6 rad, jak si udržet opálení co nejdéle

jak si udržet opálení co nejdéle

Pokud se v těchto chvílích již těšíte z pěkného opálení, měli byste začít řešit i to, jak si ho udržet co nejdéle. Kromě pravidelného krémování (aby se vám kůže neloupla), jsou tu i další triky, díky kterým bude vaše pokožka bronzová ještě dlouho po létě.

Doporučujeme: Rýžová voda jako zázračný elixír na pleť, vlasy a trávení. Zjisti, jak ji vyrobit, používat a skladovat

1. Vyhněte se vysušování pleti

Respektive, čím více svou pokožku vystavíte takovýmto vlivům, tím více byste ji měli mazat krémy nebo olejčíky. V rámci udržení svého opálení se nedoporučují například horké koupele nebo saunování.

2. Pozor na peeling a drhnutí pleti

Během léta přistupujte k opálené pokožce citlivěji než obvykle. Peelingy se nedoporučují, pokud ano, tak opravdu jemné. Při sprchování se vyhněte hrubým houbám nebo kartáčům. Škrábáním pokožky si totiž odstraňujete i opálenou vrstvu.

Doporučujeme přečíst: Jak dosáhnout hladších a plnějších rtů bez injekcí?

peeling a drhnutí pleti
Depositphotos

3. Naordinujte si betakaroten

O této látce milující léto jste jistě již slyšeli. Betakaroten najdete v lékárnách ve formě tobolek, ale i v drogeriích – hledejte například v krémech. Jedná se o jednu z forem vitamínu A, která nám pomáhá udržet pleť zdravou a opálenou.

4. Kouzlete s kosmetikou

Nejde sice o přímý efekt udržení vašeho opálení, ale my ženy máme tu výhodu, že si můžeme dopřát i kouzlení s kosmetikou. V létě využívejte třpytky i bronzové pudry. Pokud máme některá místa bělejší, než byste chtěli, sáhněte i po samoopalovacích krémech.

Doporučujeme přečíst: Jak správně aplikovat na obličej gel z Aloe vera? Připrav si z něj domácí masky

třpytky i bronzové pudry
Depositphotos

5. Sluníčku se nevyhýbejte

10 dní u moře nestačí. Samozřejmě z pláže si přinesete krásné opálení, ale pokud zbytek léta budete sedět pod slunečníkem nebo se slunečních paprsků vyhýbat, opálení zmizí. Opalujte se však s mírou a vždy bezpečně. Nezapomínejte na ochranu pokožky prostřednictvím krémů, obzvláště na obličeji a dekoltu, kde je pokožka jemnější a více náchylná na podráždění, ale také stárnutí. V neposlední řadě je třeba myslet i na tolik omílanou hydrataci těla a pleti zároveň.

6. Upravte svůj jídelníček

A to o potraviny, které jsou bohaté na vitamín E. Právě ten se spolu s vitamínem A (také zmíněným betakarotenem) stará o kvalitu naší pokožky. Vyživuje ji, pomáhá jí v boji s volnými radikály a dělá ji přitažlivější. Sáhněte tedy po oříšcích, semínkách i sezónním ovoci jako například meruňky, broskve, jablka, nebo melouny.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE