Červené zahradní ovoce - jahody, třešně, maliny pro vaši krásu!

Červené zahradní ovoce pro krásu

Červené zahradní ovoce, jako jsou jahody, třešně, maliny, se dá využít na vaši krásu. Využijte to, co vám roste na zahradě nejen jako potravinu, ale i jako kosmetický výrobek. My vám prozradíme, co všechno se dá z tohoto ovoce vytěžit, jaké vitamíny a živiny obsahuje, na co všechno jsou prospěšné a jak je můžete použít na pleť.

Bude vás zajímat: Upokojující bylinková koupel - hladí tělo i duši

Jahody

Jahody jsou chutné a v létě určitě oblíbené ovoce, které můžete využít i jako domácí kosmetiku. Jahody obsahují množství vitamínu C a minerálních látek, jako jsou draslík, bor nebo zinek. Antioxidanty, které se nacházejí v jahodách, zbaví vaši pleť škodlivých látek, mají antibakteriální účinek, vážou na sebe těžké kovy a pleť pěkně stáhnou. Jsou prospěšné pro mastnou, problematickou a aknózní pleť. Jahody dokážou čistit póry. Jejich drobná, jemná semínka obsahují zinek a působí jako dokonalý přírodní peeling na obličej.

Nezapomínejme na jejich bělící účinky. 1-2 jahody rozmačkejte v misce na kašičku. Naberte zubním kartáčkem a umyjte si zuby. Po jahodové kúře si zuby umyjte klasickou zubní pastou. Opakujte 2krát do měsíce.

Bude vás zajímat: Jak podpořit růst vlasů? Toto je 7 jednoduchých změn v péči o vlasy, které přinesou výsledky

jahodová maska Depositphotos

Třešně 

Třešně jsou zdrojem vitamínu C, B2, A a minerálů, z nichž nejdůležitější jsou hořčík, železo, draslík, křemík a jód. Pokud máte problém s lupy, vyberte si šampony s obsahem třešňového extraktu. Pro lesk vlasů vyzkoušejte třešňovou masku. Třešně obsahují antioxidanty, které vyplavují z těla škodlivé látky, proto se třešně využívají v boji s celulitidou.

Třešně se dají použít i jako pleťový peeling. Rozmačkejte osm třešní se třemi lžícemi medu a třemi lžícemi ovsa. Aplikujte tuto směs na obličej a krk a jemnými krouživými pohyby směrem nahoru masírujte pokožku. Tento peeling dokonale rozzáří vaši pleť!

Masku na vlasy si připravíte takto: smíchejte olivový olej a hrst rozmačkaných třešní. Získáte vitamínovou bombu pro vaše vlasy, které jim dodají lesk a svěžest.

Maliny 

Maliny také obsahují vitamín C, ale i vitamíny E a B. Dokonce v sobě skrývají velké množství biotinu. Tento vitamín krásy z komplexu vitamínů B obsahuje síru, která je důležitá pro zdraví a vzhled kůže, nehtů a vlasů. Člověk si vyrábí biotin sám, ale jen pokud má v pořádku střevní flóru. Maliny dokonce bojují proti únavě a vráskám viditelným nejen na tváři, ale na celém těle.

Malinová kúra: stačí několik dní jednou denně sníst porci malin, a tím se zlepšuje zdraví, vzhled kůže a vlasů.

Sérum pro lesklé a zdravé vlasy: rozmixujte maliny s trochou olivového oleje, přidejte vodu, aby vznikla vodička zabarvená na červeno, kterou si po umytí vlasy propláchněte.

Maska na suchý typ pleti: rozmělněte jeden banán, hrst malin a trochu nízkotučné smetany a naneste na obličej. Po 10 minutách opláchněte vlažnou vodou.

Bude vás zajímat: Jak využít pozitivní účinky levandule na pleť? To jsou TOP recepty z levandule pro krásu!

Sérum pro lesklé a zdravé vlasy Depositphotos

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE