Kreativní svatební hry: Dopřej svým hostům skvělou zábavu!

svatební hry

Svatba je veselou oslavou nového společného života dvou mladých lidí. Ano, veselou a zábavnou. Proto kromě toho, že musíme vypadat velmi dobře, musíme zajistit, aby se i naši hosté na svatbě cítili výborně a výjimečně – nasyceni, spokojeni a hlavně, aby se bavili.

Samozřejmě je těžké vyhovět všem. Šedesátipětileté tetě asi nepřijde velmi zábavné pozorovat, kdo vypije více panáků domácího. Stejně tak mnoho lidí nerado tančí a raději sedává u stolu nebo se zdržuje venku. Vlastně, na svatbě se právě nejvíce tančí, případně skáče a vykonávají se různé zvláštní kreace a choreografie v případě použití většího množství alkoholu. Nikdo z nás si nedokáže představit svatbu bez tance.

Co tedy dělat s těmi, kdo netančí? Jak originálně oživit svatební program či svatební hostinu? Přinášíme vám několik nápadů pro program na svatbu a zábavné svatební hry, které váš velký den udělají nezapomenutelným.

Podívejte se také: Škoricovo-růžová svatební výzdoba i doplňky: Zamiluješ se do ní?

Zábavné svatební hry

Plánování svatby kromě důležitých detailů jako je svatební program, rozvržení a usazení svatebních hostů, svatební proslov, svatební výzdoba či svatební menu zahrnuje i originální svatební hry. Pokud jste se však rozhodli mít romantickou svatbu ve dvojici nebo v kruhu pár nejbližších, tak hry nemají své opodstatnění.

Plánujete mít na svatbě mnoho hostů a potřebujete oživit program svatební hostiny a dovést váš svatební den k dokonalosti? Tak v tomto případě tradiční svatební hry či šikovné společenské hry jsou přesně to, co potřebujete, abyste zabavili vaše hosty.

Pohoda, zábava a dobrá atmosféra je to, na co byste neměli zapomenout během plánování vaší svatby. Neváhejte proto svatební hry zařadit do svatebního programu. Kromě dobrého jídla a krásného novomanželského páru se chtějí hosté bavit a užít si vaši svatbu.

Tip: Originální svatební hry či tradiční svatební hry v podobě botového kvízu či novomanželského kvízu se nezvládnou samy. Je proto dobré, aby moderátor svatebních hostů směroval, komentoval jejich výkony a organizoval tyto hry. Tuto úlohu skvěle zvládne i starejší na svatbě.

Doporučujeme: Jakou manikúru zvolit na svatbu? S našimi tipy určitě nic nezkazíš!

Křížovka PINTEREST/rusticweddingchic.com, PINTEREST/weddingchicks.com

Zabavte svatební hosty křížovkou

Připravte pro své hosty kreativní křížovku. Použijte v ní slova spojená se svatbou, s vašimi osobami. Můžete položit otázky jako: kde jste se poprvé setkali, jak dlouho jste spolu, kdo komu první vyznal lásku. Uvidíte, jak dobře vás vaše rodina a známí znají.

Kreativní křížovku vytiskněte a položte vedle talíře každého hosta nebo si pořiďte velkou tabuli a křídou na ni napište písmenka. Motivací pro svatebčany může být cena – vtipná odměna, kterou dostane stůl, který jako první křížovku vyřeší.

Zaujme tě: Jak na svatbu v glamour stylu? Co na ní nesmí chybět?

Hula hop! PINTEREST/tulleandchantilly.com

Svatební program a sportovní hry

Hula hop turnaj

Udržte své hosty ve formě a připravte pro ně hula hop turnaj. Po třech krémeších a pořádném černohorském řezu se potřebují trochu rozhýbat. Uvidíte, kolik zábavy zažijete. A možná se přidá i vaše tchyně a překoná všechny účastníky! Můžete také vyhlásit soutěž, kdo vydrží točit hula hop kruhem nejdéle nebo kdo dokáže točit největším počtem těchto kruhů. Odměnou pro vítěze/vítězku může být lístek na večeři (samozřejmě na vaší svatbě) nebo něco jiného originálního, co mu nebo jí vaši svatbu připomene i po letech – buďte kreativní!

Skákání ve vaku

Založit si kalhoty, přehodit kravatu přes rameno, vyzout boty na podpatku a pojďme závodit. Zábavná aktivita v podobě závodů ve vaku je vhodná zejména pro letní svatbu, která má k dispozici zahradu. Nechte své hosty uvolnit se a vrátit se do dětských let.

Skákací míče a tahání lanem 

Další sportovní aktivitou, která rozproudí zábavu na vaší svatbě, jsou skákací míče či tahání lanem. Uvidíte, jak si tyto závody vaši svatebčané užijí.

V případě sportovních her je vhodné k pozvánce na svatbu připojit i poznámku o tom, aby si vaši hosté přinesli tenisky či jinou sportovní obuv.

Kolo úkolů

Kolo je jednou z možností, jak výborně zabavit svatebčany. Můžete si ho vyrobit sami – z hrubšího kartonu či překližky. Napište na něj úkoly, jako například přednes přípitek, požádej o tanec, přiťukni si s novomanželským párem, zazpívej píseň, polib nevěstu nebo předveď svůj nejlepší tanec.

Podívej také: Jak vytvořit svatební oznámení: Co do něj zahrnout?

Svatební jenga PINTEREST/brideandblossom.com, PINTEREST/s-media-cache-ak0.pinimg.com

Šikovné společenské hry - svatební jenga, veselé piškvorky 

Máte rádi hru jenga? My ano a určitě i vaši hosté. Překvapte je obrovskou dřevěnou věží s velkými kusy dřeva. Uvidíte, že se zapojí i vaši strýcové a tety. A to s velkou radostí!

Jengu můžete použít i jako knihu hostů. Nechte hosty napsat na jednotlivé kusy nějaký vtipný vzkaz. Později, po svatbě slepte kusy dohromady a vytvořte si originální obraz. Krásná vzpomínka, co říkáte?

Případně můžete na jednotlivé dílky napsat různé úkoly, které budou muset vaši hosté splnit, až danou kostku z věže vytáhnou. Nezapomeňte také připravit úkol pro toho, komu věž spadne.

Veselé piškvorky

Pro malé i pro velké, pro tanečníky i introverty. Veselé piškvorky pobaví opravdu všechny. Jsou vhodné pro svatby v jakémkoliv období, v zimě či v létě. Můžete si je jednoduše vyrobit třeba i z kartonu. A neváhejte je připravit ve velkém. Místo klasických 9 políček volte více, ať je o zábavu postaráno na delší čas.

Doporučujeme: Šaty pro svatební maminku: Zazářete i vy v tento výjimečný den!

Děti PINTEREST/weddingbells.ca, PINTEREST/heyletsmakestuff.com

Kreativní svatební hry pro děti

Mladomanželé by neměli zapomenout ani na děti. Tím zabijí dvě mouchy jednou ranou - děti nebudou dělat neplechu a i rodiče si užijí vaši svatbu bez toho, aby museli neustále běhat za svým potomkem.

Připravte pro děti, podle věku a jejich počtu, stůl s různými dětskými hrami. Přichystejte jim tematické omalovánky a barvičky či svatební pexeso.

Pokud plánujete letní svatbu, sázejte na herní stanoviště v exteriéru. Připravte tam například petanque, míče, bublifuky, obruče nebo nakreslete křídou na chodník školku. Čím více aktivit, tím lépe.

Velký úspěch bude mít i dětský tetovací koutek s oblíbenými motivy, jednorázové fotoaparáty či zábavné masky. Pokud na vaší svatbě bude mnoho dětí, dobrým nápadem je zvážit opatrovnici nebo animátorku.

Balónky PINTEREST/Hula hop turnaj, PINTEREST/ Hula hop turnaj

Svatební hry s balónem

Balóny by neměly chybět na žádné svatbě. Svatební balónová výzdoba je nápaditá, romantická a velmi trendy. Balóny se však mohou stát i součástí vynikající zábavy. Rozdělte vaše hosty do týmů po dvou. Jejich úkolem je prasknout co nejvíce balónů svými těly. Touto hrou pobavíte nejen účastníky, kteří vypadají při praskání balónů opravdu komicky, ale i všechny diváky. Svatební hry s balóny mohou zahrnovat i střílení do balónů šipkami. S odměnou pro vítěze buďte zase kreativní.

Klasika v podobě karaoke

Karaoke vládne! A ví to i nevěsta, družba či babička. Karaoke je ideální pro velké svatby, stejně jako pro ty menší. Důležité je však zajistit projektor nebo najít jiný způsob, jak zobrazit text písně, například velkou obrazovku.

Aby tato svatební hra byla ještě zábavnější a neúčastnili se jí jen hosté, kteří umí zpívat, napište jména svatebních hostů na papírky a vždy vylosovat dalšího kandidáta.

Nepřehlédni: DIY svatba: Připrav si ji podle vlastních představ!

Ať nikdo nesedí! PINTEREST/weddingday-online.com, PINTEREST/ hitched.co.uk

Romantická svatba s pořádnou zábavou

Každá nevěsta chce, aby její svatební den byl ten, o kterém se bude s nadšením vyprávět ještě alespoň rok. Dobré jídlo, krásná nevěsta, skvělý svatební proslov, příjemné místo a perfektní zábava. Připravte pro hosty několik dalších překvapení. Například šipky, společenské hry, bowling z prázdných plechovek, házení podkovy, twister, zábavná může být i svatební tombola. Potěšte je také malými výhrami a vtipnými odměnami. Všichni hosté na vaši svatbu jen tak lehce nezapomenou.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE