MERUŇKY - 5 důvodů, proč je konzumovat během diety

meruňky a dieta

Ovoce je vzácným zdrojem vitamínů, posiluje naši imunitu, tvoří neodmyslitelnou součást jídelníčku a navíc chutná báječně. Mělo by být každodenní rutinou a ve správném množství zařazeno do naší životosprávy. Asi není novinkou, že ananas odbourává tuky, kiwi urychluje hubnutí, meloun obsahuje nejvíce vody a jablka jsou prospěšná pro celkové trávení.

Ale věděli jste, že meruňky jsou hotovým zázrakem a proto byste měli vyzkoušet jejich účinky na vlastním těle? Pojďme si představit oranžové ovoce, které byste rozhodně neměli podceňovat.

Tip pro vás: Jak správně zpracovat a jíst granátové jablko?

Čerstvé i sušené meruňky - proč si dopřát toto ovoce "nasáklé" rozpustnou vlákninou?

Navíc prospívají našim střevům, čímž pomáhají zrychlit metabolismus. Navíc jsou výborným pomocníkem, když chcete lehce a zdravě hubnout. Jak jednoduché, že? V době, kdy své tělo trápíte dietami, potřebuje zásobu vitamínů. Právě meruňky mohou být tím správným zdrojem. Vy se budete cítit lépe a dieta se pro vaše tělo stane zdravou a šetrnou.

Doporučujeme vyzkoušet: 5 cviků, 10 minut denně a za měsíc máme kompletně vyformované tělo

meruňky a dieta
Depositphotos

Meruňky - velké množství vitamínu a množství draslíku

Kalorická hodnota meruněk je více než skvělá. :) Ve 100 gramech meruňkové dužiny se ukrývá jen 57 kalorií. Ještě stále váháte? Chutná, výživná, nízkokalorická, zdraví prospěšná, jednoduše zázračná. A čeká jen a jen na vás.

Nejlepší efekt dosáhnete, pokud je budete konzumovat nalačno. Ale nezapomínejte, že meruňky patří mezi ovoce a toho se při hubnutí nedoporučuje sníst velké množství. Takže, i když mají všechny tyto přednosti, dopřejte si je jen v ranních hodinách a v přiměřeném množství, abyste energii z nich bez problému během dne spálili.

Doporučujeme vyzkoušet: Ovesné vločky a hubnutí: Pomohou, nebo kvůli nim přiberete?

meruňkové dobroty
Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Důvody, proč byste měli meruňky zařadit do svého jídelníčku:

1. Hýčkají vaši pleť a bojují proti stárnutí

Meruňky upravují kvalitu krve, čímž se výrazně pročistí organismus. Funguje to jako řetězová reakce. Pročištění se odrazí na celkovém stavu vaší pokožky. Nebudete se trápit nepříjemnými vyrážkami, barva vaší pleti získá nádherný a svěží nádech. Dokážou dokonce oddálit příchod nenáviděných vrásek. Natřete si pokožku jemnou vrstvou olivového oleje a na to položte plátky meruněk. Navíc, protože jsou zdrojem betakarotenu, kterému se přezdívá vitamín pokožky, poskytují jí ochranu před slunečními paprsky.

2. Meruňky s vysokým obsahem draslíku pomáhají při anémii

Pokud jste stále unavená, slabá, trpíte závratěmi a chudokrevností, mějte vždy po ruce sušené meruňky. Obsahují totiž velké množství železa a draslíku, čímž pomáhají snižovat nežádoucí příznaky.

3. Starájí se také o váš zrak

Pyšní se vysokým obsahem karotenoidů, které příznivě působí jako prevence před šeroslepostí.

Doporučujeme vyzkoušet: TOTO je koření, které vám pomůže ZHUBNOUT!

meruňkové smoothie
Depositphotos

4. Stop osteoporóze - dopřejte si meruňky jako pořádnou porci ovoce!

Věděly jste, milé dámy, že ženy, hlavně ty ve střední věkové kategorii, ohrožuje riziko osteoporózy a nemocí spojených se slábnutím kostí? Meruňky jsou úžasným mixem různých vitamínů a minerálů, a tak jejich zařazením do jídelníčku můžete předejít nepříjemným problémům - jsou skutečnou a účinnou prevencí.

5. Snižují riziko srdečních onemocnění - meruňky jako cholesterolová dieta a redukční dieta

Meruňky pomáhají při léčbě kardiovaskulárních onemocnění, která jsou postrachem pro všechny věkové kategorie. Úžasnou zprávou je, že meruňky obsahují již zmíněný betakaroten. Je to silný antioxidant, účinný při prevenci proti ateroskleróze, tedy hlavní příčině srdečních onemocnění.

Doporučujeme vyzkoušet: Těchto 5 věcí vždy prozradí váš skutečný věk!

Takže, po těchto zajímavých informacích věříme, že při nejbližším nákupu bude obsah vašeho košíku obohacen i o toto zdravé a chutné ovoce. :)

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE