Co prozradí barva očí o tvojí osobnosti? Neuvěřitelné, ale sedí to!

Co prozradí barva očí o osobnosti

Jak se říká, oči jsou „oknem do duše“ a dokáží mnoho napovědět i bez slov. Z očí se ale nemusíte dozvědět jen o duševním rozpoložení člověka, můžete zjistit i jiné klíčové informace. Víte, že existuje úzká spojitost mezi barvou očí a povahovými rysy člověka? Přečtěte si, co napovídá barva duhovky o vás či o vašich blízkých.

Zajímavost o očích: Studie zjistila, že nejatraktivnější barvou očí je modrá u mužů (ženám se líbí především modroocí muži) a oříšková u žen (oříšková barva je podle mužů velmi atraktivní). Máte zelené oči, modré oči, oříškové oči nebo hnědé oči? A pro jaké povahové rysy vás to předurčuje?

Tip pro vás: Psychopati v zaměstnání: Toto je 7 povolání, ve kterých je jich nejvíce

Modré oči – „tichá voda“

Modré oči jsou považovány za velmi přitažlivé. I když to ostatní lidé nemusí zaznamenat na první pohled, osoby s modrýma očima jsou vnitřně mimořádně silné a vytrvalé. Možná někdy působí nejistě, ba dokonce i plaše, ale to nemusí být jejich pravý temperament.

Znakem modrookých lidí je jejich přátelskost, avšak ani u blízkých se nedokáží úplně otevřít. Ve srovnání s tmavookými lidmi však osoby s modrýma očima podle odborníků nepůsobí na druhé až tak sympaticky a příjemně. Pokud máte modré oči, vaše osobnost podle barvy očí prozrazuje, že máte vysokou inteligenci, oddanost společenským cílům a vysokou toleranci bolesti.

Studie zjistily, že lidé s modrýma očima jsou nejsilnějšími osobnostmi ze všech barev očí. Nenecháte se snadno ovlivnit. Než se vrhnete do jakéhokoli vztahu nebo obchodní záležitosti, nějaký čas vyhodnocujete situaci a lidi.

Podívejte se také na: Psychologický test: Způsob, jakým křížíš prsty, o tobě mnoho napoví

Modré oči
Depositphotos

Šedá barva očí – barva harmonie

Tato barva očí je variací modrých očí a je velmi vzácná. Odhaduje se, že šedé oči má méně než 1 % světové populace. Tento světlý a poměrně vzácný typ očí patří lidem, kteří musí vynaložit větší úsilí, aby je ostatní začali brát opravdu vážně. To pro ně však není problém, protože se nebojí tvrdé práce.

Bývají rozvážní, klidní a snaží se udržet rovnováhu, například tím, že nacházejí kompromisy při řešení kritických situací. Někdy vypadají na pohled „chladně“, ale uvnitř jim záleží na dobru druhých. Lidé se šedýma očima jsou známí tím, že jsou tišší, zdrženlivější a konformnější.

Hnědá barva očí – jiskřivé sebevědomí

Hnědé oči se vyskytují v poměrně široké škále odstínů, od světle hnědé přes oříškovou, oříškovou s nádechem do zelena či jantarovou po středně hnědou. Duhovka zbarvená do hněda naznačuje sebevědomou a nezávislou povahu člověka. Pro tyto osoby je typická asertivita, jdou si za svými cíli, ale zároveň bývají pro druhé velmi sympatické. Odborníci zjistili, že lidé s touto barvou očí jsou náchylnější k problémům se spánkem.

Pokud je vaše barva očí hnědá, pak vaše osobnost podle barvy očí prozrazuje, že jste soběstačný, praktický, seriózní, vytrvalý, společenský, přátelský, dobrosrdečný a energický typ člověka.

Jste také dobří v navazování nových přátelství, rádi poznáváte nové lidi a objevujete nová místa.

Tmavě hnědé oči až černá barva očí – tajemná síla vůdcovství

Duhovka oka blízká černé barvě patří mezi opravdu vzácné. Lidé s těmito očima působí na ostatní jako přirozené autority a rození vůdci. Odborníci zjistili, že čím jsou oči tmavší, tím působí na ostatní sympatičtěji, takže černé oči by měly mít z tohoto hlediska top pozici. Tmavá až černá barva je zároveň tajemná a podobně se projevují i osoby s takovými očima, bývají introvertní, tajnůstkářské a často jsou duchovně založené.

Lidé s touto barvou očí jsou rození vůdci, kteří jsou vždy připraveni postavit se světu. Pokud máte tmavě hnědé nebo černé oči, nikdy nebudete následovat dav – ale očekáváte, že dav bude následovat vás.

Doporučujeme: Šokující! Prsty na nohou o tobě prozradí i to, co ani sama nevíš!

Hnědá barva očí
Depositphotos

Zelené oči – svůdnost a kreativita

Zelená barva duhovky je působivá a považuje se za mimořádně svůdnou. Je to také vzácná barva očí. Pro majitele zelených očí je velmi důležitá svoboda, což se projevuje i při jejich rozhodování. Vždy si raději vyberou volnost než svázanost, a to i na úkor něčeho jiného. Zelenoocí lidé bývají na ostatní příjemní, ale když je potřeba, umí zabojovat a projeví se i jejich dominance. Jsou to celkem originální a kreativní osobnosti a často jim nechybí ani smysl pro humor.

Pokud je vaše barva očí zelená, pak vaše osobnost podle barvy očí prozrazuje, že jste tvořivý, soběstačný, klidný, vyrovnaný a vášnivý typ člověka. Jste kreativní, originální a intelektuální. Dokonce se zjistilo, že lidé se zelenýma očima disponují vysokou úrovní IQ.

Navenek nejste příliš výřeční, pokud jde o vaše názory nebo myšlenky. Jste také dost nepředvídatelní. Milujete svobodu. Vnitřně si však svých vztahů vážíte a své závazky berete velmi vážně.

Fakty na závěr: Co určuje barvu očí?

Barvu očí určuje kombinace genetických faktorů, které ovlivňují množství a distribuci pigmentu melaninu v duhovce. Melanin je stejný pigment, který určuje i barvu naší pokožky a vlasů. Vysoké množství melaninu v duhovce vede k tmavým očím, jako jsou hnědé nebo černé oči. Nízké množství melaninu vede ke světlejším očím, jako jsou modré, zelené nebo šedé oči. Melanin absorbuje světlo, takže více melaninu způsobí tmavší barvu očí.

Kromě množství melaninu je důležitá i jeho distribuce v různých vrstvách duhovky. Nepravidelná distribuce melaninu může způsobit různé odstíny barev očí.

Barva očí je dědičná a je ovlivněna několika geny. Nejvýznamnějšími geny jsou HERC2 a OCA2, které se nacházejí na chromozomu 15. Tyto geny ovlivňují množství melaninu v duhovce. Kombinace těchto a dalších genů od rodičů určuje konečnou barvu očí.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE