10 rad zkušených kuchařek na nadýchané muffiny

recepty na muffiny

Pečení muffinů je oblíbenou aktivitou v kuchyni, zejména když chcete připravit něco rychlého, chutného a zároveň nadýchaného. I když muffiny mohou vypadat jako jednoduchý dezert, dosáhnout jejich dokonalé konzistence může být výzva.

Pokud toužíte po muffinech, které jsou měkké, lehké a zároveň plné chuti, je důležité dodržovat několik klíčových kroků. Tento článek vám přináší 10 ověřených tipů, které vám pomohou připravit muffiny jako od profesionála.

Tohle potřebujete vědět: Recepty na zdravé domácí dětské výživy – tyto si vaše ratolesti zamilují

Deset rad od zkušených kuchařek:

1. Míchejte suché a mokré suroviny zvlášť

Nejprve si připravte suché suroviny (mouka, cukr, prášek do pečiva) a zvlášť mokré suroviny (mléko, vejce, olej). Teprve poté je smíchejte dohromady, abyste dosáhli hladkého a rovnoměrně promíchaného těsta.

2. Používejte polohrubou mouku

Polohrubá mouka dodává muffinům nadýchanou texturu. Hladká mouka může muffiny udělat těžšími, zatímco polohrubá zajistí, že budou lehčí a měkčí.

3. Ingredience musí mít pokojovou teplotu

Všechny suroviny, jako mléko, vejce a máslo, by měly mít pokojovou teplotu. To umožní jejich lepší spojení a zajistí jednotnou konzistenci těsta.

Doporučujeme: Jednoduchý recept na sýrové pagáčky: Chutnější jsi ještě nejedla!

Pečení muffinů
Depositphotos

4. Dodržujte množství kypřicího prášku

Nikdy nepoužívejte více kypřicího prášku nebo jedlé sody, než je uvedeno v receptu. Přebytek těchto surovin může způsobit, že muffiny budou příliš nadýchané a následně splasknou.

5. Upřednostněte jedlou sodu

Při pečení muffinů upřednostněte jedlou sodu před kypřicím práškem, zejména pokud obsahují kyselé složky, jako je jogurt nebo kyselé mléko. Jedlá soda jim dodá lepší texturu a chuť.

6. Nemíchejte těsto příliš dlouho

Těsto na muffiny by se mělo míchat jen do spojení ingrediencí. Nadměrné míchání může způsobit, že muffiny budou hutné a tvrdé.

Tip pro vás: TOP recepty na zdravé jednohubky – 9 pochoutek, které jsou hotové raz dva!

jak připravit muffiny
Depositphotos

7. Přidejte nastrouhané jablko

Pro šťavnatější a vláčnější muffiny přidejte do těsta nastrouhané jablko. Ovoce dodá extra vlhkost a zlepší celkovou chuť.

8. Nepřeplňujte košíčky těstem

Při plnění košíčků naplňte těsto pouze do dvou třetin jejich výšky. Muffiny během pečení zvětší svůj objem, takže se vyhnete přetékání.

9. Použijte zdvojené košíčky

Pokud chcete, aby muffiny lépe držely tvar, použijte zdvojené papírové košíčky. Tím zabráníte deformaci muffinů během pečení.

10. Neotvírejte troubu prvních 15 minut

Během prvních 15 minut pečení neotvírejte troubu. Muffiny by mohly „spadnout“ a stát se plochými a těžkými. Nechte je klidně růst, aby dosáhly krásné nadýchané textury.

Příprava nadýchaných muffinů nemusí být složitá, pokud se držíte správných postupů a triků. S těmito tipy dokážete upéct muffiny, které budou nejen krásné na pohled, ale také lahodné na chuť. Vyzkoušejte je při nejbližší příležitosti a přesvědčte se sami o tom, že s těmito radami budou vaše muffiny vždy úspěchem! 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE