Lesklá a čistá trouba na pečení? Takhle se to podaří!

jak vyčistit troubu

Mít čistou troubu je nezbytnost každé kuchyně. Nepřetržité používání často vede k hromadění mastnoty a zbytků jídla, které se zdají být neodstranitelné. Ale tak to není! Se správnými čisticími prostředky můžete dosáhnout toho, aby se vaše trouba opět krásně leskla. V tomto článku vás provedeme jednoduchými, ale účinnými technikami a ukážeme vám, jak vyčistit troubu bez zbytečné námahy. Rozlučte se s tvrdohlavou připálenou špínou a znovu objevte potěšení z pečení.

Tip pro vás: Je opětovné zmrazování masa v pořádku? Ano, ale má to háček!

Klíč k čistotě: pochopení problému

Čistění trouby se může zdát jako náročná výzva, hlavně když zahrnuje starší a větší připáleniny. Tyto zbytky jsou často výsledkem peční při vysokých teplotách, což způsobuje jejich připálení a přilepení na stěny trouby. Nánosy nejen zhorší vzhled vaší trouby, ale mohou také ovlivnit kvalitu pokrmů a představují určité zdravotní riziko. Pokud si myslíte, že vám stačí ocet a voda, případně soda bikarbona, jste na omylu. Není to tak jednoduché jak odstranit vodní kámen.

Doporučujeme: Jak využít citron v domácnosti: Vyzkoušej těchto 12 skvělých tipů

Jak vyčistit troubu? Depositphotos

Jak vyčistit troubu?

Existuje několik způsobů, jak to udělat. Nejlepší a nejbanálnější rada na udržení čisté trouby je okamžitě odstranit zbytky, jen co se usadí. Když připravujete jídlo, které může během přípravy v troubě prskat, použijte jakýkoli poklop na jeho zakrytí. Vnitřek trouby taky zůstane během pečení čistý. Existuje však mnoho dalších užitečných triků a tipů na čistění trouby, abyste ušetřili čas a především námahu. Jestliže je vaše trouba vybavena funkcí pyrolitického čistění, všechny nečistoty budou odstraněny automaticky bez toho, abyste ji museli čistit. Inteligentní pyrolitický čisticí cyklus zahřeje troubu na 480 °C. Při takto vysoké teplotě se nečistoty uvnitř trouby přemění na „popel“, který je možné po opětovném vychladnutí trouby snadno odstranit hadříkem.

Podívej se také: Co je to epsomská sůl? Zázrak, který ti pomůže s mnoha neduhy!

Používejte účinné čisticí prostředky

Běžné čisticí prostředky nejsou při čistění trouby moc účinné, protože nejsou navrženy tak, aby rozkládaly oleje nebo odstraňovaly připálené zbytky. Abyste vyčistili připáleniny, které se časem usadily, použijte profesionální čistič ve spreji. Na hloubkové čistění a na odstranění odolných nečistot je ideální HG čistič na trouby a grily. Nastříkejte ho rovnoměrně na čistěný povrch a nechejte působit 3–5 minut. Uvolněnou čistotu následně jen setřete z povrchu mokrým hadříkem nebo houbičkou. Potom je ještě nutné troubu umýt horkou vodou, aby vaše jídlo nebylo během pečení konataminováno uvedeným čisticím prostředkem. Abyste působení přípravku ještě více zesílili, čistěný povrch nejdříve mírně nahřejte. Tato technika je nejen efektivní, ale i zcela zdravotně nezávadná.

Udržování čistoty vaší trouby je nejen nezbytné pro estetiku kuchyně, ale je to důležité i pro kvalitu vašeho kulinářského úsilí. Dodržováním přirozených a účinných čisticích metod, zahrnující profesionální čističe, a osvojením si pravidelné údržby můžete bez námahy udržovat svou troubu ve špičkovém stavu.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE