Pudingové koláče jsou něco, co snad nikdy nezklame. Když nevíte, co byste měli upéct, je to právě pudingový koláč. Jsou tak univerzální, že nás provázejí během teplých i zimních měsíců. Pokud hledáte recept na něco, co je nejen neodolatelně chutné, ale i krásné na pohled, určitě byste měli vyzkoušet tyto smetanovo-pudingové kostky.
Kdo by odolal vrstvenému dezertu, který v sobě skrývá kombinaci vanilkového pudinku, mascarpone a bílé čokolády, zakončený bohatou čokoládovou polevou?
Tento recept je nejen jednoduchý, ale i rychlý, takže si můžete užít tento sladký zážitek bez toho, abyste strávili celý den v kuchyni. Jen na sebe všechno “naházíte”.
Základní vrstvu a neodmyslitelnou součást tvoří lahodné máslové sušenky. Vanilkový pudink je srdcem tohoto dezertu, takže bez něj se také neobejdete. Spolu s mascarpone je klíčem k tomu, aby byl krém opravdu jemný a nadýchaný. A kdo by nebyl fanouškem vanilky? Určitě nešetříme na vanilkovém cukru! Závěr se nese ve znamení polevy, která je neoddělitelnou součástí a tento dezert uzavře do krásného výsledku.
Recept na smetanovo-pudingové kostky
Ingredience na smetanovo-pudingové kostky
Předtím, než začneme s přípravou, zkontrolujte, zda máte vše potřebné. Tento recept je ideální, pokud chcete udělat rychlý, ale zároveň elegantní dezert, který si oblíbí každý. Takže tady je seznam:
- 2 balení hranatých sušenek
- 1 balení vanilkového pudinku
- 350 ml mléka
- 2-3 balení vanilkového cukru
- 150 g bílé čokolády
- 500 g mascarpone
- 2-3 PL práškového cukru
- 200 ml smetany na šlehání (33 % nebo 40 %)
Poleva:
- 200 g hořké nebo mléčné čokolády
- 150 ml smetany na šlehání
Postup přípravy smetanovo-pudingových kostek:
- Začněte pudinkem. Uvařte si pudink podle návodu, ale připravte ho o něco hustější, aby se dal lépe vrstvit. Poté do ještě horkého pudinku přidejte bílou čokoládu, nechte se roztopit a spojit s pudinkem.
- Když je čokoláda roztopena, přikryjte pudink fólií a nechte ho vychladnout. Stačí, pokud bude jen vlažný, nechcete, aby vám z tepla roztopil další vrstvy.
- Do vychladlého pudinku postupně zašlehejte mascarpone. Je velmi důležité, aby bylo mascarpone před použitím alespoň hodinu venku a nebylo úplně studené - tak se lépe spojí.
- Poté přidejte práškový cukr a vyšlehejte smetanu na šlehání. Tuto vyšlehanou smetanu opatrně vmíchejte do pudinkové směsi. Takto získáte krásně nadýchaný, krémový základ, který bude mít texturu jako obláček.
- Nyní přichází čas na vrstvení. Vezměte si formu (cca 28x18 cm), na dno položte sušenky a zakryjte je částí pudinkového krému. Znovu uložte vrstvu sušenek a pokračujte ve vrstvení až do vyčerpání všech ingrediencí. Každou vrstvu jemně stláčejte, aby se vše pěkně usadilo.
- Na závěr si připravte polevu. Smetanu zahřejte na mírném ohni a přidejte nalámanou čokoládu. Nechte ji pomalu roztopit a míchejte, aby vznikla krásná hladká čokoládová směs. Touto směsí polijte celý dezert.
- Nyní už stačí jen nechat dezert odležet v lednici alespoň pár hodin, aby se všechny vrstvy pěkně spojily a chutnal ještě lépe.
Tak a teď máte před sebou dokonalý dezert - smetanovo-pudingové kostky, které rozzáří každý den a potěší každý chuťový pohárek. Tento recept je skvělý i na různé oslavy, rodinná setkání či jen tak, pokud máte chuť si dopřát něco sladkého k večernímu filmu.
Navíc, je ideální, pokud si svůj život nedokážete představit bez krémových, sladkých a jemných dezertů s čokoládou (ta přece zlepší každý dezert). A i když je příprava opravdu jednoduchá, výsledek vypadá naprosto profesionálně! Jdete do toho?
Anketa: Vyzkoušíte tento lahodný recept?
Odpovedalo 0 ľudí
0%
0%
Zdroj úvodnej fotky: PINTEREST/youtube.com