Neuvěříš, co dokáže voda z vařené rýže: Odteď ji už nevylévej!

jak využít vodu z rýže

Zázračná voda z rýže, která má vliv na naše zdraví i krásu, nebo další z reklamních tahů, které vás přesvědčí, abyste ji opravdu vyzkoušeli? Možná jste teď na vážkách, protože ryžová voda, respektive voda z vařené rýže, nemůže mít žádné pozitivní účinky. Avšak, pokud jste byli tohoto názoru, rádi vás uvedeme na pravou míru. Ryžová voda obsahuje mnoho tělu prospěšných látek, a tedy vás překvapí, že ryžová voda a její účinky nám skutečně dokáží pomoci!

Fermentovaná ryžová voda z vařené rýže 

Domácí ryžová voda je již po staletí považována za kosmetický elixír, který používají ženy po celém světě. Proč se tedy nevrátit ke svým kořenům a nevyužívat tradiční domácí prostředky, které zůstávají nepovšimnuté?

Voda z vařené rýže patří mezi ně, proto jsme se rozhodli vás obeznámit s jejími účinky nejen na krásu, ale i zdraví. A mimochodem, skvěle ji využijete i ve své domácnosti. Určitě nebudete litovat, když tento domácí zázrak vyzkoušíte. Studená ryžová voda a minerály v ryžové vodě dokáží pomoci tělu nejen zevnitř, ale i zvenku.

Doporučujeme: Na co použít vazelínu? O tomto využití jsi určitě nevěděla!

Voda, voda, samá voda - ale voda z vařené rýže není jako obyčejná voda! 

Ten boom kolem vod je neutichající. Je lepší voda z kohoutku, kokosová voda, destilovaná, filtrovaná...? A co taková ryžová voda? V tomto případě nejde o žádnou novou příchuť vody, kterou si můžete koupit v obchodě. Jde o vodu, kterou mnozí z nás slijí při vaření rýže.

Pokud patříte k těm, kteří mají zažité vaření rýže stylem – dám i litr vody, vždyť ji po uvaření rýže slijeme, tak tady se zastavte. Slijte ji, ale ne do odpadu, ale do nádoby. Právě tato voda z vařené rýže vám skvěle pomůže.

Podívej se také na: Rýžová voda jako zázračný elixír na pleť, vlasy a trávení. Zjisti, jak ji vyrobit, používat a skladovat

voda z vařené rýže
Depositphotos

Ryžová voda pro pokojové rostliny jako hnojivo 

Voda z rýže obsahuje mnoho látek, které poslouží jako přírodní hnojivo pro květiny. Zmiňme hlavně dusík, draslík a fosfor, které zajistí květinám potřebnou výživu.

Jednoduše nechte vychladnout vodu z vařené rýže a používejte ji na zalévání květin 2x týdně. Pamatujte však na to, že pro květiny se nehodí osolená voda, proto se při vaření rýže snažte vyhnout jejímu solení.

Ryžová voda při žaludečních problémech - takto ji lze správně používat! 

Rýže na snídani, rýže na oběd, rýže na večeři a k tomu ryžová voda. Asi se od těch Asiatů opravdu máme co učit. Jelikož ryžová voda je stejně výživná jako samotná rýže, její pití přináší určité zdravotní výhody.

Pokud už jsme u účinků na zdraví, tak především ryžová voda pomáhá při problémech se žaludkem – pomáhá při nadýmání, zácpě a průjmu. Studie také prokázaly, že ryžová voda pomáhá předcházet dehydrataci díky obsaženým elektrolytům.

Začínáte si vařit ryžovou vodu? Tak ještě s tím počkejte a dočtěte článek do konce, protože ryžová voda má příznivé účinky i na naši pleť a vlasy!

Doporučujeme: Česnekový čaj a jeho účinky: Neuvěřitelné, co všechno dokáže!

Ryžová voda na pleť
Depositphotos

Ryžová voda nejen na vlasy, ale také na pleť

Ryžová voda je pro pokožku levným a účinným balzámem, který tonizuje pleť a zesvětluje pigmentové skvrny. Díky obsaženému vitamínu C, vitamínu A a flavonoidům ryžová voda chrání pleť před volnými radikály a vlivy životního prostředí. Dokonce mnozí, kteří okusili kouzlo ryžové vody, tvrdí, že výsledky budete pozorovat už po první aplikaci ryžové vody na pokožku.

Navíc pokožku osvěžuje, hydratuje a zmenšuje rozšířené póry. Je skvělá i pro aknózní pleť, snižuje začervenání a uklidňuje zánět díky obsaženému škrobu.

Jak použít ryžovou vodu pro krásu? 

Jednoduše namočte tampon do ryžové vody a vyčistěte si s ním pleť. Pozor, neoplachujte, ale nechte působit celou noc! Pokud chcete podpořit krásu vašich vlasů a získat poddajnější a zdravě vypadající vlasy, udělejte si ryžovou kúru. Po umytí vlasů je propláchněte vychlazenou vodou z rýže. Ta zlepší jejich elasticitu, podpoří růst a udrží jejich lesk.

TIP: Vyléváte vodu z vařené rýže? Chyba! Vyzkoušejte koupel s ryžovou vodou 

Pokud vás trápí suchá a podrážděná pokožka těla, neváhejte a připravte si hydratační koupel. Do vody přidejte slitou vodu z vařené rýže, která podpoří hydrataci pokožky. Naložte se do vany a odpočiňte si v ní alespoň půl hodiny.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE