Desatero krásné manikúry: Jak na domácí manikúru?

Jak na domácí manikúru

Jsou stále v nasazení, vystaveny nejhorším podmínkám a neustále středem pozornosti - NAŠE RUCE. Jsou naší vizitkou a proto je třeba se o ně důkladně starat. Krásně upravené nehty jsou dnes samozřejmostí, a to nejen u žen, ale i u mužů. Podívejte se spolu s námi, jakých deseti pravidel bychom se měli držet, aby naše manikúra byla jedním slovem dokonalá. Jak na domácí manikúru se dozvíte v následujícím článku.

Tip pro vás: 6 rad, jak si udržet opálení co nejdéle

Desatero manikúry bez chybičky:

1. Barva nehtů sladěná s tvarem nehtů

V nadcházející sezóně budou opět hitem syté odstíny. Intenzivní barvy laků vyniknou nejvíce na krátkých nehtech vytvarovaných do kulata. Pokud nedbáte na trendy, zvolte pastelové barvy a nechte nehty trochu dorůst. Pro jejich úpravu použijte spíše pilník než nůžky, zejména pokud se vám nehty lámou nebo třepí. Nůžky nehty stlačí a podpoří tak jejich třepení. Správným výběrem barvy a tvaru nehtů dokážete opticky ovlivnit i délku prstů. Pokud jsou spíše krátké, používejte raději světlé a třpytivé laky.

2. Péče o nehty zbarvené laky

Existuje mnoho důvodů, proč se nehty zabarví, například vlivem tmavého laku nebo nikotinu. Známe však mnoho rad a triků, jak to zvrátit. Pomůže i šťáva z citronu. Rozkrojte citron a jeden po druhém si nehty vkládejte do citronu a vždy jím otočte. Poté ruce umyjte mýdlem. Pokud chcete, aby i špičky nehtů zářily, použijte kypřicí prášek do pečiva. Smíchejte ho s malým množstvím vody a vmasírujte do nehtů. Nebo jednoduše zajděte do drogerie a tam si kupte tužku na zažloutlé nehty.

Podívejte se také na: Zaručený způsob na odstranění gel laku. Vyzkoušej ho doma i ty!

jak nalakovat nehty
Depositphotos

3. Správný způsob, jak nalakovat nehty

V první řadě si barvu na štětečku nejdříve otřete a nehty nalakujte jedním tahem bez opakovaného namáčení štětečku. Druhou vrstvu laku naneste, až když je první vrstva pořádně zaschlá. Proužkům na nehtech předejdete také aplikováním podkladového laku, který je navíc důležitý při používání barevných laků. Chrání nehty před nežádoucím zbarvením.

4. Posílení nehtů zevnitř 

Růst nehtů a jejich sílu můžete posílit i správně zvolenou stravou. Pokud máte nehty slabé a lámou se vám, potřebujete více vápníku. Banány a brokolice vám s tímto problémem pomohou. Na třepící se nehty pomůže zase sója a špenát.

5. Ošetření rozštěpených nehtů

Trápí vás rozštěpené nehty? Nebo se odlupuje jejich vrchní vrstva? To znamená, že jádro nehtu je velmi suché. Řešením je olivový nebo avokádový olej, který je posílí i zevnitř. Ohřejte trochu oleje a ponořte do něj nehty na 15 minut. Zbylý olej poté dobře vmasírujte do nehtů a nezapomeňte na nehtovou kůžičku okolo nich.

6. Péče o nehtovou kůžičku

Nehtová kůžička se musí hydratovat, hydratovat a ještě jednou hydratovat! Nejčastější chybou v péči o nehtovou kůžičku je její odstřihávání! Takže pozor na to, kůžičku pouze zatlačovat. A před zatlačováním dobře hydratovat. Na tento proces používejte dřevěnou špachtličku.

7. Výběr trendy barvy

Výběr barvy laku podle aktuálních trendů vám umožňuje být styloví a moderní, což může zvýšit vaše sebevědomí. Sledujete módní trendy a ukazujete, že máte vkus a smysl pro detail. Aktuální trendy často zohledňují sezónní barevné palety, které mohou lépe ladit s vaším oblečením a doplňky. Navíc, experimentování s novými barvami může být zábavné a osvěžující, čímž přidáte do svého vzhledu něco nového a vzrušujícího.

Podívejte se také na: Trápí tě vrásky na čele nebo kolem očí? Nauč se, jak bojovat s vráskami!

Péče o nehtovou kůžičku
Depositphotos

8. Výběr vhodného odlakovače 

Aceton obsažený v odlakovačích se stará o to, aby barva laku rychle slezla z nehtu a zbavila ho i posledních nečistot. Avšak aceton nemá dobrou pověst. Pro citlivé nehty doporučujeme používat odlakovač bez acetonu. Jinak může odlakovač nadělat nemalé problémy.

9. Péče pro lámavé nehty

Je to na trápení. Konečně vám nehty trochu dorostou a prásk. Máte znovu po nehtu. Posilte je gelem na nehty. Dnes se na přirozené nehty aplikují tenké vrstvy gelu. K nehtům jsou maximálně šetrné, protože při jejich odstraňování už nedochází k poškození nehtů zbroušením. Odstraňují se odmočením ve speciální tekutině. Gel po nanesení vypadá jako permanentní lakování a nehet se pod ním zpevní.

10. Odmaštění pro dobrou trvanlivost manikúry

Aby nádherná manikúra vydržela dlouho, povrch nehtu musí být bezpodmínečně odmaštěný. Zbytky krému na ruce a oleje odstraňte tamponem namočeným do odlakovače. Lak vydrží obzvlášť dlouho, pokud se budete držet principu tří vrstev. Nejprve podkladový lak či gel na nehty, potom barevný a nakonec takzvaný top coat, který lak chrání před olupováním. Nezapomeňte, každou jednu vrstvu nechte vždy pořádně zaschnout.

Co škodí našim nehtům a manikúře?

Chemikálie: Časté používání čisticích prostředků, acetonových odlakovačů a jiných chemikálií může oslabit a vysušit nehty. 

Mechanické poškození: Časté používání nehtů jako nástrojů, například na otevírání plechovek, může způsobit lámání a třepení nehtů. 

Nevyvážená strava: Nedostatek vitamínů a minerálů, zejména biotinu, vitamínu B12, železa a zinku, může vést ke slabým a lámavým nehtům. 

Nadměrná vlhkost: Dlouhodobé vystavení vody a vlhkému prostředí, například při častém mytí rukou, může způsobit změknutí a lámavost nehtů. 

Špatné návyky: Zlozvyky jako kousání nehtů a kůžičky mohou vést k poškození nehtového lůžka a nehtů samotných.

Nevhodná manikúra: Příliš agresivní pilování, používání nekvalitních laků a nedostatečná péče o kůžičku mohou poškodit nehty a kůžičku okolo nich. 

Zdravotní problémy: Některé zdravotní stavy, jako jsou anémie, štítná žláza nebo kožní onemocnění, mohou ovlivnit zdraví a vzhled nehtů. 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE