Uvažuješ o cukrovém nástřiku pro krásné zdravé opálení? Toto je 6 případů, kdy to není vhodné!

cukrový nástřik kry není vhodný

Krásně bronzová pokožka je snem mnoha žen. Není divu, že jí mnohé jsou posedlé. Je pravda, že sluncem políbená pokožka často vypadá zdravěji a šťavnatěji. Velmi bledá tvář může působit až nemocně a unaveně, ale stačí, že ji trochu zbarví sluneční paprsky a náhle vypadá prostě úchvatně. Zvýrazní se oči i lícní kosti, nemluvě o tom, že i několik kusů oblečení vypadá hezčí na opálené pokožce.

Tip pro vás: Domácí maska pro suché ruce: To nejlepší, co jim můžeš dopřát!

Jak ale získat krásné opálení?

Ano, přirozeně vzniká při vystavování pokožky slunci. Ale v tomto ohledu je třeba mít na paměti, že sluneční paprsky nemají na kůži jen pozitivní vliv, ale i negativní. Nadměrné slunění a nedostatečná ochrana kůže před sluncem souvisí s mnoha problémy, včetně fotostárnutí kůže a vzniku nevzhledných pigmentových skvrn, nepříjemných spálenin a nebezpečných kožních nádorů.

Doporučujeme: Jarischův roztok (voda): Obyčejná levná voda z Rakouska?!

samoopalovací přípravky
Depositphotos

Jaké je tedy řešení?

Nu, dobrým pomocníkem mohou být například samoopalovací přípravky. Ty ale pro nejlepší efekt je třeba správně používat. Nebo je dnes velmi populární samoopalovací cukrový nástřik, který si můžete nechat udělat v salonu.

Samoopalovací cukrový nástřik je produkt na bázi cukru, který se používá pro získání opáleného vzhledu pokožky bez potřeby vystavení se slunečnímu záření nebo soláriím. Po aplikaci na pokožku reaguje s aminokyselinami v horní vrstvě pokožky a vytváří hnědý pigment, který vypadá jako opálení.

Podívej se: Opalovací mléko nebo olej? Víme, co bude sedět právě vám

loupete se
Depositphotos

Kdy není samoopalovací cukrový nástřik vhodný?

Použití samoopalovacího cukrového nástřiku je populární, protože je považováno za bezpečné. Není spojeno se zvyšováním rizika předčasného stárnutí kůže či kožních nádorů a spálenin. Opálení cukrovým nástřikem je rychlé a rovnoměrné, výhodou je také možnost regulace intenzity opálení.

Avšak, cukrový nástřik není vždy vhodný! V první řadě, pokud se již předem spálíte na sluníčku a následně hrozí, že se vaše pokožka bude loupat, tak s cukrovým nástřikem je třeba počkat. A co další případy?

  • Pokud jste spáleni ze slunce, také po spálení je třeba počkat přibližně 10 dní, aby se vám kůže nezačala loupat.
  • Pokud se loupete.
  • Pokud máte ještě starý nástřik.
  • Pokud máte ekzém/alergii.
  • Pokud máte čerstvé tetování.
  • Pokud máte otevřené rány.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE