Tancem ke štíhlé postavě – proč je hubnutí tanečními tréninky skvělou volbou?

Tancem ke štíhlé postavě

Tanec je vynikající způsob, jak velmi příjemně a zábavně spalovat energii. Právě proto je nyní jedním z nejpopulárnějších způsobů, jak trávit volný čas a zároveň ztrácet kila. A opravdu si máme z čeho vybírat – břišní tanec, zumba, dancehall, balet, salsa, výrazový tanec, společenské tance nebo i tanec u tyče, tedy pole dance a mnoho mnoho dalších.

Navíc, taneční pohyby patří k aktivitám s vyšším aerobním efektem, což znamená, že tepová frekvence se zvyšuje, a tak se můžeme lépe zbavovat našich nechtěných tukových zásob. Tělo při něm není nadměrně zatěžováno, a tak spojuje příjemné s užitečným.

Jaký má tanec blahodárný vliv na naše tělo? Kolik spálených kalorií představuje hodina tance? Zkoušet břišní tance, zumbu nebo něco jiného, pokud chceme shazovat přebytečné kilogramy? Čtěte více v článku!

Tip pro vás: Co prozrazuje tvar zadku o osobnosti? Je toho víc, než si myslíš!

Taneční fitness – kolik kalorií můžeme zhubnout tancem?

Taneční fitness je vynikající způsob, jak spojit zábavu s efektivním cvičením. Tanec není jen skvělou formou fyzické aktivity, ale také způsobem, jak zlepšit náladu a uvolnit stres. Během tanečních cvičení zapojujete různé svalové skupiny, čímž zvyšujete svou srdeční frekvenci a spalujete kalorie. Záleží na intenzitě a délce cvičení, ale průměrně můžete spálit 200 až 400 kalorií za hodinu.

Intenzivnější taneční formy, jako jsou zumba nebo hip-hop, mohou spálit až 500 kalorií za hodinu. Tanec je tak ideální nejen pro zlepšení kondice, ale i pro udržení nebo snížení hmotnosti. Kromě samotného spalování kalorií přináší taneční fitness také mnoho dalších zdravotních výhod.

Energetická taneční cvičení pomáhají zlepšit koordinaci, rovnováhu a flexibilitu. Pravidelné kardio taneční pohyby mohou také zlepšit kardiovaskulární zdraví a posílit svaly. Tanec také podporuje sociální interakce, protože se často vykonává ve skupinách, což může zvýšit motivaci a zábavu. Pokud hledáte způsob, jak zlepšit svou fyzickou kondici a zároveň si užít čas, taneční fitness je skvělou volbou.

Podívejte se také: Manželství bez papíru: Jaké jsou výhody a nevýhody života „na divoko"?

Taneční fitness
Depositphotos

Jaké taneční work-outy zvolit?

Výběr správného tanečního work-outu závisí na vašich osobních preferencích a cílech. Pokud hledáte intenzivní cvičení, které rychle spaluje kalorie a zlepšuje kardiovaskulární kondici, zumba je skvělou volbou. Hip-hopové taneční work-outy jsou další možností, která spojuje rychlé pohyby s výrazným rytmem, což zvyšuje intenzitu cvičení a podporuje spalování kalorií.

Pro ty, kteří preferují jemnější přístup, mohou být vhodné taneční work-outy inspirované baletem, jako je Barre, které se zaměřují na posílení a prodloužení svalů. Pro začátečníky nebo lidi, kteří upřednostňují nižší intenzitu, jsou skvělou volbou taneční work-outy jako Bollywood dance nebo taneční jóga. Bollywood dance kombinuje tradiční indické tance s moderními pohyby, což poskytuje pestré a energetické cvičení.

Taneční jóga zase spojuje taneční pohyby s jógovými pozicemi, což pomáhá zlepšit flexibilitu, rovnováhu a celkové mentální zdraví. Bez ohledu na to, který taneční work-out si vyberete, důležité je, aby vás cvičení bavilo a přinášelo vám radost, což je klíčové pro dlouhodobé udržení aktivního životního stylu.

Zumba

Jedná se o kombinaci posilovacích cviků a tanečních kroků s doprovodem latinsko-americké hudby. Kombinují se taneční prvky z rychlých a vášnivých tanců jako je salsa, merengue, samba, mambo, flamenco nebo tango. Spojí se s posilovacími cviky do sestav, které se v kratších nebo pomalejších intervalech opakují. Je to velmi zábavné, ale zároveň i pořádně náročné, protože instruktoři z vás dokážou dostat úplné maximum svým elánem.

Břišní tance

Břišní tanec pomáhá se zlepšením fyzické kondice a rovněž posiluje svaly - hlavně sedací, svaly na nohou, rukou a celý záda. Tím se právě, při pravidelném tancování, zlepšuje celkové držení těla. Pánev se vyrovná a vypne se hrudník, čímž se i opticky zvětší poprsí. Při tomto tanci si začneme více uvědomovat naši ženskost, takže nám pomůže i s naším sebevědomím. A navíc, váš partner se určitě bude zajímat o novinky, které se na lekcích naučíte.

Dancehall 

Je nový party tanec a totální hit! Vznikl na Jamajce, která je symbolem slunce, pohody, relaxace a prázdnin, v kterékoliv roční době. I zde je základem hudba – dancehall vychází z reggae, ale je rychlejší a využívá tvrdší beaty. A jak vypadá samotný tanec? Absolutně sexy! Jeho základem jsou izolované pohyby pánve a boků a techniky nazývané afroshake.

Cvičení pole dance

Jinak také tanec u tyče. Je fantastický způsob cvičení vhodný pro všechny ženy, které touží po perfektní postavě a chtějí si přitom užít i spoustu zábavy. Jde o cvičení - kombinaci tance a gymnastiky na svislé vertikální tyči, díky kterému si zlepšíte flexibilitu, koordinaci, posílíte svalstvo celého těla, zdvihnete své sebevědomí a objevíte sexy stránku vašeho JÁ. Pole dance však není jen o dřině, ale i o uvolnění a zábavě. Je plné krásy a sexualnosti.

Doporučujeme: Ovesné vločky a hubnutí: Pomohou, nebo kvůli nim přiberete?

Tanec
Depositphotos

Tanec a zdravější stravování – perfektní kombinace pro hubnutí!

Díky tanečním cvičením lze podpořit spalování kalorií, tedy zvýšit energetický výdej. Avšak, pokud taneční tréninky nejsou doprovázeny i menší úpravou jídelníčku, může být shazování přebytečných kilogramů těžší, zejména pokud bude kalorický příjem velmi vysoký.

Proto kombinace tanečního fitness a zdravějšího stravování představuje ideální způsob, jak efektivně dosáhnout a udržet si optimální hmotnost. Taneční work-outy nejenže pomáhají spalovat kalorie, ale také zlepšují celkovou kondici a náladu. Pro úspěšný proces hubnutí je důležité zaměřit se i na vyváženou a zdravou stravu.

Zde je několik tipů, jak zdravěji jíst s cílem hubnutí:

  • Vyvážená jídla: Zaměřte se na stravu bohatou na zeleninu, ovoce, celozrnné výrobky, bílkoviny a zdravé tuky.
  • Pravidelné stravování: Snažte se jíst menší porce, ale častěji během dne, abyste udrželi stabilní hladinu energie.
  • Dostatek vody: Hydratace je klíčová. Pijte dostatek vody během celého dne, abyste podpořili metabolismus a snížili pocity hladu.
  • Omezení cukrů a rafinovaných sacharidů: Vyhněte se slazeným nápojům, sladkostem a bílým pečivům, které mohou přispívat k nárůstu hmotnosti.
  • Zdravé svačiny: Noste s sebou zdravé svačiny, jako jsou ořechy, semínka, nebo čerstvé ovoce, abyste předešli náhlým pocitům hladu a nezdravým volbám.
  • Vědomé jídlo: Jezte pomalu a vnímejte chuť jídla, abyste se vyhnuli přejídání. Rychlé hltání jídla se spojuje s vyšším rizikem přejídání.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE