Proč vyměnit šampon za ocet na vlasy? Vyzkoušej a nebudeš litovat!

V dnešní době existuje mnoho skvělých výrobků, které můžeme používat k udržování naší krásy. Nicméně je pouze na nás, jaké produkty si vybereme. Pokud se však podíváme do minulosti, můžeme se poučit od našich babiček a prababiček, které využívaly spíše přírodní prostředky.

 My jsme takovéto lidové prostředky vyměnili za moderní balzámy a kondicionéry, které v některých případech více škodí než prospívají. Jednoduše dokážou udělat více škody než užitku, a to i přesto, že slibují zázraky.

Neváhejte a zkuste si vyměnit svůj šampon za ocet na vlasy, zatímco čekáte na ten opravdový zázrak. Ocet, který možná běžně používáte v kuchyni. Jak ocet působí na pokožku hlavy?

Nenechte si ujít: Jak odstranit ušní maz? Raději zapomeň na nebezpečné vatové tyčinky!

Jablečný ocet na vlasy

Pod tím octem máme na mysli jablečný ocet, který nezatěžuje vlasy a neobsahuje žádné parabeny ani silikony. Ať už si vyberete oplachování vlasů jablečným octem nebo vlasové zábaly, ocet poskytne vašim vlasům mnoho výhod.

Hlavnou výhodou jakéhokoli octa je, že se hodí na všechny typy vlasů, a to bez rozdílu. Ať už máte mastné nebo suché, vlnité nebo rovné, dlouhé nebo krátké, přirozené nebo barvené – jablečný ocet dokáže vaše vlasy proměnit v zářivou hřívu. Jak používat jablečný ocet pro lesklé vlasy? Jak dokáže ochránit vlasy a jaké jsou další benefity?

Jak používat ocet na vlasy? 

Protože ocet je sám o sobě silný, je potřeba ho zředit a používat na vlasy ve zředěné formě. Tímto způsobem dosáhnete toho, že vlasy nebudou mít "vůni" octa, který má typickou kyselou vůni.

Vezměte tedy lahvičku se sprejem a nalijte do ní vodu. Na jednu šálek vody přidejte 3 polévkové lžíce octa. Vlasy si umyjte jako obvykle a poté do nich nastříkejte koncentrovaný ocet a vlasy si promasírujte. Ocot nechte působit přibližně 5 minut a poté opláchněte vodou.

ocet na vlasyDepositphotos

Proč oplachovat vlasy octem? 

Pokud jste dosud neobjevili účinky octa na vlasy, můžete to napravit právě teď. Pokud jste si dali do nového roku předsevzetí, že se budete o svůj zevnějšek lépe starat, začněte od základů - a to změnou přípravků, které používáte.

Ocet vám především pomůže vlasy vyčistit do hloubky. Dokáže rozpustit všechny stylingové přípravky, takže nic nezabrání tomu, aby vaše vlasy dýchaly a žily.

Ocet také prospívá vlasové pokožce. Pokud se vám na pokožce začaly vytvářet mastné nebo suché lupiny, po octové kúře vám určitě zmiznou. Ocet disponuje antimikrobiálními účinky, takže vám pomůže zmírnit i případné svědění, které se dostavuje s lupinami.

Ať už jablečný nebo jiný, ocet dokáže vrátit pH vašich vlasů do rovnováhy. Vlasovou pokožku ani samotné vlasy nevysušuje, naopak podporuje jejich lesk a zářivost. Dokonce, pokud si ho budete do pokožky aplikovat masírováním pravidelně, vlasové kořínky budou lépe prokrvené, což podpoří i samotný růst vlasů.

Hlavní benefity oplachování vlasů octem:

  • Podporuje zdravý růst vlasů,
  • Zdravá pokožka hlavy,
  • Zářivý lesk vlasů, krásné vlasy s leskem, ochrana barvy,
  • Vlasy hebké na dotek,
  • Kvalitnější mytí vlasů a delší čistota vlasů,
  • Lehké česání,
  • Podpora objemu vlasů,
  • Prevence poškození vlasů,
  • Ochrana vlasů před lupinami, zmírnění vlasových šupin.

Doporučujeme: Zbav se husté krve! Zde jsou přírodní léky na ředění krve

benefity oplachování vlasů octemDepositphotos 

TIP na bylinkový ocot: Vyzkoušej také ocet, který obsahuje kopřivu 

Použitím jablčného octu s přídavkem kopřivy na pokožku hlavy a vlasy zmírníš vypadávání vlasů i nadměrnou tvorbu mazu. Prodloužíš tak čerstvost vlasů po umytí a posílíš je. Co budeme potřebovat:

  • čerstvé listy kopřivy 
  • jablčný ocet 
  • dobře uzavíratelnou skleněnou nádobu nebo sklenici

Jak připravit směs jablčného octa a kopřivy: Listy kopřivy očistíme, jemně nasekáme a nasypeme do poloviny připravené nádoby. Potom zalijeme kopřivu až po okraj jablčným octem. Nádobu dobře uzavřeme a necháme macerovat minimálně 2 týdny.

Občas můžeme nádobu protřepat. Poté scedíme. Skladujeme maximálně půl roku v čisté nádobce na chladném, tmavém a suchém místě.

Jak použít jablčný ocet s kopřivou: je vynikající na oplachování vlasů po umytí. Stačí přidat jednu velkou lžíci připraveného octa do litru vlažné vody a použít tento roztok na závěrečné opláchnutí vlasů. Dále vlasy neoplachujeme čistou vodou.

TIP: Ocot můžeme také aplikovat na vlasovou pokožku pomocí lahve se sprejem před použitím šamponu. Necháme chvíli působit a poté umyjeme vlasy.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE