Jak na pihy? Dopřejte své pleti a kůži tu NEJLEPŠÍ péči!

Pro někoho jsou pihy ozdobou, jiní si z této zajímavé ozdoby naopak dělají starosti. Patříš k té druhé skupině? Je to možná podobné jako s vlasy. Kdo má rovné vlasy, chce mít vlnité a kdo má kudrnaté, touží po rovných vlasech. Proč je to tak? Možná proto, že my ženy nikdy nebudeme spokojené s tím, co nám bylo dáno do vínku.

Pihy se nejčastěji vyskytují u lidí s "světlou" pletí, kteří se nepálí na slunci nebo jen velmi málo. Ženy, které mají pihy, dobře vědí, že je může vytáhnout už první jarní slunce. Proto první pomocí je ochrana před sluncem a používání krému s vyšším ochranným faktorem. Významný vliv na vznik pih má také genetika.

Aký postoj tedy zaujmout k těmto pigmentovým skvrnám na tváři?

Většina mužů považuje pihy za sexy, hlavně kolem nosu a tváří. Pihy na rozdíl od mateřských znamének nemohou přejít do chorobného stádia. V pozdějším věku se pihy postupně vytrácejí.

Ale pokud se přesto chceš pih zbavit už dnes (alespoň částečně), je tu pro tebe několik tipů:

  • make-up,
  • přírodní báze: citronová, petrželová, okurková šťáva, lesní jahody,
  • laser,
  • speciální peelingy,
  • bělící krémy, které se používají na bázi odlupování.

Neodborným způsobem si však sama můžeš poškodit pleť, proto se raději obrať na odborníka.

Pihy na pokožce

Pihy (známé také jako znaménka) jsou tmavé skvrny nebo body na povrchu kůže. Obvykle se objevují na vystavených částech těla, zejména na obličeji, rukou, krku a zádech. Pihy se liší ve velikosti, tvaru a barvě.

Příčiny pih jsou různé. Hlavní příčinou je nadměrná expozice slunečnímu záření. UV záření snižuje produkci melaninu, pigmentu, který chrání kůži před slunečním zářením. To vede k tvorbě pih. Kromě slunečního záření se pihy mohou objevit také v důsledku genetických faktorů, hormonálních změn během těhotenství nebo v důsledku stárnutí.

  • Pihy jsou většinou neškodné a nevyžadují žádnou léčbu.
  • Pokud vás však pihy trápí, existují některé možnosti, jak je zmírnit nebo odstranit.
  • Mnoho lidí se snaží minimalizovat vystavení slunci a používat opalovací krém s vysokým ochranným faktorem.
  • Na trhu jsou také různé kosmetické produkty a postupy, jako například krémy obsahující glykolovou kyselinu, retinol nebo hydrochinon, které mohou pomoci zmírnit výsk.

Pokud máte obavy o pihy na vaší kůži nebo si všimnete změnu velikosti, barvy nebo tvaru nějakého znaménka, doporučuje se konzultace s dermatologem. Dermatolog může zhodnotit vaše znaménka a případně provést biopsii, aby se vyloučila přítomnost rakovinných buněk.

Nepřehlédněte: Nový opalovací krém Melano 50+ s efektivní anti-ageing ochranou

Pihy a slunce

Zdroj: Depositphotos

Pihy na tváři

Pigmentové skvrny, známé také jako pihy, jsou tmavší skvrny na kůži, nejčastěji v oblasti tváře. Pihy se vyskytují hlavně na světlejší pokožce a jsou výsledkem nadměrné produkce melaninu, pigmentu, který určuje barvu kůže, vlasů a očí. Pigmentové skvrny mohou být genetického původu, ale často se objevují i v důsledku slunečního záření a hormonálních vlivů, jako například těhotenství nebo užívání antikoncepce.

Pihy jsou obvykle bezbolestné a neškodné, ale pro některé jednotlivce mohou být esteticky nepříjemné. Pokud chcete zmírnit výskyt nebo vzhled pih na tváři, existují některé možnosti:

 

  • Použití ochranného opalovacího krému - noste ochranný krém s vysokým SPF, který bude chránit vaši pleť před slunečním zářením a minimalizovat tvorbu pih.
  • Použití rozjasňujících krémů - existují krémy a séra, které obsahují složky jako kyselina glykolová a vitamín C, které snižují produkci melaninu a pomáhají rozjasnit tmavé skvrny.
  • Chemické peelingy - chemické peelingy podporují regeneraci kůže tím, že odstraňují vrchní vrstvu kůže, kde se nacházejí pigmentové buňky. Tento postup může zlepšit vzhled pih a rozjasnit kůži.
  • Laserová terapie - laserová terapie může být účinnou metodou k zmiření pih na tváři. Laserové paprsky se zaměřují na tmavé skvrny a odstraňují nadbytečný pigment.

 

Při výběru vhodné metody ke zmiření vzhledu pih je důležité konzultovat s dermatologem, který vám může poskytnout nejlepší radu a přizpůsobit léčebný plán vašim individuálním potřebám.

 

pihy

Zdroj: Depositphotos

Jaký je vhodný krém při pigmentových skvrnách?

Pokud máte pigmentové skvrny na kůži, je důležité zvolit si vhodný krém, který pomůže zmírnit jejich viditelnost a zabránit dalšímu výskytu.

Existuje několik možností, které můžete vyzkoušet:

  • Krémy s účinnou látkou hydrochinón - hydrochinón je jednou z nejčastěji používaných látek při léčbě pigmentových skvrn. Pomáhá zesvětlit tmavou pigmentaci a vyrovnat barvu kůže. Je však důležité jednoznačně dodržovat dávkování a doporučení od odborníků, protože nesprávné použití může zanechat nežádoucí účinky.
  • Krémy s kyselinou azelaovou - kyselina azelaová je další účinnou látkou při redukci pigmentových skvrn. Pomáhá zjemnit barvu skvrn a zmírnit jejich viditelnost. Tento typ krému je vhodný pro citlivou pokožku, protože má mírnější účinek.
  • Krémy s vitamínem C - vitamín C je známý svými anti-aging vlastnostmi. Pomáhá rozjasnit barvu pokožky a zmírnit pigmentové skvrny. Můžete zvážit použití krému s obsahem vitamínu C nebo séra s touto látkou pro cílenou aplikaci.

Přesto je důležité mít na paměti, že každá kůže je jedinečná, a proto je důležité konzultovat s dermatologem nebo odborníkem na péči o kůži, který vám může doporučit konkrétní krém přizpůsobený vašim individuálním potřebám.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE