Jak podpořit růst vlasů? Toto je 7 jednoduchých změn v péči o vlasy, které přinesou výsledky.

Vlasový cyklus má tři základní fáze, přičemž nejdůležitější a nejdelší fáze, a to růstová fáze vlasu, trvá zhruba od 2 do 8 let. Co všechno dokáže ovlivnit rychlost růstu vlasů? Jedná se o mnohé různorodé faktory, počínaje genetikou a věkem, což jsou v podstatě neovlivnitelné činitele.

Avšak vliv na růst vlasů a to, v jakém jsou stavu, může mít například i životní styl, způsob péče o vlasy, roční období, hormonální změny, duševní stav a řadu dalších různých faktorů. V obecnosti platí, že pokud chceme mít krásné a zdravé vlasy, které rostou a nadměrně nevypadávají, měli bychom své koruně krásy zajistit ty nejlepší podmínky a eliminovat možné nežádoucí faktory. 

Chcete i vy mít krásné a dlouhé vlasy? V tom případě tu máme pro vás pár jednoduchých tipů, jak na to. Co může pomoci urychlit růst vlasů? Jak dosáhnout hustých vlasů a jak mít hlavně zdravé vlasy? Podívejte se na 7 změn v péči o vlasy, které můžete udělat i vy!

Podívej se také: Jedlá soda – 11 způsobů, jak pomůže tvé kráse i zdraví

7 tipů, jak urychlit růst vlasů:

1. Začněte se chovat ke svým vlasům šetrně

Silné tření vlasů ručníkem po umytí, česání mokrých vlasů hřebenem, opakované barvení a odbarvování vlasů, neustálé nošení příliš těsných účesů nebo neustálé manipulování s vlasy a hraní si s nimi. Zní vám to povědomě?

Všechny tyto, nazvěme to, praktiky, mohou mít významně nepříznivý vliv na celkovou kvalitu vlasů a následnou schopnost přirozeného růstu. Proto je vhodné se v první řadě zamyslet nad tím, jak se vlastně k svým vlasům chováme a zda náhodou neděláme něco, co je poškozuje.

Doporučujeme: Co se stane s tvým tělem, když vypiješ tento nápoj z kurkumy?

Starostlivost o vlasyDepositphotos

 2. Vymeňte vlasovou kosmetiku

Používáte správné druhy vlasové kosmetiky? I výběr vhodných produktů na péči o vlasy může mít na ně významný vliv. Samozřejmě, žádný šampon vám pravděpodobně nepřinese zdvojnásobení objemu vaší hřívy nebo přírůstek o několik centimetrů za pár týdnů.

Avšak nevhodná kosmetika, například plná chemických a dráždivých látek, může vlasům a vlasové pokožce škodit, což nakonec může ovlivnit rychlost růstu vlasů. Proto si kosmetiku vybírejte rozumně. Můžete si vybrat přímo šampon na růst nebo podporu růstu, který obvykle obsahuje různé živiny a látky prospěšné v tomto směru.

Nezapomeňte na kvalitní vlasové masky a kondicionéry. Kromě toho existují různé speciální produkty na urychlení a podporu růstu vlasů, jako je například aktivátor růstu vlasů. Mějte však na paměti, že viditelnější účinky se dostavují hlavně při pravidelném a správném používání.

3. Vymeňte utěrku na vlasy

Mokré vlasy jsou náchylnější k poškození. Proto se je nedoporučuje hrubě česat a vůbec ne třít utěrkou. V souvislosti s utěrkou však můžete udělat jednu jednoduchou změnu, kterou vaše vlasy jistě ocení. Jak dosáhnout rychlejšího růstu vlasů díky používání vhodné utěrky?

Klasické utěrky, které jsou masivní a těžké, případně starší hrubé a drsné utěrky, vlasy při sušení velmi namáhají a mohou vést k jejich lámavosti, což může mít celkově negativní vliv. Zvolte utěrku z mikrovlákna určenou na vlasy, která je k vlasům mnohem šetrnější. Avšak ani s těmito utěrkami vlasy zbytečně netřete, ale nadměrnou vodu z vlasů jen jemně vytlačte pomocí utěrky.

4. Vymeňte povlak na polštář

A do třetice se vyplatí udělat ještě jednu malou změnu, pokud jste ji dosud neudělali. Čím dál více se v současnosti mluví o saténových a hedvábných povlecích na polštář, na kterém spíme. Proč jsou takové povlečení lepší volbou než klasické bavlněné?

Klasické povlečení je drsnější, což způsobuje nežádoucí tření. Vlasy jsou tak během spánku více namáhány, mohou se zamotávat, lámavat a podobně. Na jemných saténových či hedvábných povlecích je takové riziko minimalizováno. A když už jsme u postele, nedá se nezmínit, jak důležitý je samotný spánek pro zdravý růst vlasů. Dostatek spánku zajišťuje, aby tělo fungovalo správně, a to ve všech směrech.

Doporučujeme: Ocet jako lék: Nevěříš, s čím vším ti pomohou octové podkolenky!

5. Najdi si čas na pravidelnou masáž pokožky hlavy

Masáže jsou skvělou technikou, která pomůže uvolnit tělo a často člověka také zbaví problémů, jako je například bolest zad, ztuhlost svalstva a podobně. Co takhle si však dopřát masáž pokožky hlavy? Pravidelná masáž vlasové pokožky má několik pozitivních účinků, které mohou zajistit zdravou pokožku hlavy a tím i přirozený růst vlasů.

Masáž pokožky hlavy stimuluje prokrvení v oblasti hlavy, což může podporovat přísun živin a kyslíku k vlasovým folikulům, stejně jako pomoci odstranit toxiny z pokožky hlavy. Toto může pomoci posílit vlasové folikuly a podpořit růst zdravých vlasů.

Můžete použít nějaký rostlinný olej, například i ricinový, který podporuje urychlení růstu vlasů. Vyzkoušet můžete také esenciální přírodní oleje, jako je například rozmarýnový, který je dobrým pomocníkem i při padání vlasů. Přidejte jej k základnímu rostlinnému oleji a dopřejte si masáž pokožky hlavy. Masáž můžete také provádět například pomocí vlasových séra.

masáž pokožky hlavyDepositphotos

6. Začni vlasy chránit před teplem

Ještě stále nepoužíváte přípravky na ochranu vlasů před teplem? Ne, v obchodech nejsou skutečně dostupné jen z toho důvodu, aby výrobci vlasové kosmetiky vydělali o něco více. Úpravy vlasů teplotou, včetně fénování horkým vzduchem, kulmování, žehlení, mohou značně vlasy poškodit a také omezit zdravý růst vlasů.

Obecně je vhodné úpravy vlasů vysokými teplotami omezit, ale pokud takové úpravy na vlasech provádíte, tak si hřívu ochraňte vhodným přípravkem. Také je dobré nepoužívat nejvyšší teploty.

A pokud chcete pro své vlasy udělat maximum, měli byste je chránit i před slunečními paprsky. I na to existují speciální přípravky, po kterých je vhodné sáhnout hlavně během léta, například na dovolené u moře. Vlasy před sluncem chrání také pokrývka hlavy.

7. Doplň tělu živiny

Na začátku jsme zmínili, že naše tělo ovlivňuje i životní styl a ten, samozřejmě, zahrnuje i způsob stravování. Nedostatek různých živin se může významně podepsat na kvalitě vlasů a jejich schopnosti růst a obnovovat se. Nedostatek některých látek dokonce může způsobit zvýšenou suchost a lámání nebo dokonce nadměrné vypadávání vlasů.

Pokud chcete celkově podpořit zdraví vlasů, aby dobře rostly, zaměřte se na přísun zinku, selenu a také B vitaminů, zejména biotinu, niacinu a kyseliny listové. Chybět by vám nemělo železo, jehož nedostatek patří mezi časté příčiny vypadávání vlasů. Vaše hříva ale potřebuje i bílkoviny a zdravé tuky.

Důležité látky pomůže tělu a vlasům doplnit zdravá strava, ale volit v případě potřeby můžete i vitamíny pro růst vlasů, resp. doplňky stravy, které obsahují komplex různých živin, které jsou nezbytné pro přirozený růst vlasů a jejich dobrou kvalitu.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE