Recept na domácí pribináček z tvarohu a smetany – chutí ani cenou se mu ten z obchodu nevyrovná!

Recept na domácí pribináček z tvarohu a smetany

Tvaroh je skvělá výživná potravina. Je především kvalitním zdrojem bílkovin, díky čemuž nás dobře zasytí a podpoří naše svalstvo. Samozřejmě, bílkoviny v těle plní obrovské množství funkcí, proto nám nesmí chybět. V tvarohu dále najdeme potřebné tuky a menší množství sacharidů. Je skvělý na doplnění vápníku, některých B vitamínů či vitamínu K.

Jak zařadit tvaroh do jídelníčku? Jeho výhodou je, že se dá připravit ve slané i sladké verzi. Na slano například v podobě chutné pomazánky se zeleninou, na sladko zase s ovocem místo jogurtu. Také se dá použít v dezertech či při pečení. Co dalšího z tvarohu připravit? Přidejte k němu šlehačkovou smetanu a připravte smetanový domácí pribináček!

Pribináčky jsou chutné tvarohovo-smetanové dezerty, které oblíbují nejen děti, ale i dospělí. Máme pro vás tip, jak si ho jednoduše a rychle připravit doma z pár ingrediencí bez různých umělých aromat, konzervantů, dochucovadel a podobně. Proto je skvělou volbou i pro vaše ratolesti. Pojďme na to!

Tip pro vás: Nejlepší bezový sirup podle našich babiček

domácí vanilkový pribináček Depositphotos

Suroviny na domácí vanilkový pribináček: 

  • 250 g kvalitního jemného tvarohu 
  • 1 smetana na šlehání 33 % (250 ml) 
  • 50 až 100 ml mléka 
  • 3 až 4 PL medu 
  • 1 vanilkový lusk

Podívej také: Vyzkoušej ty nejlepší recepty z bezu

Jak připravit domácí pribináček?

  1. Připravíme si potřebné ingredience. Jako první si do polotuha ušleháme smetanu. 
  2. Následně začneme postupně přidávat měkký tvaroh, přičemž stále šleháme, aby se ingredience dobře spojily a směs začala houstnout. 
  3. V procesu mixování přidáme tekutý med. Vanilku podélně rozřízneme a vybereme semínka, která přidáme ke smetaně a tvarohu. 
  4. Šleháme dále a podle potřeby přidáme mléko na zředění. Pokud je směs dostatečně hustá, můžeme přidat jen trochu mléka, pokud je hustá až příliš, přidáme mléka více. 
  5. Důkladně celou směs prošleháme a nakonec hotový pribináček rozdělíme do malých skleněných nádobek a dáme do lednice. 
  6. Dobře vychlazený domácí pribináček můžeme přímo podávat, případně si ho můžete i dochutit podle preferencí nebo toho, co najdete doma. Několik tipů na dochucení najdete níže. Dobrou chuť!

Doporučujeme: Nejlepší recepty z listového těsta: TOP pochoutky do vaší kuchařky

Tipy na ochucení domácího pribináčka 

Tento, řekněme, falešný pribináček, který je ale chuťově dokonalý, můžete ještě vylepšit přidáním různých surovin, ať už podle vlastní chuti, nebo podle toho, co oblíbují vaše ratolesti. Máte rádi kakaový pribináček? V tom případě před koncem šlehání přidejte 1 ČL kvalitního kakaa.

Pokud chcete chuťově intenzivní čokoládový pribináček, tak na konci přípravy přidejte 1 PL rozpuštěné čokolády. Banánový pribináček vykouzlíte přidáním poloviny zralejšího banánu, jahodový pribináček zase pomocí pár rozmačkaných jahod. Směs po přidání ovoce pořádně rozmixujte.

Domácí pribináček můžete podávat i jinak. Připravte ho podle receptu výše a s jeho použitím vytvořte například vrstvené tvarohové poháry. Na spodek poháru dejte rozdrcené sušenky nebo piškoty, na to přidejte nakrájené ovoce nebo džem a následně vrstvu pribináčka.

Vrstvy zopakujte a na vrch ještě může přijít čerstvé ovoce či strouhaná čokoláda. Tento domácí tvarohový dezert odložte na pár hodin do lednice a před podáváním ho ještě můžete ozdobit šlehačkou.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE