Šetrné odstranění umělých řas: Takto to zvládneš bez újmy!

odstranění umělých řas

Pokud čtete tento článek, pravděpodobně jste nestáli ve frontě, kde při vašem zrodu rozdávali husté vlasy a řasy. Jinak byste se přece nemuseli trápit s nalepováním či jinou aplikací umělých řas, že? Je však možné, že si umělé řasy dáte jednou za čas k výraznějšímu make-upu nebo na nějakou slavnostní příležitost.

Ať už tuto beauty vychytávku používáte k jakýmkoliv účelům, měli byste se v první řadě naučit, jak je správně aplikovat. Šetrné odstranění umělých řas je v této oblasti krásy druhým nejdůležitějším bodem, o kterém se více dozvíte v následujícím článku. Jaké jsou nejlepší způsoby pro odstraňování umělých řas?

Tip pro vás: Zaručený způsob na odstranění gel laku. Vyzkoušej ho doma i ty!

Umělé řasy nestrhávejte násilím

Která z nás je vyzkoušela, určitě ví, že odstraňování umělých řas může být pořádně nepříjemné, dokonce i bolestivé. Málokteré z nás však znají trik, s nímž se můžeme bolesti vyhnout celkem jednoduše. Zásadou číslo jedna je vynechat jakékoliv násilí a silové odstraňování řas. Netřeba být netrpělivá – trpělivost je klíčová, protože násilné odstraňování může snadno způsobit, že přijdete i o ty málo vlastních řas, které ještě máte.

Podívejte se také na: Uvažuješ o cukrovém nástřiku pro krásné zdravé opálení? Toto je 6 případů, kdy to není vhodné!

Jak na šetrné domácí odstranění řas?
Depositphotos

Jak na šetrné domácí odstranění řas?

Chcete odstranit řasy šetrnou cestou? Návod na odstranění umělých řas se vám hodí po celý rok. Nebudete přitom potřebovat žádné drahé a náročné nástroje. Ujistěte se ale, že všude, kam s vámi pocestují umělé řasy, si přibalíte i odličovací prostředek s obsahem oleje a zcela běžné vatové tyčinky. Takto vybavená se vrhněte na samotné odstraňování.

  1. Připravte odličovací prostředek: Začněte tím, že jednu stranu vatové tyčinky pořádně namočíte do odličovacího prostředku s obsahem oleje.

  2. Uvolnění lepidla: Dalším krokem je dosáhnout, aby povolilo lepidlo na umělých řasách. Přetřete mokrou tyčinkou po celé délce umělé řasy v místě, kde je přilepená k vašim přirozeným řasám.

  3. Odstranění umělých řas: Pokračujte odstraněním umělé řasy, ale začněte z vnějšího koutku oka. Velmi opatrně odtrhávejte řasu od víčka tak, abyste necítili žádnou bolest. Pokud se řasy neoddělují snadno, přidejte více odličovače.

Doporučujeme: Jak na rychlé, krásné a především bezpečné opalování?

Metody čištění umělých řas
Depositphotos

Tipy navíc na bezpečné odstranění umělých řas

  • Aby byla vaše zkušenost s odstraňováním řas co nejméně nepříjemná, doporučuje se, abyste si je nalepovali správným způsobem. I když se umělé řasy lepí velmi blízko k linii přirozených řas, neměly by se lepit přímo na ně, jinak riskujete jejich vytrhávání při odstraňování umělých ozdob.
  • Doporučuje se používat kvalitní lepidlo. Existují i levnější náhrady, ale ty mohou oči dráždit, takže si na to dejte pozor.
  • Umělé řasy mohou vaše přirozené řasy oslabit, proto je důležité o ně pečovat. Jak na to? Dopřejte jim kúru s růstovým sérem nebo je pravidelně potírejte přírodním olejem, například kokosovým nebo ricinovým olejem. Dělejte to hlavně proto, abyste se v budoucnu nemuseli spoléhat výlučně na umělé náhrady, zatímco z vašich přirozených řas vám nezůstane téměř nic.

Metody čištění umělých řas

Čištění umělých řas je důležité pro udržení jejich kvality a prodloužení jejich životnosti. Zde jsou metody, jak správně čistit umělé řasy:

  1. Odstranění lepidla: Jemně uchopte řasy pinzetou a opatrně odstraňte zbytky lepidla z pásky nebo jednotlivých řas. Nepoužívejte přílišnou sílu, abyste je nepoškodili.

  2. Použití odličovacího oleje: Naneste malé množství odličovacího oleje na vatový tampon nebo Q-tip a jemně přetřete řasy, aby se odstranily zbytky make-upu a lepidla. Olej pomáhá rozpustit lepidlo a usnadňuje čištění.

  3. Čištění vlažnou vodou a jemným čisticím prostředkem: Naplňte misku vlažnou vodou a přidejte kapku jemného čisticího prostředku nebo dětského šamponu. Vložte řasy do roztoku a jemně je proplachujte prsty nebo měkkým kartáčkem.

  4. Oplachování a sušení: Opláchněte řasy čistou vlažnou vodou, abyste odstranili zbytky čisticího prostředku. Položte je na čistý papírový ručník a jemně je osušte. Nechte řasy vyschnout na vzduchu, aby se zachoval jejich tvar.

  5. Dezinfekce: Pokud chcete zajistit důkladnější čištění, můžete použít alkoholový roztok (například isopropylalkohol) k dezinfekci. Jemně přetřete řasy alkoholem pomocí vatového tamponu a nechte je vyschnout.

  6. Skladování: Po úplném vyschnutí uložte řasy zpět do originálního obalu nebo do speciální nádoby na umělé řasy, abyste je chránili před prachem a deformací.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE