Nejlepší exotická dovolená čeká v těchto 6 destinacích.

Když do našich končin dorazí podzim a zima, není lepší čas na cestu za sluncem, přírodou, městy či kulturními zážitky v exotických destinacích. Od nedotčených pláží až po starověké ruiny, těchto šest míst se postará o skvělou podzimní či zimní dovolenou. 

Doporučujeme: Japonská masáž Shiatsu: Zjistěte, jak probíhá a jaké má účinky!

1. Thajsko

Thajsko je exotické, přátelské a pestré. Tento klenot jihovýchodní Asie vyhledávají turisté celoročně. Se svými pouličními trhy, klidnými buddhistickými chrámy a exotickou kuchyní nabízí cestovatelům něco pro všechny smysly.

Objevujte rušný Bangkok, vycestujte za přírodou na sever do oblasti kolem Chiang Mai nebo na ostrovy. Některé mají pověst nezkrotné zábavy, ale jiné jsou oázou klidu.

Podívej se také: Poznáváme Velikonoční ostrovy: Proč vidět tento kout světa?

Chiang Mai vodopádyDepositphotos

2. Maledivy

Evropská zima je ideální čas na cestu za stabilně teplým tropickým podnebím Malediv. Rájové ostrovy v Indickém oceánu jsou synonymem splněných snů o luxusu.

Mohou se pochlubit nadstandardní kvalitou služeb resortů, křišťálově čistou vodou, plážemi s bílým pískem, mořským životem a některými z nejúchvatnějších korálových útesů na světě.

MaledivyDepositphotos

3. Seychely

Jižněji od Malediv leží v Indickém oceánu Seychelské ostrovy, jejichž pláže a tyrkysové vody lákají na exotickou dovolenou. Podobně jako Maledivy, i podmořský svět okolo ostrovní země překypuje životem a barvami.

Seychely kladou velký důraz na ochranu přírody ve svých rezervacích a národních parcích. Roste zde endemický druh palmy Coco de Mer a žijí zde ohrožené druhy endemických živočichů.

4. Vietnam

Vietnam zaujme nejen jednou z nejlepších kuchyní světa, ale také historií, kterou dýchají Hanoj a Ho Či Minovo město či bývalé císařské město Hue.

Různorodá krajina sahá od rušných měst až po klidný záliv Halong a deltu Mekongu, jejíž cesta tu po více než 4 300 km končí v Jihočínském moři. Úplně jiný Vietnam zažijete na ostrově Phu Quoc s těmi nejkrásnějšími plážemi, zelenými kopcemi a tradičními tržišti.

Vyzkoušej: Tyto jsou TOP trvanlivé potraviny vhodné na cesty i do zásob!

ostrov Phu QuocDepositphotos

5. Dominikánská republika

Dominikánská republika s dlouhými úseky pláží, křišťálově čistou vodou a temperamentní karibskou kulturou je dlouhodobě jednou z nejpopulárnějších destinací. Zatímco u nás dosahují teploty svého celoročního minima, v Dominikánské republice probíhá hlavní sezóna s nejstabilnějším počasím.

Odpočiňte si v Punta Cana, navštivte historické hlavní město Santo Domingo nebo se vydejte za přírodou do vnitrozemí.

historické hlavní město Santo DomingoDepositphotos

6. Dubaj, Spojené arabské emiráty

Pro mnohé se stal Dubaj blízkou exotikou a snadno dostupnou destinací na dovolenou v zimě. Zimní měsíce jsou přímo ideální na hlubší poznávání rušné metropole, která vyrostla uprostřed pouště. Málokteré město nabízí tak intenzivní kontrast modernosti a tradice. Běžně uvidíte vysoké mrakodrapy postavené vedle historických tržišť. Příjemné počasí vám umožní pohodlně prozkoumat ikonické památky, jako je Burj Khalifa, nebo se vydat za dobrodružstvím do pouště.

Nejúčinnější způsob, jak se vypořádat se sychravým a chladným počasím je vyrazit na exotickou dovolenou zalitou sluncem. Tyto destinace jsou protkány zážitky a nabízejí něco zajímavého pro jakýkoliv typ cestovatele.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE