ozdobeny kamínky nebo kvítky a poskytují moderní a vzdušný vzhled. 
  • Baleríny: Pohodlné a praktické, vhodné pro nevěsty, které nechtějí nosit vysoké podpatky. Často jsou zdobeny jemnými detaily jako mašličky nebo perličky. 
  • Svatební tenisky: Moderní a neformální volba, která zaručuje maximální pohodlí. Mohou být personalizovány a zdobeny na míru. 
  • Kozačky: Populární na podzimní a zimní svatby, mohou být krátké nebo dlouhé, s vysokým nebo nízkým podpatkem. Často jsou vyrobeny z kůže nebo semiše a mohou mít různé ozdoby. 
  • Platformy: Poskytují výšku bez obětování pohodlí, protože rozkládají váhu rovnoměrně. Jsou oblíbené pro nevěsty, které chtějí vysoké boty, ale zároveň se cítit pohodlně.

Doporučujeme: Zasedací pořádek na svatbě: Návod, jak ho zvládnout bravurně

boty na svatbu
Depositphotos

Chcete vysoký podpatek?

Vysoké podpatky – najdeme zde sandálky, uzavřené boty, dokonce i boty s platformou. Vypadáme v nich vyšší a štíhlejší, ale bezbolestně to v nich přežijí jen odbornice na vysoké podpatky. Platformy se doporučují pouze při dlouhých šatech, které je úplně zakryjí, ale cítíme se v nich mnohem jistěji než na klasických jehlách.

Středně vysoké podpatky (4-5 cm) jsou nejvyhledávanější mezi svatebními botami. Jsou dobrým kompromisem a optimálním řešením pro většinu z nás.

Svatební tenisky nebo baleríny – praktičnost a styl

Nízké podpatky nebo boty bez nich jsou ideální pro vysoké nevěsty, které nechtějí být vyšší než ženich, stejně jako pro ty dámy, které nejsou zvyklé na podpatky. Rovné podrážky jsou vhodné i pro neformální svatby nebo svatby v přírodě. Někteří návrháři dokonce nabízejí speciální svatební žabky či tenisky.

Doporučujeme přečíst: Jak připravit vlasy na svatbu? Co dělat a do čeho se vyplatí investovat?

svatební tenisky
Depositphotos

Jak vybrat správnou barvu pro svatební obuv?

Vybrat správnou barvu pro svatební obuv může být náročné, ale s několika zásadami to zvládnete jednoduše. Barva bot by měla doplňovat vaše svatební šaty. Pokud máte bílé šaty, vyberte boty ve stejném odstínu bílé. Pro šaty v krémových, slonovinových nebo jiných jemných odstínech zvolte boty, které se k nim hodí.

Pokud chcete přidat trochu kontrastu nebo barevný akcent, můžete si vybrat boty v jiné barvě, která ladí s vašimi doplňky nebo svatební tématikou. Například pokud máte modré doplňky, modré boty mohou být krásným detailem. Materiál bot může ovlivnit vzhled barvy. Saténové boty mohou vypadat jinak než kožené ve stejném odstínu. Zkuste si boty vyzkoušet na denním světle, abyste viděli, jak barva opravdu vypadá.

Doporučujeme přečíst: Hry a aktivity na rozlučku se svobodou: Jak se odvázat a pobavit?

Inspirace na jednoduché svatební boty

boty na svatbu
pinterest.com/anthropologie

boty na svatbu
pinterest.com/chaussuresfemme0569

svatební boty
pinterest.com/hochzeitskiste

svatební boty
pinterest.com/weddingforward

svatební boty
pinterest.com/crazycuckoodesign

Inspirace na extravagantní svatební boty

svatební boty
pinterest.com/etsy

svatební tenisky
pinterest.com/laceandfavour

svatební obuv
pinterest.com/etsy

vysoké boty
pinterest.com/etsy_UK

svatební obuv
pinterest.com/gws

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE