Šetrný odličovač bez chemikálií: Jak si ho jednoduše vyrobit doma?

domácí odličovač

Poznáte to, odlíčení je neodmyslitelnou součástí denní rutiny péče o pleť. Najít kvalitní a šetrný odličovač je někdy výzva i pro ty zkušenější. Je však nesmírně potřebný a opravdu si bez něj nedokážeme představit večerní rutinu. Je důležité, aby kvalitní odličovač pomohl odstranit zbytky make-upu, špíny a přebytečný maz, čím zároveň udrží pokožku čistou a zdravou.

Věděli jste, že namísto kupovaných odličovačů můžete vyzkoušet domácí přípravek? Domácí odličovač vám poskytne účinné a šetrné odstranění make-upu, přičemž je složený z jednoduchých a přírodních ingrediencí. Je to opravdu rychlá a efektivní výroba, kterou budete chtít zkusit.

Postup, jak si vyrobit vlastní domácí odličovač

Ingredience na domácí odličovač:

  • Olivový olej (6 polévkových lžic): Olivový olej je vynikající přírodní zvlhčovač a zároveň silný odličovač. Je bohatý na antioxidanty a vitamíny, které pomáhají zjemnit a hydratovat pleť. Dokáže odstranit i voděodolný make-up, čím zajišťuje šetrné a účinné čištění.
  • Lanolín (1 polévková lžíce): Lanolín je přírodní tuk získávaný z ovčí vlny, známý svými hydratačními vlastnostmi. Pomáhá udržovat pokožku hebkou a chráněnou před vysušováním.
  • Glycerin (1 čajová lžička): Glycerin je přírodní zvlhčovač, který pomáhá zadržovat vlhkost v pokožce. Navíc, působí uklidňujícím a zvláčňujícím účinkem, čímž je pleť jemná a hydratovaná.
  • Růžová voda (1 čajová lžička): Růžová voda je oblíbeným přírodním tonikem v péči o pleť. Má protizánětlivé účinky a pomáhá uklidňovat podrážděnou pokožku. Květinová voda zároveň dodává příjemnou vůni a pleť osvěžuje.
  • Nastrýhané mýdlo (1 polévková lžíce): Jemné mýdlo (vhodné na aplikaci na tvář) přidané do směsi pomáhá vytvořit krémovou konzistenci, která jemně čistí pleť a odstraňuje nečistoty.

Toto nepřehlédněte: Triky na rychle se mastící vlasy: Díky těmto přírodním prostředkům zapomenete na mastné kořínky!

Šetrné odstranění make-upu
Depositphotos

Postup přípravy odličovače:

  • Nejdříve smíchejte všechny ingredience - olivový olej, lanolín, glycerin, růžovou vodu a nastrýhané mýdlo.
  • Míchejte, dokud nevznikne homogenní a krémová směs.
  • Hotový odličovač naplňte do uzavíratelné nádoby, která ho ochrání před vzduchem a udrží čerstvým.

Jak odličovač používat?

Na odlíčení stačí skutečně malé množství směsi (velikosti oříšku), které rozmícháte s malým množstvím vody nebo nanesete na navlhčenou pleť. Následně jemnými krouživými pohyby masírujte pokožku, aby se make-up rozpustil. Nakonec pleť důkladně opláchněte vlažnou vodou. Tato domácí směs je ideální na odstranění nejen denního make-upu, ale také očních stínů či řasenky.

Skladování a trvanlivost domácího odličovače

Jelikož jde o přírodní produkt bez konzervačních látek, je důležité směs uchovávat v lednici, resp. vyhnout se vlhkému prostředí. V uzavřené nádobě vydrží 4 až 6 týdnů. Před použitím si vždy vezměte potřebné množství čistou lžičkou, abyste směs uchránili před kontaminací.

Inspirovat se můžete: 4 věci, kvůli kterým stárneš rychleji během spánku

Výroba domácího odličovače na pleť
Depositphotos

Výhody domácího odličovače

  • Přírodní složky: Všechny ingredience jsou přírodní a šetrné k pleti, bez přidaných chemikálií a konzervačních látek, které se často nacházejí v komerčních výrobcích z drogerie.
  • Hydratace a ochrana: Olivový olej, lanolín a glycerin zajišťují dostatečnou hydrataci a ochranu pokožky před vysušováním.
  • Univerzálnost: Tento odličovač je vhodný pro všechny typy pleti, včetně citlivé a suché pleti, protože nedráždí a zanechává pleť jemnou a hydratovanou.
  • Ekonomická volba: Výroba domácích kosmetických produktů je často finančně výhodnější než kupované výrobky, přičemž máte úplnou kontrolu nad složením a tím, co se v produktu nachází.

Bude vás zajímat: Vyrob si tuhý šampon! Tento jednoduchý postup musíš vyzkoušet!

Přesvědčili jsme vás vyzkoušet tento domácí odličovač? Je skvělým způsobem, jak se starat o svou pleť přirozenou a nenásilnou cestou. Tento jednoduchý recept z kvalitních ingrediencí vám pomůže odstranit zbytky make-upu, hydratovat pleť a podpořit její přirozenou záři. Stačí pár základních ingrediencí a trocha času, čímž získáte skvělý kosmetický produkt, který může konkurovat těm z obchodu.

Zdroj úvodnej fotky: Depositphotos

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE