Recept na domácí chléb bez kynutí: Lepší než z obchodu!

domácí chléb bez kynutí

Docházejí vám zásoby a rádi byste zkusili upéct domácí chléb? Tak tento domácí chléb bez kynutí musíte vyzkoušet, protože je snadný na přípravu!

Podívej také: Jak vyrobit domácí droždí: Je to jednodušší, než jste si mysleli!

Domácí chléb bez kynutí – lepší než z obchodu!

Upéct si domácí chléb může někomu připadat jako hotová věda. Zvlášť pokud se pokoušíte vytvořit chléb podle receptu od babičky. Možná jste oprášili její recept a narazili na droždí, které je potřeba nechat vykynout, stejně jako samotné těsto po hnětení. Souhlasíme, není to úplně jednoduché. Pokud vám droždí nevykvasí, můžete zkusit další. A pokud nevykvasí ani těsto, můžete ho rovnou vyhodit, protože po upečení bude chléb hutný a rychle ztvrdne.

Doporučujeme: Recepty na výborné zeleninové a ovocné šťávy

Domácí chléb bez kynutí
Depositphotos

Těsto na chléb + recept na chléb bez kvásku? ANO!

V případě tohoto chlebíku se však nemusíte obávat. Zvládnete ho upéct i v případě, že to zkoušíte poprvé. Nepotřebujete droždí a nemusíte čekat, až vám vykvasí. Dokonce vám jeho příprava nezabere celé dopoledne jako u klasického chlebíku od babičky. Tajemství tkví v něčem úplně jiném. Tak se nebojte, vyhrňte si rukávy a pojďte s námi připravit domácí chléb bez kynutí!

Na chléb bez droždí budete potřebovat:

  • 500 g žitné hladké chlebové mouky,
  • 370 ml vody nebo mléka,
  • 50 g másla,
  • 1 prášek do pečiva,
  • lžička soli, lžička cukru, ½ lžičky kmínu na dochucení.

Tip pro vás: Plněná a zapékaná cuketa 7krát jinak: Na které si pochutnáš ty?

Recept na domácí chléb
Depositphotos

Recept na domácí chléb bez kynutí

Nejprve si rozpusťte máslo. Zatímco se máslo rozpouští, prosejte mouku do větší mísy a přidejte prášek do pečiva. Poté přidejte vlažnou vodu nebo mléko, vlažné rozpuštěné máslo, sůl, cukr a kmín (ten nemusíte přidávat, pokud ho nemáte rádi). Ze surovin vyhněťte těsto – buď ručně, nebo si pomozte robotem. Hněťte, dokud se všechny ingredience nespojí a nevznikne lepivé těsto.

Těsto následně rozdělte na dva stejné bochníky (pokud chcete větší chléb, nemusíte je dělit, ale menší bochníky se pečou lépe). Bochníky přendejte na plech, potřete vlažnou vodou, na vrchu nařízněte křížek nožem a pečte při teplotě 190 °C přibližně 40 minut.

Voilà, domácí chléb bez kynutí je hotový!

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE