Otravné octomilky v bytě: Jednoduchá past, která funguje na 100 %!

jak se zbavit octomilek

Ve chvíli, kdy zpozorujete po bytě létat malé muchy, které jsou více než jen otravné, určitě si říkáte, odkud se asi vzaly? Objevují se hlavně během léta, ale překvapit a navštívit vaši domácnost mohou i během zimy. Hlavně tehdy, když zapomenete na ovoce, které necháváte dozrát. Někdy ten čas prostě přehlédnete a ovoce je náhle zralejší, než byste chtěli. A právě tento počáteční proces hniloby je skvělým lákadlem pro octomilky. Ty totiž nedokážou odolat vůni, která se uvolňuje v procesu fermentace ovoce.

Pokud necháváte ovoce na stole, protože je to zajímavý doplněk, tak vězte, že dříve či později si na něm začnou pochutnávat muchy. No stejně tak rychle, jak muchy do vaší domácnosti přišly, tak rychle mohou i odejít. Stačí jen znát několik jednoduchých triků, které zaručeně fungují. Dokonce nemusíte zamořovat vaši domácnost chemikáliemi z dostupných sprejů proti muchám. Řešení našich starých rodičů je jednoduché, můžeme říci, že i přírodní, ale hlavně účinné.

Nepřehlédněte: Našla jsi v květinách mšice? Nevyhazuj je, ale zkus tento trik!

„Mucha jenom zlatá“ – odkud se bereš? 

Jsou malinké, sotva je vidíme a přesto nám dají svou existenci patřičně najevo. Nejsou nebezpečné, ale u někoho dokážou zvednout tlak, protože otravují svým létáním v domácnosti. Muchy si můžete do domácnosti přinést z obchodu (v zkaženém ovoci), nebo je k vám přiláká vůně ovoce v rozkladu. Opájející však pro ně není jen vůně hnijícího ovoce, ale i vůně moštu, piva, čerstvých ovocných šťáv, domácích sirupů či sladkých ovocných koláčů je dokáže přímo přivolat. Proto byste podobné potraviny měli skladovat v lednici. Tak předejdete nezvané návštěvě octomilek.

Podívej také: Kvete ti orchidej? Díky tomu poroste jako z vody! Vyzkoušej!

octomilky Depositphotos

Co když se pozvali na návštěvu a nechtějí odejít?

Pokud nechcete nahánět muchy po jedné, ale chcete se jich zbavit všech najednou, tak jim vyzkoušejte připravit past, která je účinná a zároveň jednoduchá. Zapomeňte na mucholapku, ta by byla na octomilky stejně zbytečná. Zkuste tedy některou z následujících pastí.

  • Jablečná past – není moc humanitní, ale účinná. Nalejte do zavařovacího sklenice jablečný ocet (alespoň do poloviny) a na vrch přidejte pár kapek prostředku na mytí nádobí. Ocet muchy přiláká a prostředek na nádobí zajistí, aby se muchy takříkajíc utopily v octovém zápalu. 
  • Ovocná past – vezměte shnilé ovoce a vložte ho do zavařovacího sklenice. Ten překryjte potravinovou fólií, pořádně upevněte (například prostřednictvím gumičky) a špejlí udělejte několik dírek. Pokud se sklenice naplní množstvím octomilek, tak ji ponořte do horké vody s mýdlem a následně jim vytvořte novou past. 
  • Vinná past – pokud jste milovníky vína, ale zároveň vám není líto obětovat jednu deci tohoto nápoje, tak ho použijte na muchy. Víno nalejte na dno lahve s úzkým hrdlem – muchy do ní vletí a v případě správně zvolené lahve už z ní nebudou moci vylétnout, proto se utopí ve vinném koupeli. 
  • Sladké mléko – skvěle funguje i mléko smíchané s cukrem a mletým černým pepřem. Stačí tyto 3 ingredience smíchat, přelít do misky a tu umístit do blízkosti octomilek. Ty sladkému mléku neodolají a když přistanou na hladině, utopí se. 
  • Bylinky – v kuchyni se osvědčí i mnohé bylinky, které jsou pro muchy odpuzující. Patří mezi ně například bazalka, levandule či citronová tráva. Stačí je umístit do blízkosti mísy s ovocem a muchy už u ovoce neuvidíte. 

Doporučujeme: Pleseň tě už nepřekvapí! Takto je třeba skladovat jahody, aby byly dlouho čerstvé

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE