Slupky z mandarinek - proč je nevyhazovat? Tohle si zamiluješ!

jak využít slupky z mandarinek

Máte rádi mandarinky a slupky z nich vyhazujete do koše? V tom případě byste rozhodně měli vědět, že slupky z mandarinek nepatří do koše. Často vyhazujeme suroviny, které mají obrovský potenciál a další možnosti využití. Takovými jsou i slupky z mandarinek. Slupky z mandarinek - zjistěte, jak je využít! Možná vás to překvapí, ale skrývají v sobě mnoho skvělých vlastností, které poslouží nejen našemu zdraví, ale i kráse.

Nahlédněte s námi do přírodní lékárny a zjistěte, jak všestranně můžete tyto slupky využít.

Doporučujeme: Co jíst před spaním, aby se nepřibíralo? Toto si můžeš dát i o půlnoci!

Vyřeší vaše problémy s trávením

Pokud míváte problémy s trávením a s nafouklým bříškem, sáhněte po mandarinkách.

Vysušte slupky a namelte je na mlýnku, nebo jinak, rozdrťte je na jemný prášek. Přidejte lžičku prášku do svého oblíbeného nápoje nebo ho jen tak snězte. Tato originální chuť a vůně vás okouzlí, a navíc vyřeší vaše trávicí potíže.

Podívej se také: Co způsobuje svědění bradavek? Pozor, může to být nebezpečné!

využití mandarinky
Depositphotos

Zdravá pokožka hlavy

Nepříjemný pocit svědění, k tomu rychle se mastící vlasy – frustrující pocit, který v některých případech dokážeme zamaskovat suchým šamponem nebo čepicí. Ale co takhle vyzkoušet mandarinkový odvar? Vhoďte čerstvé slupky z mandarinky do hrnce, zalijte je vroucí vodou a nechte na mírném ohni vařit půl hodiny. Následně hrnec přikryjte pokličkou a slupky nechte louhovat další hodinu. Takovým odvarem si opláchněte vlasy a poté umyjte šamponem.

Domácí pleťová maska z mandarinky

Mandarinky jsou také skvělým přírodním pomocníkem v péči o pleť. Díky vysokému obsahu vitamínu C a antioxidantů mohou mandarinky pomoci rozjasnit pokožku, zlepšit její texturu a bojovat proti volným radikálům, které způsobují předčasné stárnutí.

Recept na domácí pleťovou masku z mandarinky:

Ingredience:

  • 1 mandarinka (dužina i slupky)
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce řeckého jogurtu

Doporučujeme: Nekompromisní průzkum: Jak vypadá ideální ženská postava?

Domácí pleťová maska z mandarinky
Depositphotos

Postup:

  1. Příprava slupek: Vysušte slupky z mandarinky a rozdrťte je na jemný prášek. Tento prášek obsahuje esenciální oleje a vitamíny, které mají blahodárný vliv na pleť.

  2. Příprava masky: Vytlačte šťávu z mandarinky a smíchejte ji s medem a jogurtem. Poté přidejte mandarinkový prášek ze slupek. Vše dobře promíchejte, aby vznikla hladká pasta.

  3. Aplikace: Naneste masku na čistou tvář a krk, vyhněte se oblasti očí. Nechte působit 15-20 minut.

  4. Opláchnutí: Masku smyjte vlažnou vodou a následně pleť opláchněte studenou vodou, aby se póry uzavřely.

Výsledky: Po použití této pleťové masky bude vaše pokožka působit svěže, hladce a rozzářeně. Opakujte tento rituál jednou týdně pro dosažení optimálních výsledků.

Bolest hlavy a suchý kašel

Stres, nervové vypětí a množství práce přispívají ke vzniku bolesti hlavy. Co s tím? Vložte čerstvou slupku z mandarinky do bavlněného sáčku a inhalujte 15 minut. Tato citrusová vůně vás uklidní natolik, že bolest hlavy rychle ustoupí.

Při suchém kašli zase nechte vysušit slupku z mandarinky a rozdrťte ji na prášek. Ten poté smíchejte s vodkou (nebo jiným alkoholem) – 2 polévkové lžíce prášku s 1 lžící alkoholu. Takto vytvořenou tinkturu uložte v uzavřené nádobě alespoň na 1 týden na tmavé místo. Po týdnu užívejte 20 kapek tohoto zázraku při suchém dráždivém kašli.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE