Vintage svatba aneb co jsme našli na babiččině půdě

Vintage svatba inšpirácie

Přiznáváme se, že pro nás je vintage něco tajemného a nostalgického. Takovouto výzdobu si vybírají většinou nevěsty, které milují vše staré a při starožitném psacím stroji se jim srdce rozbuší o něco rychleji. Vintage svatba je ztělesněním starosvětské romantiky, nechybí v ní dřevěné prvky, krajka, staré kufry a dřevěné kolíčky na prádlo.

Doporučujeme: Levandulová svatební výzdoba: Půvabná a navíc maximálně voňavá!

Kolik stojí vintage svatba? 

Pokud plánujete vintage svatbu, máte dvě možnosti. První je nakoupit si roztomilé hotové věcičky, které vypadají staře, nebo opravdu zajít k babičkám na půdy a podívat se, co všechno můžete použít do výzdoby.

Vintage svatba sk.pinterest.com

Počítají se staré kufry, psací stroje, rámy obrazů, staré konvice na mléko, konve na zalévání a, samozřejmě, staré knihy.

Vintage svatba sk.pinterest.com

Recyklace 

Místo kupování nových váz, svícnů, podstavců a stojanů, recyklujte. Použít můžete staré zavařovací sklenice. Stačí je ozdobit provázky, jutou, tenkou krajkou, stužkami nebo čímkoliv, co se vám líbí a hodí do výzdoby.

Vintage svatba Depositphotos

Květiny do vintage výzdoby 

Středové ikebany na stoly můžete klidně vyměnit za dřevěné květináče plné květin. Do vintage výzdoby si můžete vybrat většinu svatebních květin, ale také retro květiny jako gerbery, karafiáty a, samozřejmě, patří sem i zeleň. V různých provedeních a odstínech.

Nepřehlédni: Výzdoba svatebního stolu: Který styl je pro tebe ten pravý?

Vintage svatba sk.pinterest.com

Pokud chcete spíše nějaký lehký vintage (tedy chcete zachovat starosvětský vzhled, ale sklenice od hořčice na své svatbě vidět nechcete), sáhněte po meruňkových kvítcích. Spolu s různými bílými květinami (hortenzie, gypsomilka, růže, chryzantéma) dosáhnete jemného vzhledu, který bude působit luxusně.

Svíčky 

Bílé. Opravdu více barev nepotřebujete. Do květin můžete vložit růžovou, oranžovou nebo barvu heřmánku. Svíčky ale ponechte bílé. Tradiční válcové svíčky, které vydrží až do rána, uložte na podložku nebo si nechte vyrobit retro svíčky do skla. I skleničky od džemu budou vypadat elegantně.

Vintage svatba sk.pinterest.com

Dřevo 

Dřevěné kruhy jako podklad jsou těžké. Myslete také na to, že by měly být alespoň trochu ošetřené, aby vám z nich na stole nezůstala kůra. Ideální jsou samozřejmě kruhy z břízy. Její bílá kůra se postará o velkou část dekorace a nebude působit rušivě.

Svatební obřad 

Klasický kovový oblouk je v pořádku, ale mnohem "vintageověji" budou vypadat masivní dřevěné trámy. Ať už se rozhodnete pod nimi říct své "ano", nebo tento prostor využijete jen jako fantastickou fotostěnu. Nezapomeňte na květinovou výzdobu a lehký mušelín, který se bude ve vánku jemně pohupovat. Pokud máte doma šikovného mistra, nechte ho realizovat se například výrobou tabulek do uličky, kterou bude kráčet nevěsta, nebo opravdu efektním stojanem na prstýnky.

Knihy 

Místo klasického stojanu na květiny, vázy nebo květináče, nechte své ikebany ležet na hromádce knih. Zvláště pokud jste oba alespoň trochu knihomolové. Vašim hostům tak ukážete, co vás spojuje, a bude to také o symbolice toho, že vy začínáte psát svůj společný příběh.

Bude se ti líbit: Jakou manikúru zvolit na svatbu? S našimi tipy určitě nic nezkazíš!

Vintage svatba sk.pinterest.com

Vintage svatby patří mezi ty nejvíce uvolněné. Jsou spíše o emocích a příbězích, často se na jejich přípravě podílí mnoho lidí, rodinných příslušníků, přátel a šikovných ručiček handmade výrobců. Proto je milujeme.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE