Olej z hroznových jadérek: Co všechno dokáže? Neuvěříš, jaké má účinky!

Olej z hroznových jadérek

Olej z hroznových jadérek je přírodní zázrak. Je vhodný ke konzumaci, ale snadno s ním ošetříte problematickou pleť i poškozené vlasy.

Můžete ho konzumovat a používat i na tělo i vlasy. Pomůže vám zbavit se akné, popraskaných žilek i lupů. Skvěle hydratuje pleť a podporuje růst vlasů. Při vnitřním užívání má vliv na kardiovaskulární systém i trávení. Hroznový olej je plný vitamínů, minerálů a dalších cenných látek. Máme pro vás tipy, jak ho využít pro zdraví i krásu.

Podívej také: Šafránový čaj a šafránový olej – jak nám mohou pomoci?

Co hroznový olej obsahuje?

Kvalitní olej z hroznových jadérek se vyrábí z jader plodů lisováním za studena. Při šetrném způsobu přípravy se v něm uchovává velké množství účinných látek, a tím i jeho pozitivní vlastnosti. Z více než 50 až 60 % je tvořen důležitými polynenasycenými mastnými kyselinami. Můžeme zmínit například kyselinu linolovou, kterou řadíme mezi omega 6 mastné kyseliny. Hroznový olej také obsahuje značnou část fosfolipidů či fytosterolů. Je dobrým zdrojem vitamínů skupiny B a minerálů, jako je vápník, hořčík, fosfor či draslík.

Je také bohatý na cenné antioxidanty a flavonoidy. Olej z jadérek má antiseptické, protizánětlivé a silně detoxikační účinky a je hypoalergenní. Konkrétní složení oleje však vždy závisí na několika faktorech, například na zralosti hroznů. Měli byste se vždy spoléhat na 100% olej z hroznových jadérek, který je přírodní a neobsahuje žádné konzervanty ani aromata.

Podívej se také na: Slupky z mandarinek - proč je nevyhazovat? Tohle si zamiluješ!

Olej z hroznových jadérek
Depositphotos

Olej z hroznových jadérek zlepšuje zdraví 

Hroznový olej můžete bez problémů užívat i vnitřně. Podpoříte tak zdraví celého organismu. Olej stimuluje imunitní systém a chrání buňky před volnými radikály. Představuje prevenci proti mnoha druhům rakoviny, ale i kardiovaskulárním onemocněním. Chrání cévy, snižuje vysoký cholesterol a podporuje krevní oběh i látkovou výměnu. Také pozitivně ovlivňuje trávení, stav dýchacích cest a mozek. Zlepšuje paměť a zpomaluje projevy stárnutí.

Tento olej má neutrální vůni a jemnou chuť hroznů. Snadno ho můžete použít při přípravě mnoha pokrmů. Dobře snáší i velmi vysoké teploty a nepřepaluje se. Je vhodný na pečení i dušení. V malém množství ho můžete přidat například do omáček nebo těstovin. V salátech zesiluje všechny chutě. Vyzkoušejte ho při marinování masa nebo si trochu přidejte do jogurtu či tvarohu! Také je možné ho využít při přípravě polévek nebo zeleninových a ovocných koktejlů.

Využití hroznového oleje při péči o pokožku

Olej z hroznových jadérek bude vaši pokožku a pleť doslova hýčkat. Má totiž vynikající hydratační účinky. Je velmi lehký a rychle se vstřebává, takže se vyhnete těžké mastné vrstvě na pokožce. Můžete ho použít na tělo, pleť a dokonce i na okolí očí. Nemusí se ho obávat ani lidé s citlivou pokožkou. Aplikujte ho na vlhkou pokožku a počkejte pár minut. Na pleť vám postačí jen pár kapek. Hroznový olej bojuje proti vráskám a nevzhledným kruhům pod očima, má vyhlazující účinky a zpomaluje stárnutí pleti.

Tento přípravek má na pokožku také léčivé účinky. Je velmi účinný například při léčbě akné. Díky svým protizánětlivým účinkům je skvělým pomocníkem v boji proti vyrážkám, ale i dalším kožním problémům. Je vhodný pro ošetření pokožky postižené ekzémem či psoriázou. Hroznový olej také chrání póry před ucpáním. Vyzkoušet by ho měli lidé s velmi mastnou pletí. Pomáhá totiž regulovat tvorbu mazu, ale zároveň ponechává pleť dostatečně hydratovanou.

Doporučujeme: Nejúspěšnější znamení zvěrokruhu - Těchto 5 je předurčeno vítězit a vynikat

Využití hroznového oleje
Depositphotos

Hroznový olej je poklad pro vlasy

Účinky hroznového oleje ocení také vaše vlasy. Pokud vás trápí ztráta vlasů, jejich špatná kvalita nebo lupy, měli byste ho vyzkoušet. Tento olej podporuje růst vlasů a minimalizuje jejich vypadávání. Díky obsahu cenných látek pomáhá vyživovat vlasy i pokožku hlavy. Eliminuje třepení konečků a vznik lupů. Jelikož je velmi lehký, vlasy nezatěžuje ani nadměrně nemastí. Olej z hroznových jadérek jim naopak dodá zdravý lesk, pevnost a pružnost. Při problémech s lupy jej smíchejte s trochou teplé vody a krouživými pohyby vmasírujte do pokožky hlavy.

Pokud bojujete s lámavostí vlasů a suchými konečky, stačí je ošetřit pár kapkami oleje. Tento přírodní pomocník se může aplikovat i na vlasy po umytí, což usnadní jejich rozčesávání. V případě, že si vlasy žehlíte, kulmujete nebo jinak upravujete horkým vzduchem, máme pro vás ještě jeden tip. Naplňte lahvičku s rozprašovačem hroznovým olejem a vodou v poměru 3:1. Připravenou směs naneste na vlasy před jejich úpravou. Budou tak chráněny před teplem, které by je mohlo poškodit.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE