Nejoblíbenější pláže v Bulharsku, které nabízejí vše pro dokonalou letní dovolenou

Nejoblíbenější pláže v Bulharsku

Pokud toužíte po letní dovolené u moře za přijatelnou cenu, Bulharsko je pro vás to pravé. Příjemné počasí, krásné pláže, historické památky, rušný noční život či možnosti výletů pro rodiny s dětmi – dovolená v Bulharsku jednoduše nabízí pro každého něco.

Bulharské pobřeží Černého moře se rozprostírá od severu na jih s množstvím pláží, z nichž některé jsou vhodné pro rodiny, jiné jsou proslulé festivaly a najdou se tu i takové, které jsou ještě divoké a neobjevené. Bulharsko je známé svými mystickými pobřežími. Některé z nich dokonce patří mezi nejpůsobivější v Evropě.

Neváhejte, kupte si letenku do Bulharska nebo si zarezervujte zájezd prostřednictvím cestovní kanceláře, sbalte kufry, plavky, letní oblečení, nezapomeňte na cestovní pojištění a objevte ty nejoblíbenější a nejkrásnější pláže v Bulharsku.

Nepřehlédni: Nejúžasnější pláže na Sardinii, které tě ohromí!

Nejlevnější dovolená u moře 

Věděli jste, že Bulharsko patří mezi top nejlevnější dovolenkové destinace roku 2024? A důvodů, proč byste se měli vydat na dovolenou právě sem, je mnoho.

Bulharsko je stále vyhledávanou destinací, kde si můžete užít krásnou a cenově velmi dostupnou dovolenou u moře. Tato země také nabízí nádhernou přírodu a množství památek zapsaných na světovém seznamu UNESCO. Po Řecku a Itálii je totiž třetí zemí s největším počtem archeologických památek.

Primorsko je oblíbené bulharské letovisko, které se nazývá také Perlou jižního Černomoří. Míří sem nejvíce slovenských a českých turistů.

Bulharsko je také známé svou vynikající kuchyní, která představuje směs balkánských, středomořských a východoevropských chutí. Během vaší dovolené se nechte zlákat tradičními jídly a nezapomeňte také ochutnat překvapivě silné bulharské víno.

Krásná země na Balkánském poloostrově okouzlí nejen milovníky slunce, dobrého jídla, úchvatné přírody a historických památek, ale i ty, kteří mají rádi zábavu, hudbu a tanec. Můžete se připojit k slavnostem a na vlastní kůži zažít pulzující kulturu země. Bulharsko je také známé výskytem různých nočních klubů a barů, které se zaměřují na všechny druhy hudby.

Nejoblíbenější pláže v Bulharsku 

Bulharsko je skutečným rájem pro milovníky krásných letních destinací. Jedním z největších lákadel Bulharska jsou nádherné písčité pláže, z nichž mnohé získaly ocenění Modrá vlajka za kvalitu a čistotu vody. Kromě lenošení a opalování u moře si můžete vyzkoušet různé vodní sporty nebo se procházet po promenádách lemovaných obchody a restauracemi.

Pláží podél bulharského pobřeží Černého moře v délce 378 kilometrů je mnoho a nejčastěji mají široké pobřeží, křišťálové vody a jsou obklopeny malebnou scenérií. Zatímco oblíbená letoviska jako Slunečné pobřeží a Zlaté písky přitahují většinu turistů svým rušným nočním životem a moderním vybavením, některé z nejkrásnějších pláží v Bulharsku jsou skryty daleko od davů. Mezi populární a nejlepší pláže v Bulharsku patří také Cape Kaliakra, letovisko Albena, Smokinite Beach, pláž Duni, pláž Bolata či Karadere.

Zaujme Tě: Chystáš se s dětmi na koupaliště? Podívej se, jak odhalit nebezpečný bazén

Bulharsko pláže
INSTAGRAM/victor.calomfir

Pláž Krapets 

Tato kouzelná pláž se nachází v severní části pobřeží Černého moře a je poslední pobřežní vesnicí před rumunskými hranicemi. Nedotčená pláž u malé rybářské vesničky Krapets je nepochybně jednou z nejkrásnějších a nejdelších v regionu.

Vesnička Krapets, posazená na pláži, obklopená rozsáhlými pšeničnými a slunečnicovými poli a divokými přírodními rezervacemi, nabízí klidné písčité pobřeží s hladkým a příjemným mořským dnem, které ocení zejména rodiny s dětmi. Vesnička je obvykle tichá a ospalá a místní obyvatelé jsou velmi přátelští a pohostinní.

Bulharsko
INSTAGRAM/alexandra_boharu

Slunečné pobřeží 

Slunečné pobřeží je název místa, nikoli samotné pláže. V bulharštině se toto místo nazývá Slanchev bryag, v doslovném překladu - Slunečné pobřeží. Začíná severně od města Nesebar a táhne se podél pláže až po Sveti Vlas.

Slunečné pobřeží je nejznámějším ze všech pobřeží v zemi a největším a nejživějším letoviskem v Bulharsku. S osmikilometrovým úsekem jemných písčitých pláží nabízí nespočet restaurací, vodních sportů, stanů k pronájmu a nočních klubů.

Slunečné pobřeží je nejstarším letoviskem v Bulharsku, kde bylo v roce 1958 vybudováno první víkendové ubytování pro místní obyvatele. Skutečný rozmach zaznamenalo po pádu železné opony v 90. letech, kdy vzniklo množství ubytovacích zařízení a různých atrakcí. Dnes jde o moderní středisko odpovídající evropským standardům.

Nejkrásnější pláže v Bulharsku
INSTAGRAM/travelling_turtlee

Zlaté písky 

Zlaté písky jsou hlavním přímořským letoviskem na severním bulharském pobřeží Černého moře. Mnozí tvrdí, že se zde nachází nejlepší písek v Evropě. Jen něco málo přes 20 km od starověkého římského města a letoviska Varna nabízí toto středisko skvělé resorty a vzrušující noční život.

Prameny horké minerální vody a bujné lesy táhnoucí se z náhorní plošiny Franga, které tvoří přírodní park, proměňují Zlaté písky na jedno z nejoblíbenějších turistických míst ve východní Evropě.

Podívej se také na: Nejlepší glampingové lokality v Chorvatsku 2024: luxusní kemping pro nezapomenutelnou dovolenou

Pláže v Bulharsku
INSTAGRAM/miskolilic

Pláž Irakli 

Jedna z posledních zachovaných nespoutaných pláží v Bulharsku je oblíbeným útočištěm pro každého, kdo touží po klidné dovolené. Pláž Irakli, která se nachází asi 4 km od nedaleké vesnice Banya a dalších idylických černomořských míst, nabízí skvělou příležitost vidět část bulharského pobřeží, které zůstalo do značné míry stejné po staletí. Samotná pláž představuje zdánlivě nekonečný úsek měkkého zlatého písku, který se opírá o zalesněné svahy, jež stoupají od pobřeží.

Irakli se svou krásnou lagunou, želvami a rozmanitým ptactvem představuje ideální místo pro milovníky přírody a všechny dovolenkáře toužící po odpočinku. Pokud se chystáte do Bulharska, určitě tuto pláž nevynechejte.

bulharské pláže
INSTAGRAM/desislavaoliver

Sozopol 

Sozopol, starobylé přímořské město, které založili námořníci z Řecka v 7. století před Kristem, se nachází 35 km jižně od Burgasu na jižním bulharském pobřeží Černého moře. Dnes je to jedno z hlavních přímořských letovisek v zemi, známé uměleckým a filmovým festivalem Apollonia.

Současný Sozopol je vizitkou bulharského přímořského turismu. Díky své působivé architektuře a archeologii, rozmanitému kulturnímu životu, vynikajícímu hotelovému vybavení, krásným plážím a moderní turistické infrastruktuře město každoročně vítá statisíce turistů.

Které pláže v Bulharsku jsou nejkrásnější?
INSTAGRAM/nellie.tta

Pláž Veleka 

Pláž Veleka, schovaná nedaleko města Sinemorets, je jednou z nejunikátnějších pláží na bulharském pobřeží. Dlouhý úsek zlatého písku odděluje divoké vody Černého moře a klidný tok řeky Veleka. Pláž Veleka, obklopená svěží zelení, je poklidnou oázou, kde se můžete opalovat a vychutnávat si výhled na moře a řeku.

Pláž je ideální pro nadšence vodních sportů – mořské pobřeží je skvělé na surfování a kiteboarding, zatímco řeka je ideální na paddleboarding a jízdu na kajaku.

Doporučujeme: Nejlepší exotická dovolená čeká v těchto 6 destinacích

Nejlepší pláže v Bulharsku
INSTAGRAM/j.holl61 

Pláž Durankulak 

Durankulak je nejdelší divoká pláž v Bulharsku a zároveň poslední pláž na severním bulharském pobřeží před hranicí s Rumunskem. Je to nepochybně jedna z nejkrásnějších pláží v Bulharsku s nedotčenými písečnými dunami a křišťálově čistou modrou vodou.

Nedaleko je kemping, kde můžete přenocovat, ale v dohledu nenajdete žádné hotely ani restaurace. Jen čistá příroda a divočina. Jedinečné na Durankulaku je stejnojmenné jezero, které se nachází hned vedle pláže. Jezero Durankulak je jedním z největších v oblasti a je velmi oblíbené u rybářů a nadšenců kempování.

Letní dovolená - co vidět v Bulharsku? 

  • Romantický ostrůvek sv. Tomáše.
  • Hlavní město Bulharska Sofie.
  • Ledovcová jezera v pohoří Rila.
  • Historické město Nesebar.
  • Město Veliko Tarnovo s osmanským vzhledem.
  • Městečko Pomorie nacházející se na úzkém skalnatém poloostrově v zátoce Burgas.
  • Belogradchik, malé město v severozápadní části Bulharska, nedaleko hranic se Srbskem, je známé unikátními skalními útvary.
  • Druhé největší bulharské město Plovdiv, které se malebně rozprostírá na sedmi kopcích.
  • Jeskyně Devetashka je jednou z nejhlubších krasových jeskyní v Bulharsku.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE