Jak vytvořit svatební oznámení: Co do něj zahrnout?

Konečně jste se dočkali i vy! Všechny vaše kamarádky už mají tento den dávno za sebou, na nejedné svatbě jste chytili kytici, ale doposud se nenašel žádný muž, který by si klekl a vyslovil ty tři kouzelná slovíčka – VEZMEŠ SI MĚ? To se však změnilo s příchodem kouzelného prince na bílém koni, který vás osvobodil z prokletí. 

Možná to nebyl princ a možná ani nepřišel na bílém koni, ale je to muž, který se do vás zamiloval a myslí to s vámi naprosto vážně a plánuje vaši společnou budoucnost. Po prvotním vzrušení ze zasnoubení jste oznámili novinku celé rodině a známým, určili jste si termín svatby a zarezervovali i sál, takže je čas přemýšlet nad svatebním oznámením.

Tip pro vás: DIY svatba: Připrav si ji podle vlastních představ!

Navrhování, balení a odesílání svatebních oznámení je dalším významným milníkem při plánování svatby. Ale než se dostanete až sem, budete si muset udělat malý průzkum – potřebujete si sestavit seznam hostů (abyste věděli, kolik oznámení potřebujete), promyslet návrh a stanovit rozpočet. Cena svatebních oznámení se liší u mnoha aspektů. Digitální oznámení jsou podstatně levnější než oznámení s různými rytinami či jinými formami tisku. Jejich cena se také bude lišit v závislosti na tom, zda si je budete navrhovat a vytvářet sami (pomocí online programů) nebo své představy předložíte zkušeným grafikům a firmám, které se věnují tisku oznámení.

Podívejte se také: Pes na svatbě je vítán! Máme pro tebe inspirace, jak ho vystrojit

Inspirace na svatební oznámení pinterest.com

Jak by mělo vypadat svatební oznámení?

Myslíte na to, že svatební oznámení je vaší prezentací a prezentací vašeho budoucího manžela. Je to první věc, se kterou přijdou do kontaktu svatební hosté. Proto si na svatebním oznámení dejte opravdu záležet!

  1. Svatební oznámení by mělo být laděné ke svatební výzdobě. Proto už v tomto čase byste měli vědět, v jakém stylu bude probíhat vaše svatba a do jakých barev bude laděná svatební výzdoba. To přeneste i do samotného designu svatebních oznámení. 
  2. Pamatujte na to, že svatebním oznámením dáváte na vědomí radostnou zprávu, ale neměli byste zapomenout ani na datum a čas svatby, místo konání svatby a svatební hostiny. Na oznámení můžete přiložit i své vlastní motto nebo citát, který vás a vašeho partnera úplně vystihuje. Můžete být vtipní, originální, ale zároveň musíte být struční a výstižní. 
  3. Na zadní stranu oznámení je vhodné napsat i své telefonní číslo nebo emailovou adresu, aby vám mohli svatební hosté potvrdit svou účast na svatbě nebo se předem omluvit. Případně si můžete vytvořit i RSVP kartičky, které vám svatebčané pošlou zpět – jimi vám potvrdí účast nebo neúčast na svatbě, případně vám mohou uvést i své alergie, díky kterým můžete sestavit svatební menu. 
  4. Když už jsme načrtli účast / neúčast na svatbě, tak svatební oznámení by mělo obsahovat i pozvání ke svatebnímu stolu. Obvykle jsou k oznámení přikládány extra kartičky, které jsou jakousi osobitou pozvánkou. 
  5. Svatební oznámení nebo pozvánka ke svatebnímu stolu by měla prozradit i dress code. Pozvánka dokáže napovědět, zda jde o noblesní svatbu nebo skromnější svatbu, na které hosté nemusí mít róby.

Inspirace na svatební oznámení pinterest.com

Pokud na svatbu zvete i rodiny s dětmi, tak by správně měla být jména dětí napsána na obálce hned pod jmény rodičů. Případně v některých rodinách je zvykem, že jména dětí se píšou na zadní stranu svatebního oznámení. Stejně tak učiňte i v případě, že zvete děti i s partnery.

Je vhodné služným způsobem naznačit svatebním hostům, že si nepřejete žádné svatební dary, ale spíše finanční příspěvek na společnou budoucnost. Také jim můžete naznačit, že květiny jsou zbytečně vyhozené peníze. Můžete si vytvořit milou kartičku, ve které jim to naznačíte, nebo jim to řekněte osobně.

Nepřehlédněte: Barevný svatební dort: Vybrat červenou, zelenou nebo jinou barvu?

Inspirace na svatební oznámení pinterest.com/chococollection01/

Inspirace na svatební oznámení pinterest.com/bodaperfectainfo/

Inspirace na svatební oznámení pinterest.com/lovelyweddingtemplatesco/

Inspirace na svatební oznámení pinterest.com/stylemepretty/

Inspirace na svatební oznámení pinterest.com/kellydonlin/

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE