Vánoce jsou skoro tady a s nimi i čas, kdy se v kuchyni setkáváme s těmi nejkrásnějšími a nejvoňavějšími tradicemi. Vánoční pečení je pro mnohé z nás nedílnou součástí svátků.
Perníčky, linecké koláčky, perníčky a další sladkosti už pravděpodobně najdete v každém rohu domácnosti. Pokud však máte už dostatek klasických receptů a toužíte po něčem novém, co by obohatilo váš sváteční stůl, máme pro vás tip na výborná čokoládová kolečka.
Tato čokoládová kolečka s jemnou polevou z bílé čokolády jsou ideálním vánočním pečivem, které si oblíbí každý milovník sladkostí. Svou kombinací hořké a bílé čokolády, spolu s nadýchaným krémem, vytvářejí dokonalou rovnováhu mezi chutí a krásou. Jsou vynikajícím doplňkem k vánočním svátkům a potěší každého, kdo si rád pochutná na domácích sladkostech.
Recept na čokoládová kolečka s polevou z bílé čokolády
Tato čokoládová kolečka s jemnou polevou z bílé čokolády jsou ideálním vánočním pečivem, které si oblíbí každý milovník sladkostí. Svou kombinací hořké a bílé čokolády, spolu s nadýchaným krémem, vytvářejí dokonalou rovnováhu mezi chutí a krásou. Jsou vynikajícím doplňkem k vánočním svátkům a potěší každého, kdo si rád pochutná na domácích sladkostech.
Ingredience na vánoční čokoládová kolečka
Těsto:
- 170 g hladké mouky
- 100 g rozpuštěného másla
- 50 g práškového cukru
- 1 vajíčko
- 1 PL kakaa
- + hořká čokoláda na namáčení a posypání
Krém:
- 75 g bílé čokolády rozpuštěné
- 50 g změklého másla
- 40 g práškového cukru
Postup přípravy vánočního pečiva
Nejprve si připravíme těsto. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočívat v lednici asi 1–2 hodiny. Po odležení ho vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrojíme kolečka. Polovinu koleček vykrojíme i s malou dírkou uprostřed a pečeme na 160 °C přibližně 12 minut.
Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu. V misce vyšleháme mouku se změklým máslem do světlé pěny a následně do ní vmícháme bílou čokoládu. Kolečka s dírkou ponoříme do hořké čokolády a posypeme kousky čokolády. Poté je spojíme připraveným krémem a máme hotovo!
instagram.com/bakingwithkate_Tipy na obměny receptu
Pro ty, kteří chtějí přidat do koleček trochu inovací, mohou vyzkoušet různé přísady, které obohatí chuť. Zkuste přidat do těsta nastrouhanou pomerančovou kůru, která jim dodá svěžest a nádech citrusové chuti. Pokud jste milovníky ořechů, můžete do krému přidat trošku jemně nasekaných lískových ořechů nebo mandlí, které se krásně doplňují s čokoládovou chutí. Také můžete vyměnit hořkou čokoládu za mléčnou pro ty, kteří preferují sladší verzi.
Pokud chcete připravit kolečka ve větších množstvích, můžete přidat do těsta různé druhy kakaového prášku, například tmavší kakao nebo karob, který nahradí kakao a dá pečivu jinou jemnější chuť. Pro vegany můžete nahradit máslo rostlinným variantem, například kokosovým nebo rostlinným margarínem, a použít rostlinnou bílou čokoládu.
Skladování čokoládových koleček
Čokoládová kolečka skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstala čerstvá a chutná. Pokud máte chladnější místnost, například spíž, můžete je uchovávat tam. V případě, že jich máte více, doporučuje se skladovat je v lednici, aby zůstala déle svěží a křehká. Před podáváním nechte kolečka chvíli ohřát na pokojovou teplotu, aby získala svou ideální chuť a texturu.
Sladká pochoutka plná pohody a chuti
Tento recept na čokládová kolečka s polevou z bílé čokolády je ideálním způsobem, jak si zpříjemnit sváteční období. Kombinace jemného krému, kvalitní čokolády a jednoduchosti přípravy zaručí, že tato kolečka si zamiluje každý, kdo miluje vánoční pečivo.
Ať už je připravíte jako sladkou pochoutku na sváteční stůl nebo si je vychutnáte při šálku čaje, jsou určitě skvělým doplňkem k vánoční atmosféře. Nezapomeňte na malé obměny, které vylepší chuť a přinesou nový rozměr. Užijte si přípravu a nechte se unést vůní těchto vánočních sladkostí!
Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/bakingwithkate_