8 rad, jak si vypěstovat zdravé a krásné řasy

Která žena by nechtěla mít husté, dlouhé a jednoduše svůdné řasy? Ne každé z nás ale byly takové řasy geneticky dopřány. Jak dosáhnout jejich zlepšení? Lepení umělých nebo 3D řas je zdlouhavé a do jisté míry si tím můžete poškodit vlastní řasy.

Proto, ačkoli jde o krásné vylepšení, nemusí jít o nejšťastnější volbu. Naštěstí existují i přirozené způsoby, jak si řasy nejen prodloužit, ale i ozdravit a dopřát jim potřebnou výživu.

Co takhle dopřát si masáž očí nebo natírat řasy přírodním olejem, jako je arganový olej nebo ricinový olej, a tím urychlit růst řas? Nebo vyzkoušet použít zelený čaj a dosáhnout tak dobrých výsledků? Jaká je nejlepší metoda, jak získat dlouhé řasy? Přečtěte si TOP tipy pro péči o vaše řasy.

Doporučujeme přečíst: Jedlá soda – 11 způsobů, jak pomůže tvé kráse i zdraví

8 tipů, jak si vypěstovat krásné řasy:

1. Oční masáž – masáž očních víček podporuje růst řas    

Masírování zlepšuje krevní oběh, což také způsobuje výživu vlasového folikulu. Ideální je masírování kruhovými pohyby. Zvýšení průtoku krve k povrchu kůže má na krásné řasy dobrý vliv.

2. Zelený čaj na péči o řasy 

Kofein a flavonoidy obsažené v zeleném čaji výrazně podporují růst vlasů, a tím i růst řas. Vynikající způsob, jak aplikovat zelený čaj přímo na řasy zní: Namáčejte sáček čistého zeleného čaje ve horké vodě. Nechte ho vychladnout, poté můžete čajem pokapávat vatový tampon a jemně jím přetírat řasy.

3. Zdravá výživa – pro přirozeně dlouhé řasy 

Výživa řas zevnitř je důležitá. Dopřejte výživu vašim řasám v podobě látek, které získáte z dobré, zdravé a kvalitní stravy. Vše, co přijmete do těla, se odrazí i na vašem zevnějšku. Proto, pokud chcete mít krásné řasy a být krásná zvenku, musíte podpořit vaši krásu nejprve zevnitř.

Doporučujeme přečíst: Co signalizuje vyrážka na jazyku? Je to běžný nebo vážný problém?

4. Důkladné odstranění make-upu

O tom, jak důležité je nikdy nejít spát s řasenkou na očích, bychom se mohli bavit hodiny. Tím, že si řasy neodlíčíte, je výrazně poškozujete.

Třením, například o polštář, se vám neočištěné řasy mohou zlomit nebo rovnou vypadnout. Neriskujte a před spaním si vždy dejte záležet na tom, aby jste si pleť a řasy důkladně očistili. Navíc, po celém dni, kdy jsou řasy zatížené řasenkou, je vhodné dopřát jim odpočinek alespoň během noci.

Doporučujeme přečíst: Velikost podprsenky je důležitá. Jak vybrat tu správnou?

Důkladné odstranění make-upuDepositphotos

5. Nezasahujte do nich 

Natáčení řas pomocí speciálních kleští. Netvrdíme, že efekt není krásný, avšak, je to mechanické zasahování do jejich tvaru. Po neustálém manipulování s řasami vám mohou jednoduše vypadnout nebo se velmi oslabí. Pokud je chcete mít husté a zdravé, raději je nechte růst přirozeně. 

6. Kvalitní řasenka

Ne všem ženám byly husté „vějířky“ dopřány. Dámám, které mají řasy světlejší či řidší, může pomoci správný výběr řasenky.

Na trhu je nespočetné množství skvělých řasenek, které mají kvalitní kartáček a vykouzlí vám efekt umělých řas. Nechte si poradit od kosmetičky nebo od asistentek na prodejnách, která řasenka se nejlépe hodí pro váš typ řas.

Kvalitní řasenkaDepositphotos

7. Kosmetika na obnovu řas – séra na řasy

Séra na růst řas poskytují delší a hustější vzhled řas, což eliminuje potřebu častého používání umělých prodloužení nebo řasenky. Jejich složení obvykle obsahuje vitamíny a peptidy, které posilňují řasy a snižují jejich lámavost a vypadávání.

Používání těchto sér také pomáhá chránit řasy před škodlivými vnějšími vlivy a zlepšuje celkové zdraví řas. Pokud chcete stimulovat růst řas, podívejte se po kvalitním séru pro jejich pravidelné ošetření.

séra na řasyDepositphotos

8. Přírodní produkty na řasy – ricinový olej, arganový olej

Chcete urychlit růst řas? Ošetřujte je přírodními rostlinnými oleji. Ricinový olej je známý svými výživnými vlastnostmi, které mohou přispět k silnějším a hustějším řasám.

Arganový olej, často označovaný za "tekuté zlato", je bohatý na vitamín E a esenciální mastné kyseliny, které hydratují a posilňují řasy, zlepšují jejich pružnost a snižují jejich lámavost. Tyto oleje jsou vhodné pro lidi s citlivou pokožkou, protože jsou přirozeně jemné a neobsahují dráždivé chemikálie, které se často nacházejí v komerčních produktech.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE