Nejúžasnější pláže na Sardinii, které tě ohromí!

Nejúžasnější pláže na Sardinii

Kouzelná Sardinie představuje ostrov ve Středomoří, který patří mezi nejstarší osídlené oblasti Evropy. Díky úžasným plážím, fascinujícím pobřežím a jemnému písku ji mnozí označují jako evropské Kariby.

Romantické procházky, úchvatná města s jedinečnou architekturou, turistické stezky vedoucí nádhernou přírodou, mimořádně chutná místní kuchyně dělají z Sardinie dokonalou dovolenkovou destinaci.

Krajina plná protikladů vás překvapí svým drsným a hornatým prostředím, ale i pohostinností místních obyvatel. Zatímco nádherná pobřeží každoročně vítají množství dovolenkářů z celého světa, vnitrozemí představuje úplně jiný svět. Funguje svým vlastním tempem bez ohledu na to, zda právě je nebo není dovolenková sezóna.

Ať už hledáte dlouhé pláže na Sardinii, kde i během letní sezóny najdete dobré místo pro odpočinek, nebo pláže s bílým pískem na Sardinii, jste na správném místě. Pojďte se s námi podívat na nejkrásnější pláže Sardinie. A co byste si ještě neměli nechat ujít během pobytu na tomto kouzelném ostrově?

Nepřehlédněte: Nejlepší glampingové lokality v Chorvatsku 2024: luxusní kemping pro nezapomenutelnou dovolenou

Nejúžasnější pláže na Sardinii 

Sardinie možná není prvním místem, kde byste instinktivně hledali tropické pláže v Evropě. Ale jakmile se tam ocitnete, budete se cítit jako v nějakém karibském ráji. Najdete zde bílé písčité pláže a smaragdově zbarvené vlny nekonečného moře. Kilometrové pláže na Sardinii nabízejí skvělou dovolenou pro plavce, rodiny s dětmi nebo milovníky podmořského světa.

Dětské pláže na Sardinii 

Každý rodič ví, že při plánování dovolené s dětmi je výběr správné pláže klíčový. A právě Sardinie je ideální destinací pro rodiny s dětmi. Křišťálově čistá voda, mělké a písčité mořské dno, pozvolný vstup do moře, jemný písek výborný pro stavění hradů, snadno přístupná pláž, čistota, vybavení na pláži od bufetů, přes plavčíka, až po sprchy - to vše Sardinie nabízí.

Které pláže jsou ideální pro děti?

  • Severní Sardinie: Spiaggia di Li Cossi, Spiaggia Longa.
  • Costa Smeralda: Spiaggia Brandinchini, Spiaggia del Principe.
  • Jižní Sardinie: Pláž Poetto, Cala Domestica, Spiaggia di Tuerredda, Spiaggia di Punta Molentis, Su Giudeo.

Růžová pláž na Sardinii INSTAGRAM/ciliegiosecondo

Růžová pláž na Sardinii - Spiaggia Rosa 

Slyšeli jste už o tom, že Sardinie se může pochlubit růžovým pískem? Spiaggia Rosa nebo růžová pláž je nádherná přírodní písčitá pláž na malém ostrově Budelli, který je součástí souostroví La Maddalena.

Pláž je výjimečná právě díky své růžové barvě, která je dána přítomností mikrokrystalů růžového korálu.

Ostrov je obýván jedinou osobou, která ho střeží. Vstup na pláž není povolen od roku 1994. Pokud chcete tento skvost vidět na vlastní oči, pak jedině z lodi nebo s průvodcem.

V současnosti už není pláž růžová taková, jaká byla dříve, protože turismus v minulosti zničil ekosystém, na kterém žily populace růžových korálů a mušlí. Za porušení zákazu vstupu mohou zvědaví turisté zaplatit pokutu od 500 do 3500 eur.

Nejkrásnější pláže na SardiniiINSTAGRAM/nixii.3

Pláž Maria Pia Sardinie 

Pláž Maria Pia se nachází na západním pobřeží Sardinie asi jeden kilometr od města Alghero. Na tuto okouzlující pláž se dostanete průchodem přes velký borovicový les, kde se můžete osvěžit v nejteplejších hodinách.

Pláž tvoří duny jemného bílého písku, které jsou domovem vzácných a půvabných mořských lilii. Křišťálově čisté moře s mělkou vodou umožňuje dětem se klidně a bezpečně hrát. Tato okouzlující pláž je dlouhá asi dva kilometry a je velmi oblíbená mezi místními. Svůj čas můžete trávit na bezplatné části nebo využít různé služby jako je pronájem lehátek, provozovny s občerstvením, kiosky a bary.

Podívejte se také: Luxusní dobrodružství na vlastní kůži: TOTO je nejdražší safari na světě

Nejkrásnější pláže na Sardinii INSTAGRAM/inesemordviceva

Pláž Cala Luna 

Cala Luna je jednou z nejkrásnějších pláží na východním pobřeží Sardinie, nacházející se mezi regiony Barbagia a Ogliastra. Je to místo mimořádné krásy a úchvatné scenérie, které využilo mnoho filmařů.

Pláž Cala Luna charakterizuje smaragdová voda, bílý písek, divoká příroda a obrovské jeskyně. Na pláž se snadno dostanete po moři prostřednictvím služeb poskytovaných některými lodními společnostmi, které vyplouvají z nedalekého přístavu Cala Gonone a z pláže Marina di Orosei.

Pro ty, kteří mají rádi turistiku, se mohou vydat objevovat krásy tohoto místa i po souši, po cestě, která začíná z Cala Fuili. Připravte se však na náročnější túru nad jeskyněmi Bue Marino, Grotta Nuova a Gola di Oddoana.

Pláž Mugoni na SardiniiINSTAGRAM/katnissvany

Pláž Mugoni 

Krásná pláž Mugoni je jednou z populárních Alghero beach, kde najdete vše pro dokonalou dovolenou. Divoká pláž chráněná hustými a chladnými borovicovými lesy je orientována na jih a nabízí krásné výhledy na hornatý region vesnice Tramariglio. Toto místo si oblíbí nejen ti, kteří preferují sólo cestování, ale především rodiny s dětmi.

Díky svému zlatavému písku, průzračné vodě a lokalitě nápadně připomíná Thajsko. Na pláži si můžete pronajmout lehátka a slunečníky nebo se osvěžit chlazeným nápojem z místního baru.

Podívejte se také: Nejlepší exotická dovolená čeká v těchto 6 destinacích

Písečné pláže na SardiniiINSTAGRAM/ gianfrenk

Pláž Tuerredda 

Široká a dlouhá pláž Tuerredda spojuje divočinu a krásu přírodní pláže s komfortem, který poskytují kiosky, restaurace a další vybavení pro pohodlnou dovolenou.

Tato nádherná pláž, která je jednoduše jednou z nejkrásnějších pláží na Sardinii, je snadno dostupná z hlavního města Sardinie Cagliari a co by kamenem dohodil od vesničky Chia a Puly. Toto místo byste si určitě neměli nechat ujít, pokud plánujete dovolenou na Sardinii.

Pláž ve tvaru písmene V je dlouhá 500 metrů a nabízí skvělé možnosti nejen na koupání, ale i šnorchlování. Tuerredda je orientovaná na jihovýchod a okouzlí vás také pěkným výhledem na ostrov Isola di Tuerredda, který se nachází 150 metrů od pobřeží. Můžete na něj i doplavat nebo si pronajmout kánoi.

Nejúchvatnější pláže na SardiniiINSTAGRAM/dhomapushimiborsh_villapushimi

Pláž Biriola 

V zátoce Orosei se nachází houština Biriola plná jalovců, které rostou na skalách. Pod malým lesem se skrývá jedna z méně známých pláží na Sardinii s názvem Cala Biriola. Tento kousek ráje, na který se nejlépe dostanete lodí, je výborným místem pro všechny, kteří milují slunce, krásné moře a potápění.

To, co dělá toto místo tak jedinečným, je bílý vápencový písek, voda tak čistá, že si budete myslet, že jste na Maledivách, a skály, které vypadají, jako by je ručně vytesala sama příroda. Celé pobřeží pláže tvoří malebné zátoky lemované skalnatým terénem a středomořskou faunou.

Písečné pláže na Sardinii INSTAGRAM/apsylifestyle

Pláž Principe - Spiaggia del Principe 

Pláž Principe (Spiaggia del Principe) je jednou z nejkrásnějších pláží na pobřeží Costa Smeralda. Její jméno souvisí s princem Aga Khanem, který tuto pláž pravidelně navštěvoval. Pláž se nachází v blízkosti malé vesničky Cala di Volpe, mezi pláží Romazzino a Capriccioli. Je oblíbeným místem na šnorchlování, protože v jejích mělkých vodách plave několik druhů malých ryb. V malém baru se podává oběd, zmrzlina a studené nápoje.

Tato malá pláž s jemným pískem, ohraničená středomořskými křovinami a dramatickými skalami, patří mezi nejkrásnější pláže na Sardinii, proto bývá během letních měsíců dost přeplněná.

Sardinské pláže INSTAGRAM/villain_cake

Spiaggia della Pelosa 

Zeptejte se Italů na jejich oblíbené sardinské pláže a určitě zmíní Spiaggia della Pelosa. Tato pláž se nachází na severozápadním pobřeží a mnozí ji nazývají nedotčeným rájem. Spiaggia della Pelosa patří mezi nádherné pláže na Sardinii s bílým pískem a akvamarínovými vodami. Moře je zde klidné, a proto je oblíbené mezi potápěči a plavci.

Pláž je 300 metrů dlouhá – a na některých místech až 60 metrů široká – a je orientována na severovýchod, nabízejíc nádherný výhled na ostrov Isola Piana, který se nachází 600 metrů od pobřeží.

Není překvapením, že během hlavní sezóny v červenci a srpnu může být pláž přeplněná, ale pokud se ocitnete v oblasti Sassari nebo Porto Torres, Spiaggia La Pelosa určitě stojí za návštěvu. Pro mnohé Evropany je La Pelosa úžasnou příležitostí zažít pláž v karibském stylu za zlomek ceny.

Co vidět na Sardinii? 

  • Costa Smeralda Sardinie (Smaragdové pobřeží), které představuje pobřežní oblast a turistickou destinaci v severní Sardinii s krásnými plážemi, golfovým klubem a exkluzivními hotely.
  • Největší a zároveň hlavní město Cagliari se zajímavými historickými památkami.
  • Vesnice Bosa s barevnými domy.
  • Obec Castelsardo, která je zařazena mezi 100 nejkrásnějších vesnic celého Itálie.
  • Jeden z nejhlubších kaňonů Evropy s názvem Gorropu Canyon.
  • Jeskyně Neptunes´ Grotto.
  • Starověké město Tharros.
  • Druhý největší ostrov u pobřeží Sardinie Isola dell'Asinara, který byl kdysi vězením. Na ostrově se nacházejí různé druhy zvířat, jako například albínští osli.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE