Tohle musíte vyzkoušet – veganská karamelová jablka v listovém těstě

jablka v listovém těstě

Řekněte ano tomuto jednoduchému podzimnímu dezertu, který si získá vaše chuťové pohárky. To vám můžeme zaručit. I když se na první pohled může zdát složitý, postačí vám jen trochu více času v kuchyni a chuť do pečení. Křupavé listové těsto plněné kořeněnými jablky se skořicovým cukrem. Jednoduché, měkké, sladké, chutné a skořicové. Co na tom nemilovat?

Tento recept je vhodný i pro vegany, neobsahuje tedy žádná vejce, mléko ani jiné složky živočišného původu. V podstatě vám postačí jen 5 hlavních ingrediencí. Ideální pochoutka na podzim.

Tohle vyzkoušejte: Nepečený jablečný fitness dort – dokonalá pochoutka

Na rozdíl od přípravy klasického jablečného koláče tady nenajdete žádné válení těsta ani přílišné mytí nádobí. Vše, co musíte udělat, je zabalit jablka do plátků listového těsta. No dobře, ještě pár kroků tam je, ale nic, co byste hravě nezvládli. Pojďme si je připravit.

Recept na veganská karamelová jablka v listovém těstě

Ingredience:

  • 2 pláty listového těsta
  • 30 g krystalového / třtinového cukru
  • 2 vrchovaté lžičky mleté skořice
  • 4 velká jablka
  • Rostlinné mléko
  • Veganská karamelová omáčka (volitelně)

Bude vás zajímat: Recept na jednoduché belgické vafle – dokonalá snídaně

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Plátky listového těsta vyválejte válečkem dohladka, abyste odstranili všechny záhyby v těstě.
  3. Pomocí řezačky na pizzu nebo nože vyřežte proužky o šířce přibližně 2 cm. Těsto dejte stranou.
  4. V misce smíchejte cukr a mletou skořici.
  5. Umytá jablka nakrájejte na silnější plátky. Ve středu každého plátku vykrojte kruh, takže tvar jablka bude připomínat donut. Jablka obalte ve skořicovém cukru.
  6. Proužky listového těsta obtočte kolem každého plátku jablka, dokud není jablko úplně zakryté.
  7. Vrch potřete rostlinným mlékem a posypte ještě skořicovým cukrem.
  8. Takto připravená jablka položte na vystlaný plech. Pečte 12–15 minut, nebo dokud těsto není zlatohnědé. Po upečení jablka vyjměte a nechte vychladnout na plechu.

Doporučujeme: 10 večerních pochoutek, ze kterých nepřibereš – TOP tipy na zdravé snacky

Tip na servírování

Čerstvě upečená jablka můžete podávat s karamelovou polevou, kterou si můžete koupit již hotovou, nebo vyzkoušet tento jednoduchý recept na domácí karamel.

Zdroj úvodnej fotky: TIKTOK / @littleblogofvegan

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE