Česnekový čaj a jeho účinky: Neuvěřitelné, co všechno dokáže!

Česnekový čaj a účinky

Pokud patříte mezi ty, kteří sice cibuli a česnek zbožňují, ale cibulový či česnekový čaj by do sebe nenalili ani pod narkózou, pak byste měli zbystřit pozornost. Česnekový čaj je totiž něco, co sice nezní dvakrát lákavě, ale když vám řekneme, že vás může účinně a rychle zbavit nadbytečných kil, to už bude jiná písnička, máme pravdu?

V každém případě, o prospěšnosti česneku není žádných pochyb. My vám však dnes prozradíme, jak si můžete připravit česnekový čaj (který ve skutečnosti opravdu nechutná tak špatně, jak to zní) a co vám to všechno přinese.

Zaujme tě: Černá ředkev je přírodní lék! S tímto vám pomůže

Co všechno česnek obsahuje?

Ideální denní dávka česneku jsou 2 až 3 stroužky, které byste si měli dopřát a můžete to udělat například formou česnekového čaje. Přibližně 30 gramů česneku obsahuje:

  • 15 % doporučené denní dávky vitamínu C, 
  • 17 % doporučené denní dávky vitamínu B6, 
  • 23 % doporučené denní dávky manganu, 
  • 6 % doporučené denní dávky selenu.

Doporučujeme: Rajčatová šťáva jako lék na mnohé neduhy? O tom musíš vědět!

Česnekový čaj
Depositphotos

Česnekový čaj – ten nejlepší parťák (nejen) na podzim

Pokud si nejen z konzumace čerstvého česneku, ale i z popíjení česnekového čaje uděláte denní rituál, uděláte pro své zdraví a krásu mimořádně mnoho. Nejenže se posílí vaše imunita, ale také vám výborně poslouží jako prevence vzniku mozkové příhody a jiných kardiovaskulárních onemocnění.

Česnekový čaj má zároveň jedinečnou schopnost odbourávat tuky, podporovat trávení, potlačovat chuť k jídlu a zrychlovat metabolismus – což výrazně napomůže vaší štíhlé linii (nebo jejímu dosažení). Česnekový čaj také snižuje hladinu špatného cholesterolu a dokonale vás ochrání před nachlazením a chřipkou. Těch benefitů rozhodně není málo, co říkáte?

Podívej také: Co se stane s tvým tělem, když vypiješ tento nápoj z kurkumy?

Připravte si elixír zdraví v podobě česnekového čaje!

Na přípravu čaje budete potřebovat:

  • 30 g rozdrceného česneku 
  • litr vody 

Postup přípravy:

Oloupaný a rozdrcený česnek pár minut povařte v jednom litru vody a pijte ještě teplý, během celého dne. Jeho antibakteriální, antivirové, antioxidační a antimykotické účinky vám prospějí od hlavy až k patě a budete se cítit jako znovuzrozené a plné zdraví. A co česnekový zápach? Po čaji nebude ani zdaleka tak výrazný, jako po konzumaci čerstvého česneku, ale pokud by přece jen byl – umytí zubů nebo žvýkačka si s tím hravě poradí.

Pokud si ale přece jen nemůžete dovolit riskovat (kvůli práci, hromadné dopravě či rande), máme pro vás skvělý tip, jak se nadobro zbavit zápachu z česnekového čaje. Je to velmi jednoduché a přesto účinné. Stačí do zmíněného litru čaje vymačkat šťávu z jednoho citronu a přidat trochu medu a nasekaného zázvoru. Tak co, vyzkoušíte?

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE