Jaké aktivity a zážitky nabízejí zahrady na zámcích

zážitky na zámecké zahrade

Zámky jsou unikátní historické památky, které mají moc přenášet své návštěvníky v čase do dob dávno minulých. Kouzlo ale nespočívá jen v interiéru staveb, ale také v zámeckých zahradách, které byly rovněž založeny v dávných časech a dnes se s nimi pojí zajímavé příběhy, zvláštní kouzelná atmosféra a odkaz našich předků. Pokud se někdy rozhodnete pro ubytování na zámku, dopředu se zajímejte, jestli vámi vybraný hotel disponuje takovou pohádkovou zahradou či tajemným parkem plným příběhů. 

Bude vás zajímat:  Jak "snackovat" a zlepšit si při tom pleť?

V tuzemsku byste podobný zámecký hotel našli třeba v srdci zelené a divoké Vysočiny na půli cesty mezi dvěma největšími českými městy. Zahrada zámku Chateau Herálec je stejně divoká a rozsáhlá jako samotná Vysočina. Založena totiž byla ve stylu anglických krajinářských parků, který vznikl počátkem 18. století v Anglii, odkud se šířil dále do celé Evropy a postupně nahradil symetrický a trošku nudný styl zahrad francouzských. Anglické parky vznikaly v romantickém duchu, nabízejí různá tajemná zákoutí a imitují přirozený vzhled krajiny. Přesně takový je i zámecký park Chateau Herálec. A co všechno se v něm dá zažít?

Chateau Herálec koupelna
Chateau Herálec

Tichá meditace a zastavení

Odpočinek v luxusních zámeckých apartmánech sice sám o sobě představuje důležitou část pobytu, ještě efektivnější ale může být tichá meditace mezi vzrostlými stromy, ať už za chůze nebo v klidu usazení na lavičce či dece. Poslouchejte zpěv ptáků a šumění listí ve větru, pozorujte veverky, nechte vaše oči i duši nasytit uklidňující zelenou barvou. Procházka v parku je nádherná i na podzim, kdy se stromy barví všemi barvami, či v zimě, kdy park působí tajemně a nepřístupně.

Piknik v parku

Krom luxusních zámeckých pokojů nabízí na Chateau Herálec i luxusní zámeckou kuchyni, kterou si nemusíte vychutnat jen v prostorách zámku, ale můžete si nechat nabalit stylový piknikový koš plný dobrot a zamířit s ním kamkoliv v zámeckém parku a vychutnat si gastro zážitek pod korunami stromů. Všichni víme, že na čerstvém vzduchu chutná nejlépe.

Doporučujeme:  Nejlepší ZOO v Evropě tě zve do fantastického světa zvířat. Toto místo si nesmíš nechat ujít!

Chateau Herálec Piknik v parku
Chateau Herálec

Výhled ze silenciária

Dalším unikátním místem na zámku je Wellness & Spa by L'Occitane, které má krom všech možných procedur, saun, bazénů a vířivek také nádherné odpočinkové silencárium s přímým výhledem do parkové zeleně. Pokud jste unavení, můžete nasát jedinečnou atmosféru alespoň odtud z odpočinkového lehátka.

Výhled ze silenciária
Chateau Herálec

Zámecké nádvoří a kaple

Při procházce parkem se pravděpodobně dostanete taká na zámecké nádvoří, které se například o Vánocích rozvoní opékanými špekáčky a vánočním punčem, je možné využít jej pro různé oslavy a eventy. Dalším zastavením by mohla být vysvěcená Kaple sv. Anny. Díky nádherně zrestaurovaným okenním vitrážím jí prosvětluje výjimečné zlatavé světlo.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE