Jaké barvy se hodí k džínám? Vyzkoušej tyto TOP kombinace!

Jak zpívá zpěvačka Helena Vrtichová ve své písni, džíny jsou prostě nestárnoucí klasikou. Tento kus oblečení je základem dámského šatníku. Přicházejí v různých délkách, stylech, střizích, provedeních i tlouštích. Vybírat si můžete i z barev od výmyslu světa - odstíny modré, béžová barva, tmavomodrá, neutrální barva v podobě krémové, tyrkysově modrá barva, černá barva, bílá barva, světlé odstíny, zelená barva, dokonce i fialová barva, bledofialová barva a žlutá barva.

Bez ohledu na roční období, příležitost nebo dobu dne, dámské džíny se dokáží přizpůsobit každé situaci. Ať už jsou to skinny jeans, boyfriend džíny, extra široké džíny nebo bootcut džíny, každá žena a dokonce i muž si najde ty své oblíbené.

Džíny dokážou být pohodlné, sexy, elegantní, ale také ležérní a velmi poutavé. S jakými barvami je však kombinovat? Jaká je ta správná kombinace barev pro džíny? Na které barevné schématy byste měli vsadit?

Nepřehlédněte: Velikost podprsenky je důležitá. Jak vybrat tu správnou?

Džíny jako univerzální módní kousek 

Pracovní kalhoty se cvoky, kapsou na hodinky byly určeny pro dělníky, převážně pracující na plantážích. Ve westernech se džíny objevovaly jako součást kovbojské výstroje. Díky své odolnosti a trvanlivosti se staly oblíbenou volbou. Rychle však přešly z pracovního prostředí do ulic a staly se symbolem mládežnického povstání v 50. letech 20. století. Dnes jsou džíny častou součástí módních přehlídek a kolekcí módních domů známých jmen.

Když přemýšlíme o základních prvcích našeho šatníku, džíny jsou vždy na vrcholu seznamu. Mají neuvěřitelnou schopnost přizpůsobit se různým stylům a příležitostem, díky čemuž jsou vždy aktuální a nadčasové.

Džínovina je už desetiletí stálicí v našich šatnících a nevykazuje žádné známky toho, že by se chystala vyjít z módy. Jedním z důvodů nekončící popularity džínů je jejich všestrannost. Džínovinu si můžete obléct nahoru nebo dolů - v podobě sukní, džínových šortek, košil, šatů, bund nebo overalů.

1. Modrá a bílá 

Některé barevné kombinace jsou klasické více než jiné. Jedním z nejvíce nadčasových džínových vzhledů je modrá a bílá. Tyto barvy oblečení v podobě modrých džínů a bílého vrchního oděvu patří mezi trendy kombinace, ať už jdete do kanceláře nebo v sobotu večer do města. Odstíny modré barvy džínů totiž nechají krásně vyniknout bílou barvu.

Jak sladit bílou s modrou barvou džínů? Oblečte si své oblíbené modré džíny a jednoduché bílé tričko. Vzhled doplňte shopper kabelkou a botami vhodnými pro danou příležitost. Dlouhou džínovou sukni můžete zkombinovat s elegantní bílou blůzou. Vynikající kombinací jsou také džíny a bílé oversized sako nebo bílá košile.

Modrá a bílá Pinterest

2. Modrá a červená 

Červená je výrazná barva, která vyniká, zatímco denim je klasická látka, která nikdy nevyjde z módy. Navíc červená barva je horkým trendem konce roku 2023. Určitě se této kombinaci nebojte. Oblečte si červenou košili nebo hrubší červený svetr a k nim džíny a moderní sněhule. Červený kabát s tmavými džíny nebo delší kardigan s džínovou sukní a vzorovanými punčochami jsou skvělou volbou do práce či do kina.

Podívejte se také: Ženy nad 50 - tyto módní doplňky by neměly chybět žádné z vás.

Červené výrazné boty Pinterest

 3. Modrá a černá 

Tato kombinace barev dokáže působit elegantně a sofistikovaně. Klíčem k prosazení černého a denimového vzhledu je najít mezi nimi správnou rovnováhu. Příliš mnoho černé může působit drsně, zatímco příliš mnoho džínoviny může vyvolat nedbalý dojem. Ať už se chystáte na večeři nebo se oblékáte pro ležérní den do práce, tato klasická kombinace je vždy tou správnou volbou.

Černá blůza, černá kožená bunda či jiné vrchní oblečení v černé barvě a džíny vytvářejí stylový vzhled, kterým nikdy nic nepokazíte.

Modrá a černá - elegantně a sofistikovaně Pinterest

4. Modrá a šedá 

Džínovina a šedá barva jsou dva z nejpopulárnějších základních prvků šatníku a je snadné pochopit proč. Jsou všestranné a lichotivé v různých stylech, od úzkých džínů až po volné sukně.

Šedá barva je ideální také pro vytvoření upravenějšího vzhledu. Když se nosí společně s džínovinou, společně vytvářejí moderní a sofistikovaný vzhled. Další výhodou šedé a denimu je, že se dají snadno spárovat, aniž byste byli zkušenými odborníky v oblasti módy.

Pravděpodobně každý z nás má již dávno ve svém šatníku šedé kusy oblečení, jako šedý blejzer, pletený svetr nebo rolák a džíny. Proč tedy tuto zajímavou kombinaci nevyzkoušet?

5. Modrá a pastelově růžová 

Modrá a růžová k sobě perfektně jdou. Možná se vám zdá, že tato barevná kombinace je vhodná jen pro mladší ročníky, avšak její hravost a svěžest sluší i starším dámám, které díky tomuto spojení budou zářit. Džíny v bledých odstínech budou působit spolu s růžovou blůzou nebo tenkým svetříkem velmi romanticky.

Zaujme tě: ŠŤASTNÁ BARVA V ROKU 2024: V roce Draka vám přinese hojnost!

pastelově růžová Pinterest

6. Modrá a olivově zelená 

Chcete-li svému outfitu dodat nádech přírody, vsaďte na spojení olivově zelené a džínoviny. Tato zemitá barevná kombinace může vyzařovat ležérní, uvolněnou atmosféru, která je ideální na den strávený venku, stejně jako na příjemné rande. Například teplý zelený svetr s džíny v bledé barvě vás zahřeje, a to ve velkém stylu.

Nejen světlé barvy se hodí k olivově zelené. Vyzkoušejte kombinaci tmavě modrá se zelenou - džíny s jemnou blůzou. Vsaďte na modré šaty z džínoviny, olivově zelený kabát a hnědé kotníkové boty nebo šmrncovní chelsea boty.

Modrá a olivově zelená Pinterest

TIP REDAKCE: Při nákupu dámského oblečení dbajte na kvalitu a zpracování. Investujte do sebe a kupujte si kusy, které vydrží a nezdeformují se po prvním praní. Proto neváhejte a udělejte si radost ještě dnes.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE