Nejlepší glampingové lokality v Chorvatsku 2024: luxusní kemping pro nezapomenutelnou dovolenou

glampingové lokality v Chorvatsku

Co vás napadne, když se řekne slovo glamping? Nepohodlné nafukovací postele a zapomenuté baterie do lampy? Nebo umělý nádobí a špekáčky na večeři? Pozor, nesmíte si plést klasický kemping ve stanech s glampingem, který nabízí služby na zcela jiné úrovni, že si budete připadat jako v ubytování na zámku.

Glamping v Chorvatsku je v posledních letech stále populárnější a není se čemu divit, protože kromě krásného pobřeží s azurově modrým mořem a mnoha ostrůvky má Chorvatsko i bohatou historii, množství malebných městeček a přístavních vesniček. Najdete zde pozůstatky starověkých římských paláců a chrámů a některé z nejkrásnějších přírodních parků na světě, jako jsou Plitvice a Krka.

Pokud letos plánujete dovolenou v Chorvatsku, vyměňte hotely, penziony nebo ubytování v soukromých apartmánech za glampingový rezort. Neváhejte však příliš dlouho. Glampingové lokality jsou v Chorvatsku mimořádně oblíbené.

Nepřehlédněte: Luxusní dobrodružství na vlastní kůži: TOTO je nejdražší safari na světě

Nejlepší glampingové lokality v Chorvatsku 2024 

Představte si toto: přírodní krása a klid běžného kempingu, ale s nádechem luxusu. Zážitek z glampingu v Chorvatsku je o užívání si nádherné přírody bez toho, abyste obětovali jakékoliv pohodlí domova. Žádné problémy se stanem, žádné trápení s ohněm a rozhodně žádná půlnoční dobrodružství při hledání toalety.

Dovolená v glampingovém rezortu znamená prostorné a luxusní stany, karavany se skutečnými postelemi zasazené mezi bujný borovicový les, který nabízí úžasný výhled na Jaderské moře. Od sluncem políbeného pobřeží Dalmácie až po klidné ostrovy Chorvatska, vás čeká luxusní dovolená.

Glamping na ostrově Hvar
PINTEREST/coolstays.com

Plage Cachée Glamping, Hvar 

Plage Cachée, uprostřed stoletých borovic na ostrově Hvar, nabízí odlehlé a romantické luxusní kempování pouze s pěti glampingovými stany s dokonalým soukromím a rustikálním kouzlem. Každý stan je stylově zařízený bohémským nábytkem a nabízí moderní vybavení, jako je bezplatné Wi-Fi připojení k internetu, gril, zahrada a kompletně vybavená kuchyně.

Kromě toho zde najdete krásné odlehlé pláže a božský klid. Objevte své místo pod hvězdami u moře a užijte si nezapomenutelný pobyt na ostrově Hvar.

Tip pro vás: Poznáváme Velikonoční ostrovy: Proč vidět tento kout světa?

Glampingové ubytování v Chorvatsku
PINTEREST/Borut Kolej

O-Tents By Obonjan, Šibenik 

Pokud si chcete vychutnat venkov, odříznutí od světa, vyberte si jednu z nejlepších glampingových lokalit v Chorvatsku. Glamping se nachází na ostrově, stále však máte snadný přístup na pevninu, ale zároveň si můžete užívat klid a pohodu. Každé ráno se probudíte do ticha protkaného vůní borovic a olivovníků.

Ubytovací jednotky připomínají safari stany, z nichž mnohé mají přímý výhled na pláž. Před ubytovacími zařízeními visí houpací sítě, k dispozici je Wi-Fi, terasa, lednice, klimatizace i venkovní bazén.

Podívejte se také: Nejlepší exotická dovolená čeká v těchto 6 destinacích

Nejlepší glampingová ubytovací zařízení v Chorvatsku
PINTEREST/booking.com

Camping Park Umag Glamping, Istrie

Tyto plážové ubytovací jednotky mají kuchyňku, klimatizaci, vlastní koupelnu, TV a terasu, kde si na konci dne můžete vychutnat drink nebo večeři.

Součástí ubytovacího zařízení je restaurace, která nabízí obědy a večeře, stejně jako dětský park a venkovní bazén. V těsné blízkosti aquaparku Istralandia je tento glamping ideálním místem pro rodiny.

Glamping Poreč, Chorvatsko
PINTEREST/booking.com

Polidor Glamping Resort, Poreč

Nechte se zlákat přírodními krásami, moderním komfortem a nezapomenutelnými chvílemi s rodinou a přáteli na Istrie. Luxusní kemping nabízí širokou škálu služeb, které jsou navrženy tak, aby byla vaše dovolená skutečně dokonalá. Ať už hledáte rodinné dobrodružství nebo romantické útočiště v Chorvatsku, Poreč je tou pravou volbou. 

Nádherný kempingový rezort Polidor se nachází uprostřed staletého dubového lesa, nedaleko istrijského turistického skvostu Poreč. Od otevření poskytuje ty nejlepší možné služby založené na osobním přístupu ke každému hostu. Uspokojte své chutě v příjemné restauraci, zůstaňte aktivní a fit během pobytu díky posilovně, nebo si odpočiňte a opalujte se u bazénu. Glampingové středisko nabízí ubytování v luxusních vilách, v mobilních domech, studiích, stanech či karavanech.

Glamping v Chorvatsku
PINTEREST/glamping-lushna.com

Arena One 99 Glamping, Pula

Arena One 99 Glamping byla otevřena v roce 2018 a je situována jen pár kroků od Jaderského moře a pláže. Hosté ubytovaní v jedné z nejlepších glampingových lokalit mají přístup do venkovního wellness centra se saunami, masážemi, dešťovou sprchou a vanami. Mohou využít speciálně vytvořené programy jógy a další sportovní aktivity a animace pro děti i dospělé.

Všechny moderně zařízené ubytovací jednotky mají terasu a jsou vybaveny satelitní TV s plochou obrazovkou, prostorem na posezení a trezorem. Většina jednotek má také vybavenou kuchyňku. V restauraci a plážových barech je k dispozici pestrá nabídka jídel a nápojů.

Proč glamping?

Mnoho lidí si vybírá glamping, protože spát v luxusním stanu, chatce nebo karavanu je vzrušující. Probuzení přímo v přírodě umožňuje úchvatné výhledy na kopce, pláže nebo pole.

Ve světě, kterému dominují obrazovky a neustálé připojení, nabízí glamping možnost uniknout z digitální říše a vychutnat si kvalitní čas s rodinou nebo partnerem. Odložte smartphony a vstupte do světa, kde jsou středobodem pozornosti stolní hry, příběhy u táboráku a pozorování hvězd.

Od outdoorových aktivit, návštěv místních památek až po různé zážitkové balíčky glamping nabízí dobrodružství pro všechny věkové kategorie.

Ubytování typu glamping poskytuje dokonalou rovnováhu mezi pohodlím a dobrodružstvím, díky čemuž je ideální volbou pro rodiny, které chtějí zažít přírodu bez toho, aby obětovali pohodlí domova. Glamping totiž posouvá kempování na úplně novou úroveň tím, že nabízí plnohodnotné postele, útulné zařízení a soukromé koupelny.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE