Zaručený způsob na odstranění gel laku. Vyzkoušej ho doma i ty!

jak si odstranit gel lak

Upravené nehty bývají pro něžnější část populace důležité, protože jsou vizitkou osobní hygieny a péče o sebe. Dobře upravené nehty dodávají rukám elegantní a profesionální vzhled, což je zvláště důležité v pracovním a společenském prostředí. Navíc pravidelná péče o nehty může předcházet zdravotním problémům, jako jsou infekce a lámavé nehty, čímž přispívá k celkovému zdraví rukou.

Krásné nehty bez odřeného laku po více než dvou týdnech – to je sen, který nám splnili výrobci gel laku. Lak, který se nepoškodí, ať děláte cokoli, a navíc bez použití umělých nehtů. Skvělou novinkou jsou snadno dostupné lampy i široká škála barev laků. Nehty si tak můžeme zkrášlit prakticky kdekoli.

Pokud ale patříte k těm ženám, které stále tuto práci nechávají na odbornice v salonu, určitě znáte tuto nepříjemnost. Lak nesplní vaše očekávání, popřípadě nemáte čas jít k manikérce na opravu. Po více než dvou týdnech už odrůstající lak nevypadá vůbec pěkně. Co s tím? Nemusíte se bát, máme pro vás tip, který vám jednoduše pomůže s odstraněním starého gel laku z nehtů. Jak odstranit zbytky laku na nehtech, když se jedná o dlouhotrvající gel lak?

Používáte gel laky na nehty? 

Gel laky na nehty jsou oblíbené pro svou schopnost poskytnout dlouhotrvající a esteticky příjemný vzhled, který vydrží až několik týdnů. Na rozdíl od tradičních laků na nehty, které mohou začít odlupovat a ztrácet lesk už po několika dnech, gel laky zůstávají neporušené a lesklé po delší dobu. To je obzvlášť výhodné pro ženy, které nemají čas na časté přelakovávání a chtějí mít stále upravené nehty.

Jednou z hlavních výhod gel laků je jejich vysoká odolnost vůči poškrábání a odlupování. Gel laky se aplikují v několika vrstvách a každá vrstva se tvrdí pod UV nebo LED lampou, což zajišťuje pevnost a dlouhou životnost manikúry. Tato technologie zaručuje, že nehty budou vypadat bezchybně i při každodenních činnostech, které by jinak běžný lak poškodily.

Kromě odolnosti a dlouhotrvajícího efektu, gel laky poskytují i estetickou flexibilitu. Jsou k dispozici v široké škále barev a finišů, od matných po ultra lesklé, což umožňuje ženám přizpůsobit si manikúru podle vlastních preferencí a aktuálních trendů. Navíc gel laky rychle schnou pod UV nebo LED lampou, což znamená, že se ženy nemusí obávat rozmazání nebo poškození laku těsně po aplikaci.

Nepřehlédni: Trápí tě vyrážky a akné? Zkus tyto domácí masky na aknózní pleť!

gel laky na nehty
Depositphotos

Na odstranění odrostlého gel laku potřebujeme: 

  • alobal 
  • acetonový odlakovač na nehty 
  • vatový tampón 
  • pomerančové dřívko 
  • pilník 
  • podložku 
  • leštičku na nehty

Jak bezpečně odstranit gel laky z nehtů 

  • Nejprve si vyberte místo, které lze dobře vyvětrat a kde nemůžete poškodit okolní nábytek. Připravte si všechny pomůcky na odstranění laku. Na místo, kde budete pracovat, umístěte podložku. Alobal si nastříhejte nebo natrhejte na menší obdélníky. Budou potřebné na oblepování prstů, takže tomu přizpůsobte šířku i délku.
  • Do misky, nejlépe skleněné, si přelijte odlakovač. Volte malou misku, kterou naplníte asi do 1/3, aby se vám tam vešly celé nehty. Následně si zdrsněte povrch nehtů pomocí pilníku, aby aceton mohl snadněji proniknout silnou vrstvou laku.
  • Na dno misky umístěte vatový tamponek tak, aby dostatečně nasál odlakovač. Vytáhněte ho, jemně vymačkejte přebytečnou tekutinu a položte na první nehet. Oblepte ho alobalem a dobře utěsněte, aby aceton nevytekl a aby vám dobře držel na prstech. Postupujte pozvolna, prst po prstu, na jedné a potom na druhé ruce. Tip: Aby jste předešli zbytečnému vysušení okolní pokožky, potřete ji vazelínou.
  • Po 7 minutách odstraňte alobal a tamponkem setřete gel. Pokud lak stále pevně drží, celý postup opakujte – stačí vyměnit pouze tamponek, alobal použijte ten stejný. Následně uchopte pomerančové dřívko a opatrně ho vsuňte pod lak na nehtu, směrem od začátku nehtu. Mělo by to jít lehce, pokud ne, opakujte postup s acetonem. Odstraňte všechny nehty na podložku!
  • Ruce si důkladně umyjte horkou vodou a mýdlem. Osušte a pomocí leštičky, opatrnými pohyby, odstraňte zbylý lak. Opět si ruce důkladně umyjte a nakrémujte. Hotovo!

Podívej se také na: 6 rad, jak si udržet opálení co nejdéle

jak odstranit gel lak
Depositphotos

Alternativní způsoby, jak jemně odstranit gel lak z nehtů: 

  • Jednou z možností je potřít si nehty olejem a masírovat, dokud nebudou ruce teplejší. Následně je ponořte do horké vody a kousek po kousku seškrabujte lak pod vodou. Pokud to nejde, zkuste ruce ještě jednou potřít olejem. To, že použijete příliš horkou vodu, neznamená, že lak půjde rychleji dolů!
  • Rozpusťte si cukr – postačí v mikrovlnce a nechte vychladnout, aby nebyl úplně horký. Ponořte do něj nehty na 10 minut, následně dejte do horké vody a lak půjde úplně lehce dolů.

Samozřejmě, každý lak a způsob nanášení je jiný. Některé máme na nehtech v jedné vrstvě, jiné ve dvou či třech. Některé laky jdou dolů samy od sebe a jiné drží i měsíc. Takže je dobré, aby si každá z vás, milé dámy, vyzkoušela, který z těchto způsobů jí pomůže a upravila si ho podle vlastních potřeb.

Tipy na ošetření nehtů, pokud je pravidelně lakujete: 

  • Používejte kvalitní produkty: Investujte do kvalitních laků na nehty a odstraňovačů laku, které neobsahují škodlivé chemikálie jako formaldehyd, toluen a dibutylftalát. Tyto složky mohou nehty oslabit a poškodit.
  • Hydratace a výživa: Pravidelně používejte hydratační krém na ruce a nehty, aby se zabránilo vysušení a lámavosti. Olej na nehty a kůžičku, jako je arganový nebo jojobový olej, může pomoci udržet nehty a okolní tkáně hydratované a zdravé.
  • Pravidelné přestávky: Dejte svým nehtům pravidelné přestávky od lakování. Alespoň jeden týden měsíčně nechte nehty bez laku, aby mohly dýchat a zotavit se.
  • Používejte základní a vrchní lak: Před aplikací barevného laku vždy použijte základní lak, který chrání nehty před skvrnami a posiluje je. Vrchní lak zase zajistí delší výdrž a lesk manikúry.
  • Chraňte nehty před poškozením: Při domácích pracích nebo manipulaci s chemikáliemi vždy noste rukavice, abyste předešli poškození nehtů a vysušení pokožky.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE