Meruňkový olej: V čem se podobá naší pokožce?

Meruňkový olej

Meruňkový olej, jinak nazývaný také olej z meruňkových jader, je jemný, téměř průhledný olej bez výraznější vůně, lisovaný ze semen nebo jader meruněk. Běžně se používá ve světě masáží, ale je natolik všestranný, že ho můžete použít i při mnoha dalších příležitostech a činnostech. Tento výjimečný olej však dokáže nejen léčit nebo pomáhat v kuchyni, ale naší pokožce dokáže vykouzlit hotové zázraky.

Na naší pleti například zanechává jemný zlatý nádech, což je ideální v letním období. Je snadno aplikovatelný a absorbovatelný a používá se i ve vanách, makeupech, parfémech, krémech či produktech na rty.

Meruňkový olej se podobá lipidům, nacházejícím se v naší pokožce a přirozeně podporuje produkci kožního mazu. Často, ve srovnání s avokádovým, olivovým a sezamovým olejem, jednoznačně vítězí a dokonce se jím doporučuje nahradit minerální a mandlové oleje.

Tip pro vás: Jak odstranit milia bezbolestně a bez jizvy? A co milia u dětí?

Meruňkový olej - proč je vhodný pro všechny typy pleti a můžete ho zařadit do vaší kosmetické rutiny? 

  • Jeho mastné kyseliny působí jako změkčovadla, které zvláčňují suchou pokožku a jeho vitamíny omlazují a příznivě působí na měkkost a elasticitu kůže. 
  • Jeho ceny se liší v závislosti na faktorech, jako například, jak je olej extrahován z jádra meruněk a zda jde o potravinářskou třídu nebo ne. 
  • Pokud máte alergii na ořechy, nemusíte se bát, meruňkový olej poskytuje texturu a barvu, podobnou barvě srovnatelného mandlového oleje, bez sklony k vzniku alergických reakcí. 
  • Obvykle má olej z meruňkových jader tendenci mít delší trvanlivost než jiné běžně používané oleje. 

Meruňkový olej - jeho vitamíny omlazují elasticitu kůže a přirozeně podporují produkci kožního mazu. 

Meruňkový olej, jinak nazývaný také olej z meruňkových jader, je jemný, téměř průhledný olej bez výraznější vůně, lisovaný ze semen nebo jader meruněk. Běžně se používá ve světě masáží, ale je natolik všestranný, že ho můžete použít i při mnoha dalších příležitostech a činnostech. Tento výjimečný olej však dokáže nejen léčit nebo pomáhat v kuchyni, ale naší pokožce dokáže vykouzlit hotové zázraky. Na naší pleti například zanechává jemný zlatý nádech, což je ideální v letním období. Je snadno aplikovatelný a absorbovatelný a používá se i ve vanách, makeupech, parfémech, krémech či produktech na rty.

Bude se vám líbit: Rýžová voda jako zázračný elixír na pleť, vlasy a trávení. Zjisti, jak ji vyrobit, používat a skladovat

Meruňkový olej Depositphotos

V čem je podobný naší pokožce? 

Meruňkový olej se podobá lipidům, nacházejícím se v naší pokožce a přirozeně podporuje produkci kožního mazu. Často, ve srovnání s avokádovým, olivovým a sezamovým olejem, jednoznačně vítězí a dokonce se jím doporučuje nahradit minerální a mandlové oleje. Jeho mastné kyseliny působí jako změkčovadla, které zvláčňují suchou pokožku a jeho vitamíny omlazují a příznivě působí na měkkost a elasticitu kůže.

Ceny se liší v závislosti na faktorech, jako například, jak je olej extrahován z jádra meruněk a zda jde o potravinářskou třídu nebo ne. Pokud máte alergii na ořechy, nemusíte se bát, meruňkový olej poskytuje texturu a barvu, podobnou barvě srovnatelného mandlového oleje, bez sklony k vzniku alergických reakcí. Obvykle má olej z meruňkových jader tendenci mít delší trvanlivost než jiné běžně používané oleje.

Co meruňkový olej obsahuje? 

Již jsem zmínila, že olej z meruňkového jádra působí jako nemastný změkčovač naší pokožky. Jeho vysoké množství esenciálních mastných kyselin udržuje rovnováhu vlhkosti a vyplňuje mezery mezi kožními buňkami, aby ponechala pokožku hedvábnou a hydratovanou. Výjimečnou složkou, nacházející se v oleji z meruněk, jsou přátelské tuky, které brání vzniku akné, zánětu a vysušování pokožky. To, že meruňkový olej je jedním z olejů, který má obsah lipidů podobný tomu, který se nachází v naší pokožce, netvrdíme jen tak, pro nic za nic. Když se obsah lipidů v kůži příliš sníží, dochází k vysušení a podráždění naší pokožky.

Tip pro vás: Červené zahradní ovoce - jahody, třešně, maliny pro vaši krásu!

Meruňkový olej a vyživená pleť Depositphotos

Jak správně používat meruňkový olej? 

Aplikace meruňkového oleje pomáhá uklidnit a léčit takovou pokožku. Jemná struktura oleje umožňuje rychlejší pronikání do pokožky, což podporuje rychlejší hojení a výživu bolestivé nebo popraskané pokožky. Meruňkový olej je také užitečný při zmírňování svědění a podráždění pokožky, která je vystavena ekzému. Jako další přínos zdůrazňuji fakt, že meruňkový olej pomáhá předcházet stárnutí pleti a minimalizovat výskyt vrásek.

Nepřehlédněte: Rada z lékárny: Jak si vybrat opalovací přípravek na míru

Meruňkový olej podporuje přirozenost - výsledkem je vyživená pleť

Meruňkový olej má navíc výborné vlastnosti. Vitamin A, který se v něm nachází, léčí citlivou, podrážděnou či poraněnou pokožku a jeho hojivé a čistící účinky navíc pokožku pročistí od všech nečistot.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE