Jak připravit vlasy na svatbu? Co dělat a do čeho se vyplatí investovat?

Jak připravit vlasy na svatbu

Dny, kdy naše vlasy nespolupracují a my je nedokážeme nijak zkrotit, zná snad každá z nás. Ale ve svatební den musí být vše tip-top a nic nás nesmí překvapit. A rozhodně ne naše vlasy, které mají být upraveny do dokonalého svatebního účesu, který jsme si vybrali na Pinterestu. Svatební účes je jedním z nejdůležitějších aspektů svatebního dne. Dobře, abychom nelhali, nejdůležitější je nevěsta a ženich, kteří si řeknou to nejromantičtější ANO ve svém životě. Ale hned poté jsou důležité svatební šaty, boty, líčení a v neposlední řadě i účes, který se vším ladí do posledního detailu. Vytvořit účes je jedna věc, ale důležitější je to, s jakým „materiálem“ bude pracovat kadeřnice. Právě proto platí, že před svatebním dnem by si nevěsty měly dát extra záležet na péči o svou korunu krásy.

Před svatbou je třeba „dát si vlasy do pořádku“. Pokud vás trápí nějaké vlasové problémy, jako jsou například lupy, vypadávání vlasů, roztřepené konečky, krepovité vlasy,... – je třeba se zaměřit na jejich řešení. Jak by tedy měla vypadat rutina v péči o vlasy?

Doporučujeme: Jakou manikúru zvolit na svatbu? S našimi tipy určitě nic nezkazíš!

3 měsíce před svatbou

V první řadě je třeba podotknout, že pokud chcete, aby vaše vlasy ve svatební den zářily, neměli byste podceňovat sílu vitamínů. Pokud chcete mít zdravé vlasy, je třeba začít s jejich „opravou“ zevnitř. Základem krásných a zdravých vlasů je tedy jejich vnitřní výživa. Nedostatek vitamínů totiž může způsobit, že vaše vlasy budou bez života, budou se lámat a podobně. Proto je vhodné nepodceňovat péči o vlasy a do svého jídelníčku začlenit i různé doplňky stravy, jako například kolagen.

Pokud chcete, aby vám vlasy před svatbou narostly, je v první řadě potřeba zbavit se roztřepených konečků a dopřát jim regenerační kúru v podobě masky na vlasy. Pokud máte v plánu experimentovat, teď je ten správný čas. 3 měsíce před svatbou je vhodné změnit barvu svých vlasů. Budete mít totiž dost času na to, abyste si na novou barvu zvykli a sžili se s ní nebo se jí zbavili a přebarvili na svou původní barvu. Experimentovat se rozhodně nevyplatí pár dní před svatbou – velmi rychle byste takovou změnu mohli litovat.

Kromě toho, že svým vlasům dodáte vnitřní výživu, nezapomínejte ani na vnější péči. Je vhodné poradit se s kadeřnicí o tom, které šampony a kondicionéry jsou ideální pro váš typ vlasů a které byste tedy měli začlenit do své rutiny. Určitě se vyhněte šamponům s obsahem parabenů, silikonů a podobně.

Tip pro vás: VIDEO: Výběr vizážistky na svatbu: Jak se rozhodnout pro to nejlepší?

Inca Collagen
Redakce ZaKRASOU.cz

Kolagen na vlasy

Jak jsme uvedli výše, vnitřní výživa je pro vlasy nesmírně důležitá. Jelikož naše tělo funguje jako samostatný mechanismus, který si dokáže distribuovat živiny tam, kde je to právě potřeba, platí, že jakékoli doplňky stravy by se měly užívat alespoň 3 měsíce. To proto, aby se projevily jejich účinky tam, kde si to přejeme. Takže 3 měsíce před svatbou je vhodné začít užívat i tekutý kolagen.

Vlasy jsou tvořeny kolagenem, keratinem a několika aminokyselinami. Právě proto můžeme říci, že kolagen je tou nejlepší složkou, kterou můžete svým vlasům dopřát. Kolagen posiluje vlasové folikuly, které se nacházejí v pokožce hlavy, a zároveň podporuje i vlasovou pokožku. Kolagen je v podstatě jakýmsi palivem, díky kterému vlasy rostou rychleji, nevypadávají, méně se lámou, jsou hydratované a méně krepaté.

Aby však užívání kolagenu přineslo co nejlepší výsledky, je třeba vybrat si správný kolagen. Odborníci doporučují sáhnout po hydrolyzovaném mořském kolagenu, který se svým složením nejvíce podobá tomu lidskému. Díky tomu ho naše tělo dokáže lépe vstřebat a využít na maximum. My máme nejlepší zkušenosti s kolagenem Inca Collagen. Je to prémiový třífázový bio-aktivní mořský kolagen, který v jedné dávce obsahuje 3000 mg účinných látek. Snadno se rozpouští ve vodě a navíc musíme podotknout, že není dochucován umělými příchutěmi ani barvivy.

Inca Collagen je doplněk stravy, který prospívá vlasům, ale také podporuje regeneraci a výživu pleti i nehtů, zmírňuje vypadávání vlasů u žen i mužů, vlasy hydratuje a rovněž podporuje zdraví celého těla. Jelikož naše tělo kolagen přirozeně ztrácí, je třeba ho pravidelně doplňovat už po 25. roce života. Užíváním Inca Collagenu tedy před svatbou podpoříte zdraví celého svého organismu.

Viktória Janovjaková (majitelka kadeřnického salonu VIKIna v Bratislavě) uvádí, že v salonu nabízejí Inca Collagen už více než rok a je neuvěřitelné, kolik pozitivních ohlasů dostali. „Moje osobní zkušenost s tímto kolagenem začala mými problémy s koleny. Zhruba po dvou-třech měsících používání jsem kromě citelného zlepšení kloubů zaznamenala značné zlepšení kvality vlasů. Byla jsem mile překvapená, a proto jsem se rozhodla nabídnout tento doplněk stravy i našim zákaznicím.“

„Jsem maximálně spokojená, nevím, jestli je to ještě možné po měsíci užívání, ale opravdu se mi zlepšila pleť a i vlasy se mi konečně začínají probouzet k životu. Tak s kúrou pokračuji dál,” uvádí spokojená zákaznice Květa Pagáčová.

Je však třeba si uvědomit, že syntézu kolagenu a jeho tvorbu je třeba podpořit i vitamínem C, který má rovněž mnoho pozitivních vlivů na vlasy. Musíme podotknout, že vitamín C dokáže nastartovat tvorbu přirozeného kolagenu, ale také podporuje vstřebávání toho, který přijímáme prostřednictvím doplňků stravy. Vitamín C je tak skvělým společníkem Inca Collagenu, s nímž spolupracuje a přispívá k dosažení lepších výsledků.

svatební den
Depositphotos

1 měsíc před svatbou

Už není čas na to, abyste experimentovali. A to nejen s barvou na vlasy, ale ani se střihem. Protože už máte za sebou zkoušku svatebního účesu, změna střihu by mohla celý účes pozměnit a už by nemusel být přesně podle vašich představ. Měsíc před svatbou je však vhodné nechat si ostříhat roztřepené konečky.

Podívej se: Jak vybrat spodní prádlo pro nevěstu? S našimi radami to zvládnete levou zadní

2 týdny před svatbou

Pokud jste si vybrali účes s rozpuštěnými vlasy nebo napůl sepnutými, určitě budete chtít, aby zářily z každého úhlu. Dopřejte si tedy hloubkovou regeneraci v kadeřnickém salonu. Vaše kadeřnice nebo kadeřník může do vašich vlasů vnést život, a to prostřednictvím správných živin, které vám dodá správně zvolená kúra.

Pokud jste se rozhodli pro účes s vyčesanými vlasy, kúru podstoupit nemusíte. S vlasy se lépe pracuje, pokud nejsou příliš uhlazené.

Svatební týden a svatební den

Teď už rozhodně není čas na žádné experimenty. Pokud jste dosud nestihli udělat nějakou změnu, nechte si to raději na období po svatbě. Rada od kadeřníků – nikdy si nemyjte vlasy v den svatby. Nejlepší je umýt si je den před svatbou. S vlasy se lépe pracuje, protože nekloužou a v účesu lépe drží.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE