Kufry na letní výlet - Jaký model bude nejvhodnější?

jak vybrat kufry na letni vylet

Výběr správného kufru na letní výlet či dovolenou je klíčový pro pohodlné a bezproblémové cestování. Kufr by měl být dostatečně prostorný, odolný a snadno ovladatelný. V tomto článku se podíváme na různé typy kufrů, materiály, funkce a další faktory, které byste měli zvážit při výběru ideálního kufru na vaše letní dobrodružství. 

Pozri aj:  Nejlepší glampingové lokality v Chorvatsku 2024

Jaké máme na výběr typy kufrů a v čem tkví jejich výhody a nevýhody?

Tvrdé kufry jsou vyrobeny z pevných materiálů, jako je polykarbonát, polypropylen nebo ABS plast. Tyto materiály poskytují vysokou odolnost vůči nárazům a ochraně obsahu kufru. Jejich výhodou je vysoká odolnost proti nárazům, voděodolnost a ochrana křehkých předmětů. Nevýhodou je, že jsou většinou těžší než měkké kufry. Také jsou zpravidla méně pružné.

Měkké kufry jsou vyrobeny z textilních materiálů, jako je nylon nebo polyester. Tyto kufry jsou lehčí a pružnější, což umožňuje snadnější balení. Výhodou je, že jsou většinou lehčí než tvrdé kufry. Dále poskytují větší flexibilitu při balení a mají často vnější kapsy, které slouží pro snadný přístup k drobnostem. Nevýhodou může být menší ochrana proti nárazům a také to, že jsou tyto kousky méně odolné proti vodě.

Odporúčame:  Nejlepší exotická dovolená čeká v těchto 6 destinacích

Kufr na výlet CCCshoes

Jak vybrat kufr podle jeho velikosti?

Velikost kufru je dalším důležitým faktorem. Závisí na délce vašeho výletu a na množství věcí, které plánujete s sebou vzít.

Kabinové kufry jsou ideální pro krátké výlety nebo jako příruční zavazadlo. Obvykle mají rozměry, které splňují požadavky většiny leteckých společností pro příruční zavazadla. Výhodou je, že je s nimi snadná manipulace. Navíc nemusíte čekat na odbavení zavazadel a můžete mít důležité věci stále u sebe.

Střední kufry jsou vhodné pro týdenní výlety. Nabízejí dostatek prostoru pro oblečení a další potřebné věci, aniž by byly příliš těžké nebo objemné. Výhodou je, že mají ideální velikost pro týdenní výlety. Dále nabízí dostatek prostoru bez nadměrné hmotnosti a snadno se s nimi manipuluje.

Velké kufry jsou určeny pro delší výlety nebo pro rodinné cestování. Nabízejí maximální kapacitu pro všechny vaše potřeby. Výhodou je, že poskytují maximální úložný prostor. Také jsou vhodné pro delší cesty nebo rodinné cestování. Mnoho modelů má rozšiřující sekce pro zvýšení jejich kapacity. Nevýhodou je, že jsou většinou těžší a méně snadno ovladatelné. Také vám u nich hrozí vyšší riziko překročení hmotnostních limitů leteckých společností.

Vyskúšaj:  Nemůžete odolat chipsům? Priprav si tyto recepty na zdravé chipsy

Kufr na kolečkách DCCCshoes

Z jakých materiálů volit cestovní kufr a co přídavné funkce a doplňky?

Materiál kufru ovlivňuje jeho váhu, odolnost a vzhled. Polykarbonát je lehký a odolný materiál, který poskytuje vynikající ochranu proti nárazům. Je ideální pro tvrdé kufry. Polyester a nylon jsou běžné materiály pro měkké kufry. Jsou lehké, pružné a často voděodolné. Při výběru kufru je důležité zvážit také různé funkce a doplňky, které mohou zlepšit vaše cestovatelské zkušenosti. Kufry s čtyřmi kolečky (spinner kufry) umožňují snadnější manipulaci, protože se mohou pohybovat v libovolném směru. 

Dvoukolové kufry (upright kufry) jsou stabilnější na nerovném povrchu. Zámky TSA jsou doporučené pro mezinárodní cestování, protože umožňují bezpečnostním kontrolám otevřít kufr bez poškození zámku. Kufry s oddělenými přihrádkami, kapsami a popruhy usnadňují organizaci vašich věcí a udržují je na svém místě. Design kufru je také důležitým aspektem, protože reflektuje váš osobní styl. Zvažte barvu, vzor a celkový vzhled kufru.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE