Šaty na svatbu pro svatební hosty: Co si obléct na tu letní?

šaty na svatbu jako host

Letní, teplé a bezstarostné měsíce jsou idylickým obdobím roku pro organizování svateb. Právě toto období je nejžádanějším co se týče svatební sezóny. Právě v létě se koná nejvíce svateb, když je venku teplo a nevěsty nemusí myslet na teplejší oblečení.

Svatební šaty tak mají možnost vyniknout v plné kráse, když je nevěsty nemusí překrývat vrchní vrstvou – například koženou bundou nebo džínovou bundou.

Tip pro vás: Vintage svatba aneb co jsme našli na babiččině půdě

Léto je nejen teplé, ale i bohaté na voňavé květy, které krásně zapadnou nejen do zahradní svatby, ale i té v interiéru. Léto prostě má něco do sebe i když je potřeba počítat s vysokými venkovními teplotami. Avšak, jak to je z pohledu hostů?

Pokud se chystáte na letní svatbu a nevíte, co si obléct, tak se nechte inspirovat. Máme pro vás několik tipů na šaty na svatbu, které se hodí k bezstarostné atmosféře tohoto ročního období. Pokud máte stanovený dress code, tak se ho držte. A pokud ne, tak se klidně odvažte, ale nezastiňte nevěstu.

saténové šaty
pinterest.com/hebeosofficial/

hedvábné šaty
pinterest.com/billyjboutique/

šaty na svatbu
pinterest.com/showmeyourmumu/

Formální svatba – dress code „black tie“

Na první pohled se může zdát, že vybrat vhodné společenské šaty na svatbu, resp. na formální svatbu je náročné. A obzvlášť pokud se koná právě v létě. Avšak, pokud dostanete pozvánku právě na takovou svatbu, zaměřte se především na materiál šatů. Skvělou volbou je satén nebo hedvábí, který příjemně chladí a dobře odvádí pot.

Dlouhé lesklé šaty jsou v tomto případě skvělou volbou. Volit můžete i kalhotový kostým, ke kterému však doporučujeme sladit pantolfe - a tou nejlepší volbou jsou sandály či lodičky.

Co se týče pánů, tak ti to mají o něco jednodušší. Při formální svatbě je první a jedinou volbou smoking. Ten můžete volit v černé barvě nebo v alternativě, jakou je půlnoční modrá. K tomu lakové mokasíny a můžete vyrazit na svatbu.

Nepřehlédni: Šaty pro svatební maminku: Zazářete i vy v tento výjimečný den!

modré šaty
pinterest.com/SHEINofficial/

letní šaty
pinterest.com/showmeyourmumu/

žluté šaty
pinterest.com/weddingforward/

Polo-formální letní svatba

Z části formální, ale i neformální – taková může být svatba. Jak se obléci na svatbu jako host v tomto případě? Dámám jsou doporučeny dlouhé šaty, avšak u jejich barvy se můžete trochu odvázat. Vhodné jsou šaty v odstínech modré, zelené, žluté nebo růžové. K šatům však doladěte lodičky nebo boty na podpatku.

Pánům se doporučuje volit tmavý oblek v námořnické nebo šedé barvě, doplněný o kravatu. Takto dosáhnete poloformálního a stále elegantního vzhledu.

Zaujme tě také: Kdy fotit svatební portréty - během svatebního dne nebo jiný den?

letní šaty
pinterest.com/ruffled/

Neformální letní svatba

Při neformální svatbě máte více-méně volnou ruku ve výběru šatů. Odborníci na etiketu doporučují zejména šaty bez ramínek, šaty na ramínka, šaty bez rukávů nebo tzv. zavinovací šaty. Co se týče barvy, tak lepší volbou jsou světlejší odstíny, klidně volte i květinový vzor. Volit však můžete i krátké šaty.

U bot se také nemusíte držet žádných striktních pravidel. Zvolit můžete sandály nebo boty na podpatku.

Páni mají při neformální svatbě volnou ruku. Jejich první volba vůbec nemusí padnout na oblek. Vhodné jsou společenské kalhoty, košile a sako. Sako však můžete nahradit vestou nebo ho nemusíte na sebe vrstvit vůbec.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE