Recept na jednoduché belgické vafle – dokonalá snídaně

belgické vafle recept

Snídaně mohou vypadat i jinak než jen pečivo se šunkou a sýrem. Samozřejmě pokud máte dostatek času. Dnes vám přinášíme jednoduchý recept na belgické vafle, které jsou vlastně velmi rychlým a chutným jídlem, které vás zasytí a ještě si na něm pochutnáte. Podmínkou je vaflovač, bez kterého je neupečete.

Jedinou věcí, která vás může zdržet, je čas potřebný na odležení těsta. Pokud si je chcete připravit jako sladké potěšení po obědě, těsto připravte už dvě hodiny předem. Pokud si však chcete vychutnat luxusní snídani, můžete těsto nechat v uzavřené nádobě v lednici i přes noc.

Výhodou tohoto jídla je jeho variabilita. Můžete ho podávat s jakýmkoli ovocem, přelité medem, javorovým sirupem nebo čokoládou. Pojďte se s námi pustit do přípravy belgických vaflí.

Tip pro vás: Česnekové mléko: Předsudky stranou, do hry vstupuje elixír zdraví!

vafle
Depositphotos

Na belgické vafle budeme potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 80 g krupicového cukru
  • 10 g kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 500 ml mléka
  • 100 g másla
  • 2 vejce

Podívej se: Badyán není obyčejné koření. Připrav si z něj tento úžasný čaj!

Postup na chutné belgické vafle:

  1. Mouku prosejeme a dáme do velké mísy spolu s cukrem, kypřicím práškem a solí. Vše promícháme. Poté postupně přidáváme kousky změklého másla, vejce a vlažné mléko. Těsto vyšleháme a necháme ho 2 hodiny odležet.
  2. Vaflovač rozehřejeme, potřeme olejem a nalijeme do něj odleželé těsto. Přiklopíme ho a pečeme dozlatova. Upečené vafle dochutíme podle našich představ – například je přelijeme javorovým sirupem, potřeme džemem, přidáme ovoce a ozdobíme čokoládou. 
  3. Můžeme podávat také s kopečkem zmrzliny, což se ale hodí spíše v letních měsících.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE