Našla jsi v květinách mšice? Nevyhazuj je, ale zkus tento trik!

Květiny jsou největší radostí nás žen. Nevíme proč, ale květiny nás vždy potěší. I když z nich není žádný užitek, dokážou pohladit duši a obohatit domácnost. Ale na druhou stranu, pokud jich máme o něco více, jejich zalévání a péče o ně jsou opravdu vyčerpávající. Mluvíme na ně, aby nám krásně kvetly, zaléváme je, stříkáme vodou, utíráme listy, atd. Avšak, někdy ani to nepomáhá.

Hlavně ne v případě, kdy se v květinách usadí muchy - smuténky. Tyto malé potvůrky ničí všechny pokojové rostliny. Usadily se i ve vašich rostlinách? Už jste zkoušeli jakákoli hnojiva či jiné chemikálie na jejich odstranění, ale nějak nezabraly? Tak je čas vyzkoušet náš skvělý babský trik.

Domácí prostředek proti muchám ve květinách 

Vytvořte si společně s námi domácí prostředek, který odžene všechny muchy, mšice a jinou havěť, která se usadila ve květinách a ničí je. Budete potřebovat jen 10 až 15 gramů sušeného oregana a 1 litr vody. Vodu si dejte převařit a když začne vařit, zalijte jí oregano připravené v nějaké nádobě.

Oregano nechte louhovat přibližně 20 minut a poté ho sceďte. Když připravený odvar/louh vychladne, nalijte ho do lahve s rozprašovačem a postříkejte jím rostliny, ve kterých se udomácnily mšice a ostatní havěť.


OreganoDepositphotos

Dokonce můžete použít i čerstvé oregano, které můžete použít i jako hnojivo pro květiny. Stačí, když pár listků rozdrtíte a přidáte k zemi do květin. Takto se vám mšice ve květinách určitě nebudou usazovat.

Proč to vlastně funguje? Stejně jako my, tak ani mšice nemají rády některé vůně. A právě oregano je pro ně odpuzující, proto se vašim květinám bude dařit.

A mimochodem, oregano je účinné i na moly – dokonce funguje lépe, než mnohými využívaná levandule.

Podívejte se také: Kvete ti orchidej? Díky tomu poroste jako z vody! Vyzkoušej!

Ekologicky proti mšicím 

  • výluh z kopřivy,  

  • levandulový olej,  

  • výluh z tabáku (cigaret),   

  • mýdlový roztok,     

  • cibulovo-česnekový výluh.     

Nepřehlédněte:  Domácí hnojivo na květiny: S tímto ti květiny porostou raz-dva!

Proti všímDepositphotos

Písek nebo štěrk proti mšicím 

Jelikož se mšice objevují především ve květinách s promáčeným substrátem, je vhodné vrchní vrstvu zeminy odstranit a nahradit ji například štěrkem nebo pískem. Tím vytvoříte suché prostředí, ve kterém se mšice nebudou usazovat.

Česnekový nálev proti mšicím 

Nálev nebo roztok si připravte z 20 stroužků česneku. Ty nakrájejte na menší kousky a zalijte litrem vařící vody. Nechte louhovat přibližně 15 minut. Následně sceďte a používejte na postřik rostlin, samozřejmě, těch, které jsou napadené všemi.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE