10 večerních pochoutek, ze kterých nepřibereš – TOP tipy na zdravé snacky

Večerní snacky pro hubnutí

Večerní pojídání sladkostí nebo oříšků může během několika měsíců přidat na vaší postavě i několik kilogramů navíc. Pokud se tohoto zlozvyku nedokážete vzdát, nahraďte sladké čokolády a přesolené chipsy zdravějšími alternativami, které vám určitě na váze nepřidají. I zdravá zelenina či ovoce mohou chutně nahradit všechny nezdravé potraviny. Stačí vědět, jak na to!

Jak si připravit zdravou pochoutku k večernímu posezení u filmu? Které potraviny není problém jíst i večer a které zvlášť nenaruší kalorický deficit? Máme pro vás několik tipů na zdravé snacky, které musíte vyzkoušet!

Zdravé recepty pro večerní mlsání:

1. Opečený květák – nenaruší váš kalorický deficit

Nejprve květák rozdělíme na menší růžičky a dáme vařit na 5 minut do vroucí vody. Poté ho rozložíme na plech, posypeme solí, sladkou paprikou a trochou pepře. Pečeme 10 minut při teplotě 200 stupňů. Po upečení by měl být květák krásně zlatavý a lehce křupavý na povrchu.

Doporučujeme: Šťavnaté francouzské brambory – recept, který musíte vyzkoušet!

Chipsy ze sušených jablek
Depositphotos

2. Chipsy ze sušených jablek

Nejprve jablka nakrájíme na tenké plátky, které poté rozložíme na plech a posypeme skořicí. Pečeme 15 minut při 200 stupních, poté troubu vypneme a necháme je v ní sušit alespoň 4 hodiny. Po čtyřech hodinách by měly být jablka zcela suchá a křupavá. Chipsy ze sušených jablek jsou skvělou volbou, protože představují zdravou alternativu k běžným sladkostem a obsahují vlákninu, která podporuje trávení. Jsou také bohaté na vitamíny a antioxidanty, které pomáhají posilovat imunitní systém a dodávají energii během dne.

3. Cuketa se sýrem

Cuketu nakrájíme na stejně silné plátky a potřeme je olejem. Na pánvi opékáme plátky do zlatova z obou stran. Poté je posypeme strouhaným tvrdým sýrem, pokapeme trochou rajčatového protlaku a vložíme na 10 minut zapéct do trouby. Po zapečení by měl sýr vytvořit chutnou zlatavou krustu, která se krásně spojí s rajčatovým protlakem. Tento jednoduchý pokrm je skvělou rychlou večeří nebo přílohou, která je plná chutí a zároveň snadná na přípravu.

4. Jablko s arašídovým máslem

Jablka si nakrájíme na měsíčky. Poté na ně natřeme tenkou vrstvu kvalitního arašídového másla, posypeme ovesnými vločkami a přelijeme kvalitní vysokoprocentní čokoládou. Dávejte však pozor na množství použitého arašídového másla, protože při použití většího množství se ze zdravé pochoutky stává kalorická bomba. I když arašídové máslo patří mezi zdravé ingredience, rozhodně není nízkokalorické.

Doporučujeme vyzkoušet: Oblíbený coleslaw salát ve zdravější verzi – fit a stále chutný

Křupavá cizrna
Depositphotos

5. Křupavá cizrna – zdravý snack bohatý na bílkoviny

Cizrnu nejprve uvaříme. Poté ji rozložíme na plech vystlaný pečicím papírem a osolíme. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 30 minut. Během pečení občas promícháme. Když je cizrna krásně zlatavá a křupavá, vyjmeme ji z trouby a posypeme oblíbeným kořením, jako je česnekový prášek nebo uzená paprika. Tento křupavý snack je skvělou alternativou k nezdravým pochutinám a je bohatý na bílkoviny a vlákninu.

6. Křupavý banán s medem

Máte večer chuť na něco sladkého? Banán nakrájíme na menší kolečka, posypeme trochou skořice a pokapeme medem. Poté ho dáme na předehřátou pánev a opečeme z každé strany 1 minutu. Po opečení by měla být banánová kolečka jemně karamelizovaná a voňavá po skořici. Tento rychlý dezert je nejen chutný, ale i výživný díky kombinaci přírodních cukrů z banánu a medu.

7. Rajčata s mozzarellou

Rajčata nakrájíme na kolečka a rozložíme je na plech. Na každý plátek položíme kousek mozzarelly a nasekanou bazalku. Okořeníme a dáme na 15 minut zapéct do trouby. Po zapečení by měla být mozzarella jemně rozpuštěná a rajčata šťavnatá, vytvářející dokonalou chuťovou kombinaci. Tento jednoduchý, ale chutný recept je ideální jako lehká pochoutka.

Doporučujeme přečíst: TOP recepty na zdravé jednohubky – 9 pochoutek, které jsou hotové raz dva!

Křupavá mrkev
Depositphotos

8. Křupavá mrkev – nenaruší vaše hubnutí

Mrkev nakrájíme na tenké proužky a dáme vařit do vroucí vody na 10 minut. Poté ji rozložíme na plech, pokapeme trochou oleje, osolíme, opepříme a posypeme petrželkou. Pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů. Po upečení bude mrkev krásně křupavá na povrchu, ale uvnitř stále šťavnatá.

9. Avokádové guacamole s pečenými batátovými hranolky

Jaké další večerní pochoutky si můžeme připravit? Pečené batátové hranolky jsou skvělou náhradou za klasické chipsy. Stačí batáty nakrájet na tenké proužky, pokapat trochou olivového oleje a upéct do křupava. K tomu si můžete připravit jednoduché guacamole z avokáda, limetky, soli a trochy čerstvého koriandru. Avokádo je plné zdravých tuků, které vás zasytí bez nadbytečných kalorií.

10. Tofu chipsy

Nakrájejte tofu na tenké plátky, osušte je a poté opečte v troubě na plechu pokrytém pečicím papírem. Před pečením tofu posypte trochou soli, černým pepřem a kurkumou pro extra chuť. Po upečení jsou tofu plátky křupavé a bohaté na bílkoviny, takže jsou ideální zdravou náhradou za běžné chipsy.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE