DIY svatba: Připrav si ji podle vlastních představ!

Svatba je jedním z nejdůležitějších dnů. Avšak plánování svatby není velmi jednoduchou záležitostí. Samozřejmě, všechny toužíme po vysněné svatbě, přesně takové, která splní všechna naše očekávání.

Nemusíme však vždy mít čokoládovou fontánu a limuzínu nebo zámek, který jsme si plánovali pronajmout, a ne vždy vše vyjde podle našich představ. Jednou je to kvůli počasí, obsazenému termínu, jindy zase neumožní svatební rozpočet. A pak nás také mrzí, když se musíme vzdát některých věcí.

Svatba v bohémském stylu, venkovská svatba, romantická svatba, neonové nápisy, námořnická modrá a korálová barva, svatební maximalismus – svatebních trendů a stylů je opravdu nespočet. Stačí si jen vybrat a nechat se inspirovat známými osobnostmi nebo nápady na různých webových stránkách.

Pokud však chcete být originální a připravit si svatbu podle vlastních představ, pusťte se do DIY svatby. Přinášíme vám několik nápadů. Tady jsou.

Pozrite si také: 7 tipů na trendy svatební dary pro rok 2024

Ručně vyrobené svatební jmenovky na stůl 

Překvapte své svatební hosty nápaditými jmenovkami. Je pravda, že je jednodušší si je koupit nebo nechat vyrobit. Pokud máte čas a chuť, toužíte po pravé DIY svatbě nebo jednoduše váš rozpočet je omezený, vyrobte si svatební jmenovky na stůl sami.

Máte doma spoustu korkových zátek? Určitě je nevyhazujte. Vodorovně do nich udělejte zářez a vložte do nich kartičky z tvrdého papíru s jménem. Jako stojan na jmenovky můžete použít i šišky nastříkané barvou.

Vezměte fix zlaté nebo stříbrné barvy a napište jména vašich hostů například na listy magnólie. Vynikajícím a zároveň voňavým nápadem jsou mini věnečky z větviček rozmarýnu, na které připevníte jmenovku. Podobným způsobem můžete využít i sušené kolečka pomeranče.

Jména vašich hostů můžete napsat i na ploché kameny nebo dřevěné kolečka nařezané z větví.

Svatební fotostěna 

Svatební fotostěna je v poslední době velmi populárním prvkem na svatbách. Nejen novomanželé, ale i svatební hosté si mohou odnést ze svatby kromě vzpomínek i pěkné fotografie. Věděli jste, že svatební fotostěnu si můžete vyrobit i sami? Například takovou květinovou fotostěnu s použitím sezónních květin.

Kreativním nápadem je i fotostěna vyrobená z otevřených knih a ozdobená květinovým aranžmá. Elegantním řešením je bílý závěs s eukalyptovými větvičkami. Jako kulisu na focení můžete použít i velký starodávný rám z obrazu nebo zrcadla, staré dveře či dekorace z balónů.

Pozrite si také: Svatební přípitek: Jak ho zvládnout na jedničku?

Pozvánkypinterest.com

DIY svatební pozvánky 

Pozvánky jsou důležitou součástí vašeho velkého dne a mohou hostům napovědět, jak vaše svatba bude vypadat. Dnes je výběr opravdu široký. Je jen na vás, zda si vyberete ultra moderní, vintage, fialové nebo s jednoduchým písmem. Svatební oznámení a pozvánky nejsou až tak velkou položkou, která by výrazně zatížila váš rozpočet. Pokud na nich ušetříte, můžete si obléct o něco dražší šaty. Ty, do kterých jste se zamilovali ve svatebním salonu.

Máte chuť a čas? Jste kreativní duše? Výborně! Pusťte se do výroby DIY svatebního oznámení nebo pozvánky sami. Buď si je sami nastříháte, popíšete, ozdobíte, dáte do ručně vyrobených obálek nebo si je dáte vytisknout a zbytek bude na vás. Takové pozvánky nebude mít nikdo a uvidíte, jak to i vaši hosté ocení.

Pozrite si také: Svatební účesy: Jak vybrat ten správný svatební účes?

Dekoráciepinterest.com

Ručně vyrobená výzdoba na svatbu 

Nemusíte si najímat to nejprestižnější květinářství ve městě ani objednávat nejšikovnější aranžérku, aby vaše svatba byla dokonalá. Máte určitou představu? Víte, jakou svatební výzdobu byste chtěli? No tak se v dostatečném předstihu pusťte do toho. Objednejte si květiny, stuhy, šály, organzu, vyběhněte na pole za babiččiným domem a natrhejte si stébla žita, zelený břečťan, divoké máky. Vyberte ze spíže staré zavařovací sklenice, umyjte je, ozdobte přírodním špagátem a vyrobte si z nich krásné lampáše.

Máte strýce řezbáře? Požádejte ho o narezání několikacentimetrových plátů dřeva, které umístíte do středu stolu a použijete je jako podložku pod vázu s květinami. Jutovina, jemná gypsofilka, luční a sušené květiny, dýně. Nebojte se dodat vaší svatbě osobitý akcent, pohrajte si s detaily a sázejte na DIY svatební výzdobu.

Tip: Pokud chcete mít na svatbě například zmíněné sušené květiny, nezapomeňte je nasbírat několik týdnů před svatbou a usušit. Stuhy, plátno a jiný textilní materiál objednávejte několik měsíců dopředu, protože pokud potřebujete více metrů, může se stát, že právě tolik nebudou mít zrovna k dispozici.

Svadobná výzdobapinterest.com

DIY doplňky na svatbu 

Přivítejte hosty vlastnoručně vyrobeným stojanem se sázeným pořádkem. Navigujte je k místu konání vaší svatby pomocí dřevěných palet s nápisem. Nemíňejte zbytečně peníze na tříminutový ohňostroj. Raději pro vaše hosty naaranžujte plechové vědro plné prskavek, které přesně o půlnoci všichni zapálí. Je to krásný a kouzelný moment, který si ještě dlouho budou pamatovat všichni účastníci.

Pokud chystáte letní svatbu někde v zahradě, použijte světelné řetězy, povesťte vaše fotky po větvích stromů, použijte velké skleněné poháry, do kterých vložíte dlouhé svíčky. Vytvořte si nezaměnitelnou atmosféru s romantickým nádechem.

Tip: Neváhejte a pusťte se se svými družičkami i do výroby svatebních korsáží pro svatební hosty. Nejenže takovýmto způsobem ušetříte, ale také si je vyrobíte podle svých představ. Výhodou bude, že nebudete muset nikomu vysvětlovat, jaké jsou vaše představy. Někdy stačí jen stuha uvázaná do mašle a zelený buxus (krušpán).

Svadobné zákuskypinterest.com

DIY cukrovinky na svatbě

Pokud rádi pečete nebo máte někoho v rodině, kdo se tomuto řemeslu velmi dobře rozumí, poproste ho o pomoc při pečení sladkých dobrot pro váš velký den. Vzdáte se několikapatrových dortů od profesionálů. Sázejte na kreativní DIY svatební zákusky. Upečte plněné šišky, ozdobte je čokoládou, barevnou polevou, připravte chutné muffiny, které vkusně uspořádáte do stojanů na koláče a ozdobíte nápisy či květy. Takovéto alternativní svatební dorty jsou velmi trendy, zajímavé a netradiční.

Jako dárky pro hosty můžete připravit sušenky ve tvaru srdíčka, které zabalíte do pěkných sáčků, lízátka v obalu s vašimi jmény a datem svatby převázané mašlí, sklenici s popcornem.

V dnešní době také nevěsty volí menší sukulenty, jako dárky pro svatební hosty. Sukulenty můžete doplnit o srdíčko vyřezávané z dřeva, na kterém budou vaše jména a datum svatby. Sukulenty také nezapomeňte ozdobit podle vašich představ – fantazii se přece meze nekladou. Vymyslete pro své hosty něco neotřelého, jedinečného, co je překvapí a bude vyrobeno vámi – od srdce.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE