Nepečený jablečný fitness dort – dokonalá pochoutka

fitness jablečný dort

Cítíte se stále plní, ale přesto byste si rádi dali něco dobrého? Na sladké určitě nemáte ani pomyšlení a na přidané kalorie se už teď díváte s obavami. Přinášíme vám skvělý recept na jednoduchý a svěží dezert, ze kterého určitě nepřiberete. Jeho chuť je spíše příjemně kyselá, takže vám sladké zákusky rozhodně nebude připomínat.

Tohle vás zaujme: Recept na jednoduché belgické vafle – dokonalá snídaně

Recept na nepečený jablečný dort, který si představíme, je nejen jednoduchý, ale i rychlý a lahodný. Je ideální pro ty, kteří hledají chutnou alternativu bez výčitek. Ať už chcete něco rychlého na odpolední mlsání, nebo potřebujete jednoduchý dezert pro návštěvu, tento dort je skvělou volbou.

Použití jablek a minimální množství sladidla, které dezert obsahuje, dodává dortu příjemnou kyselost a zároveň sladkost. Skořice přidává kořeněnou vůni, která skvěle doplňuje chuť jablek. Výsledkem je dezert, který je chutný a osvěžující, ale nemusíte se obávat, že byste přibrali nežádoucí kilogramy.

Navíc je příprava tohoto dezertu tak jednoduchá, že bude hotový dříve, než si to uvědomíte. Nemusíte trávit hodiny v kuchyni ani mít speciální kuchyňské vybavení. Stačí pár základních ingrediencí a můžete mít chutný, zdravý dezert připravený k podávání.

Doporučujeme přečíst: 10 rad zkušených kuchařek na nadýchané muffiny

fitness jablečný dort postup
Redakce - Barbora Vizváryová

Recept na nepečený jablečný fitness dort:

Budeme potřebovat:

  • ¾ kg jablek
  • 4 dcl vody
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 a ½ lžičky mleté skořice
  • 1 zlatý klas
  • piškoty

Postup přípravy:

1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a polovinu z nich nastrouháme. Druhou polovinu nakrájíme na malé kousky. Oboje dáme do hrnce, přidáme 2 dcl vody, třtinový cukr a skořici. Dusíme, dokud jablka zcela nezměknou.

2. Ve zbývajících 2 dcl vody rozmícháme zlatý klas a vlijeme ho do změklé jablečné směsi. V této chvíli neustále mícháme, protože směs začne houstnout. Necháme 2 minuty povařit a odstavíme z ohně.

fitness dort, příprava jablečné náplně
Redakce - Barbora Vizváryová

3. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem a na dno rozložíme piškoty. Část teplé jablečné hmoty nalijeme na piškoty a přidáme další vrstvu piškot. Znovu nalijeme část směsi a položíme ještě několik piškot, na které už nalijeme veškerou jablečnou hmotu. 

rychlý fitness dort
Redakce - Barbora Vizváryová

4. Necháme vychladnout a hlavně pořádně ztuhnout, aby piškoty nasákly jablečnou směs. Nejlepší je dát dort na několik hodin do ledničky, nebo ho připravit večer a podávat následující den.

fitness jablečný dort
Redakce - Barbora Vizváryová

A pokud rádi experimentujete, víme, jak tento recept ještě více oživit. Můžete zkusit přidat některé z těchto ingrediencí nebo kroků:

  • Vanilkový extrakt – Chuť můžete vylepšit přidáním vanilkového extraktu do jablečné směsi, což dodá dortu jemnější a bohatší chuť.
  • Ořechy – Posypte vrchní vrstvu dortu nasekanými vlašskými ořechy nebo mandlemi pro křupavý kontrast a přidanou nutriční hodnotu.
  • Med místo cukru – Jako sladidlo můžete použít med, který je přírodním sladidlem a může přidat zajímavou chuťovou vrstvu.
  • Citrusová kůra – Pro zvýraznění kyselé chuti můžete do směsi přidat nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůru.

Zdroj úvodnej fotky: Redakce - Barbora Vizváryová

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE